Подготовка за малкия човек - тема 15

• 36 159
  • 773
  •   1
Отговори
# 360
Да, така е явно 😁 моето е много диво и във ваната, и извън нея. Като нищо ще се хвърли отгоре, ако не го държа. Изправя се и на стола за хранене, ако не е вързан, та аз предпочитам да сме по-близко до земята хаха

# 361
  • до най-прекрасния мъж
Очаквам декемврийче. За връхна дреха взех космонавт 62 р-р. Мисля, че 50-56 ще се износи прекалено бързо, а и зимата възможността за ежедневни разходки не е гарантирана. Ако е лошо времето и няма как да се изведе бебето, реално може и да го ползваме 1-2 пъти. 62 го дават до към 4 месеца, точно ще минем зимата. Яке и за мен е непрактично, бих залагала на цели връхни дрехи поне до годинка-две.

# 362
Момичета, аз да споделя малко опит със сутиените за кърмене на Mycey - имайте предвид, че размерите са им малко нестандартни. По принцип нося сутиен 85В/С по време на бременността и сега си поръчах 85 С и за кърмене, но се оказа, че коланът е със 6-7 см по-къс и ме стяга. Смених го за 90С, но и той е по-къс с 3-4 см, та днес си поръчах 95, пък дано вече ми стане 😂 Иначе си пише, че отговаря на европейската номерация, но в действителност има разминаване.

# 363
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, аз да споделя малко опит със сутиените за кърмене на Mycey - имайте предвид, че размерите са им малко нестандартни. По принцип нося сутиен 85В/С по време на бременността и сега си поръчах 85 С и за кърмене, но се оказа, че коланът е със 6-7 см по-къс и ме стяга. Смених го за 90С, но и той е по-къс с 3-4 см, та днес си поръчах 95, пък дано вече ми стане 😂 Иначе си пише, че отговаря на европейската номерация, но в действителност има разминаване.
Защо не пробваш с удължител за обиколката, ако на чашка ти е ОК? По кинкалериите ги има и не са скъпи.

# 364
На мен стойката ми беше абсолютно необходима докато беше новородена, вече много шава бре! Като я къпя заедно с баща ѝ - ОК, ама като съм сама - вечер понякога съм много уморена и не си вярвам на ръцете и главата.

На стоке ваничката малката скоро я гледах - много удобна ми се струва. Ако знаех за нея, когато пазарувах, щях нея да взема. Детето спокойно може да се къпе в нея седнало до голяма възраст.

За връхна дреха - яке трудно се поргъват ръкавите, така че да е удобно за бебетата.
Новородените са обичайно между 48 - 52 см. Най-удобно до 3 месеца ми се струва с чувалче за навън или гащеризон (според температурата има по-дебели, по-тънички). Като ще има чувал от агнешка кожа, аз бих взела по-тънък гащеризон. Струва ми се, че претрупването с дрехи и завивки не е много удобно за малките бебета.
Аз ползвах през април чувалче за новородено от Шушулка. Отдолу дебелината на дрехите - според температурата. Отгоре - с пуснато покривало на количката. На чувалчетата и гащеризоните плюсът е, че са затворени отвсякъде и не изпускат топло.

Би ли показала какъв тип чувалче за новородено от Шушулка си си взела? Нещо не откривам такова.

Не знам, аз гледам сега на Okaidi ескимосите и нещо не ми де струват кой знае колко дебели… А на Мамас и папас пък знам дали си струват парите. Две седмици не мога да избера космонавт/ескимос за разходка!
Помагайте:)

# 365
След като не можах да намеря чувалче-ескимосче, реших да помоля бабата на мъжа ми да ми ушие едно чувалче от вълна. Според мен трябва да ми свърши работа.

# 366
За новородено горещо препоръчвам чувалче-ескимосче, моето е от H&M, мина през 3 деца след първото ми и сега ще го ползвам с второто, като ново е.

# 367
Момичета, мерси эа отговорите относно якето.

Аэ имам флийс оувърал на Carter's, 20 евро беше:

Много е мекичък и плътен. Ама мислех, че в чувала ще му е жега на бебето с такъв ,,космонавт", а пък ако иска да си мърда ръчичките иэвън чувала, ще му е студено само по боди и ромпър, эатова се бях насочила към комбинацията боди, ромпър, якенце, агнешки чувал. А пък космонавта да е эа раэнообраэие или ултра студени дни + чувала (тогава може би комбинацията трябва да е боди, флийс космонавт, агнешки чувал?) или пък эа иэписването.  Вэех раэмер 0-3 месеца, эащото картърс са умалени.

Эимните бебета са си мъка.

# 368
Аз взех космонавт от H&M - цената е приемлива на фона на останалите, мекичко е и ми се струва, че ще топли. Поне да се ориентирам, пък ще знам по-натам какво да търся вече Simple Smile
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0887089005.html

# 369
Еее, чак пък мъка, недей така. Отглеждаме ги, всичко е точно. 😂 Идеално е това, дето си взела, такова подобно ми беше сред най-експлоатираните дрехи.

# 370
Привет и от мен. По темата за чувалчетата и ескимосите - тeзи как ви се струват? Имат различни елементи, които могат да се махат или добавят в зависимост от размера на бебето/детето.

# 371
Аз взех космонавт от H&M - цената е приемлива на фона на останалите, мекичко е и ми се струва, че ще топли. Поне да се ориентирам, пък ще знам по-натам какво да търся вече Simple Smile
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0887089005.html

Хубаво е, а отвън е такова шушляково ли като материя?

# 372
Привет и от мен. По темата за чувалчетата и ескимосите - тeзи как ви се струват? Имат различни елементи, които могат да се махат или добавят в зависимост от размера на бебето/детето.

Не мен ми се струват супер! Нашето чувалче е от количката и ще видим дали ще взема агнешкия. Ако имаш чувал от количката, но се притесняваш, че не е достатъчно дебел, по-добре изчакай да видим как върви зимата!

# 373
Благодаря за съвета, Isi-andi. Какво е чувал от количката? Нещо подобно, но включено в комплект? Мисля че, нямаме такъв, само кошче за новородено с матраче и покривало.

# 374
  • София
Ето го моето чувалче от Шушулка. Няма го на сайта, сигурно е изчерпано или не знам. Бързичко му стана тамън на бебето, тук е на изписването.

Доста топлеше на детето, априлските температури бяха 10-15 градуса. Сега съм взела от гащеризоните им и съм супер доволна. Най-вече защото е по-голямо, но лесно се загъват ръкави/крачоли и не ограничава движението, а понеже е тънка материята може да се вози в автомобил с него. Ръкавчето се обръща и става като ръкавичка. За най-студените дни предвиждам да бебенося с него, за не толкова студените, съм взела едно вълнени костюмче, което да слагам отдолу в комбинация с по-плътно боди.

От НМ взех и едно гащеризонче на сърнички - доста пухкаво и приятно, не твърде дебело, но му се обръщат панталонките и ръкавите пак да обгърнат бебето. С него обаче не може да се вози в автомобил, защото е дебело доста.

Общи условия

Активация на акаунт