Подготовка за малкия човек - тема 15

• 36 154
  • 773
  •   1
Отговори
# 375
Привет и от мен. По темата за чувалчетата и ескимосите - тeзи как ви се струват? Имат различни елементи, които могат да се махат или добавят в зависимост от размера на бебето/детето.

Не мен ми се струват супер! Нашето чувалче е от количката и ще видим дали ще взема агнешкия. Ако имаш чувал от количката, но се притесняваш, че не е достатъчно дебел, по-добре изчакай да видим как върви зимата!

Мерси за отговорите, момичета!
Аз все пак след много гледане почнах да клоня също към това
https://dundio.com/cottonmoose-%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1 … ber-73665143.html

Доста многофункционалн - става за коша за новородено, което ми трябва най-вече, после го удължаваш за другата зима и лятната количка, става за столче за кола... А и ок, това може да е 160 лв, но примерно в Косара и др сайтове ескимосите за около 80 лв са доста по-обикновени... Ето го в Косара този:

https://kosara.bg/113387/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0 … D0%BB%D0%BA%D0%B0

# 376
Използвали ли сте/ бихте ли си взели кошара, която не се регулира т.е. няма нива за матрака/подматрачната рамка? От всички възможни да взема да избера точно такава Cry Чудя се дали е трудно да се постави безопасно бебенцето в нея (имам предвид и непрекъснатото навеждане), да търся друга ли или да сложа два матрака в нея, за да се вдигне нивото, но пак не знам дали ще достатъчно (а и дали е безопасно)?

Alaskata, и на мен ми хареса чувалчето по същите причини. Дали в бяло ще се цапа твърде много или този тип материя се пере лесно?

# 377
Използвали ли сте/ бихте ли си взели кошара, която не се регулира т.е. няма нива за матрака/подматрачната рамка? От всички възможни да взема да избера точно такава Cry Чудя се дали е трудно да се постави безопасно бебенцето в нея (имам предвид и непрекъснатото навеждане), да търся друга ли или да сложа два матрака в нея, за да се вдигне нивото, но пак не знам дали ще достатъчно (а и дали е безопасно)?

Alaskata, и на мен ми хареса чувалчето по същите причини. Дали в бяло ще се цапа твърде много или този тип материя се пере лесно?
За малко бебе е много трудно оставянето на долното ниво, особено когато се опитваш да не събудиш бебето 😂
Към 6тия месец свалихме нивото на кошарата и на мен лично пак ми беше трудно да го оставям, с оглед на великолепната ми височина от 160см, но просто вече се налагаше заради безопасност.

# 378
MulberryW аз честно казано не бих ползвала такава, защото имам проблеми с кръста, а това е многократни навеждане и изправяне всеки ден с тежест 3-4-5-6-.. кг.
Има ли как да я замените?
Друг вариант е да вземете сгъваема кошара с второ ниво и поне първоначално да я ползвате нея, пък после тя така или иначе ще ви е от полза при пътуване или гостуване.

# 379
Момичета, аз да споделя малко опит със сутиените за кърмене на Mycey - имайте предвид, че размерите са им малко нестандартни. По принцип нося сутиен 85В/С по време на бременността и сега си поръчах 85 С и за кърмене, но се оказа, че коланът е със 6-7 см по-къс и ме стяга. Смених го за 90С, но и той е по-къс с 3-4 см, та днес си поръчах 95, пък дано вече ми стане 😂 Иначе си пише, че отговаря на европейската номерация, но в действителност има разминаване.
Защо не пробваш с удължител за обиколката, ако на чашка ти е ОК? По кинкалериите ги има и не са скъпи.
Този вече е ок като обиколка, не ме стяга, даже има вариант за разширение още една-две позиции 😀 За първи път обаче ми се случва сутиен да не си отговаря на размера.

# 380
Скрит текст:
Аз взех космонавт от H&M - цената е приемлива на фона на останалите, мекичко е и ми се струва, че ще топли. Поне да се ориентирам, пък ще знам по-натам какво да търся вече Simple Smile
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0887089005.html

Хубаво е, а отвън е такова шушляково ли като материя?
Не е шушляково, по-скоро като обикновен плат.

# 381
Мария Вълкова, и моята великолепна височина е в този порядък Grinning

Butterfly, и аз съм със стари травми на гърба и за това също се чудя доколко е удачно Confused Има как да я заменим, но не ми се искаше да се стига дотам, затова мисля варианти.

Използвали ли сте легълце за новородени тип люлка (от дърво)? Не знам доколко са стабилни и дали и те не са твърде ниско като позиция?

# 382

Ами пише, че се пере в пералня. И аз се чудя между зеления и белия. И търся далш го няма някъде по-евтин. Simple Smile

# 383
Относно кошарата нашата е на две нива (ама е такава за път) и бих взела за второто или третото на три нива и да ползвам междинното за постоянно. Легълцето ни е дървено и най-долбното ниво не е на-пода а малко по-високо. Като цяло според мен този тип кошара не е удобен. Също така  аз съм повече за дървените легълца. Виж дали има начин да се замени.

# 384
  • Пловдив
Ние сме с мека кошара на две нива от самото начало и съм много доволна. Лесно се мести из къщата, не заема място и е лека.
Ползвахме горното ниво , докато стана на 10 месеца и след това свалихме на долното. Така ще е до двегодишна и след това ще и вземем нейно си легло, което мисля да е от тези ниските ( монтесори)- изглежда супер и е ниско, та няма риск от падане.

# 385
  • София
Ние сме с мека кошара на две нива от самото начало и съм много доволна. Лесно се мести из къщата, не заема място и е лека.
Ползвахме горното ниво , докато стана на 10 месеца и след това свалихме на долното. Така ще е до двегодишна и след това ще и вземем нейно си легло, което мисля да е от тези ниските ( монтесори)- изглежда супер и е ниско, та няма риск от падане.

Можете ли да препоръчате модел?

# 386
  • Пловдив
Нашата е мека кошара на JANE от Baby Life Malechko. Не зная дали има конкретен модел.
Подобни има и на Чиполино, и на Кика Бу... всички са горе долу еднакви.

# 387
Здравейте мамчета. Има ли хигиенен комплект за новородено, от който сте доволни и бихте го препоръчали?

# 388
Здравейте мамчета. Има ли хигиенен комплект за новородено, от който сте доволни и бихте го препоръчали?
Да аз съм доста доволна от кика бу хигиенен сет осем части. Има гребен за коса, четка с меки косми, нокторезачка, термометър, аспиратор за нос, ножичка, накрайник за пръст с който се мият първите зъбки и пиличка. Приятелка имаше такъв сет на авент и още си го ползват, а ,,бебето” е на три. Ние също доста го харесваме и си го носим навсякъде. Сега заминахме на планина за няколко дни и ми се стори че вдига температура и веднага го премерих (нямаше) след което като спа му се запуши носа и набързо му махнах сополите. Сега е на седем месеца и постоянно прави нещо с което му се заострят ноктите. Я се драсне някъде я друго и лего само запилвам. Косата му не е дълга но лесно се оплита като спи и я разрешавам само за оформяне на перчема. Като цяло много съм доволна. И вече имаме зъбче, така че бих казала, че е много удобно да чистиш зъбите с този тип накрайник. Имам същия за кучето си🤣

# 389
Аз поръчах този на Авент, но понеже навсякъде беше изчерпан, го изтеглиха от Айко в Стара Загора.

Общи условия

Активация на акаунт