Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ Октомври 2021 (Тема 15)

• 68 843
  • 666
  •   1
Отговори
# 540
Мнителността за мен е много често индикация за комплекси.

# 541
Мисля си, че всеки би се зарадвал на добра дума или похвала. Дори и непознат. Колкото и да е мнителен.

# 542
Представете си сега, че видите “натокана” дама да крачи гордо, обръщате се и… има бримка на чорапа. Как ще й кажете без да се засегне?

# 543
  • София
Представете си сега, че видите “натокана” дама да крачи гордо, обръщате се и… има бримка на чорапа. Как ще й кажете без да се засегне?
По никакъв начин няма да го кажа. Не мисля, че би довело до нещо конструктивно, освен ако отсреща няма магазин за чорапогащници. Нито всеки носи резервен в себе си, нито може веднага да се купи. И какво ще постигна с това, да я накарам цял ден да мисли за бримката си ли? Много важно, че има бримка.

# 544
  • Sofia
Дамите се радват на комплименти, особено ги ценят ако идват от добре изглеждаща жена.  Избягвам комплименти към мъже,  че често ги бъркат със свалка.
Когато не ми харесва нечия визия си премълчавам, но поискат ли ми мнението е искрено.

# 545
Абсолютно.
Аз обичам да изразявам положително мнение, особено ако нещо ми харесва много и да многословна съм в комплиментите.  Blush Ако не ми харесва си замълчавам, но никога не изтъквам кусури така натрапчиво, че да се обиди човека. И аз като Агент винаги намирам нещо хубаво в тоалета, я бижу, я шалче...! Понякога виждам възхитения поглед на колежки, но устицата не им се отваря да похвалят, това ми е адски неприятно, не че държа сульо и пульо да ме хвалят. Обикновено слабо ме вълнува чуждото мнение...

# 546
Правя комплименти, когато някой детайл или цялата визия ми хареса, дори и на непознати. Комплиментите ми са искрени, а усмивките на хората винаги са били 24 каратови.

# 547
  • Варна
А това, че дали един човек се е облякъл добре или зле, прилично или неприлично е относително къде остава.
Ако искам да кажа нещо на някой то ще е според мен
Ако за мен е неприемливо/лошо, за него може да е много добре.

Аз нямам никакви съмнения в това с какви дрехи и обувки се харесвам, но ако ги изтипосам тук вероятно ще чуя мнения от рода скука.
Но това не може да ме накара да нося друго.

# 548
Ще се върна за малко към капсулите и какво работи за мен в дългосрочен план.

Изобщо не се втелясвам, че някой си твърдял, че в капсулата трябвало да има макс. по 3 бр в категория (или 5 или не-знам-колко си). За мен важното е, когато добавям дреха/обувки към конкретната капсула (защото аз имам повече от една) е то да се вписва поне полудобре като стил и цвят в нея и да ми дава възможност новата пола да я вържа с поне 3 блузки, поне 3 пуловера, поне 3 връхни дрехи, поне 1-2 чифта обувки от НАЛИЧНИТЕ ми. Без значение колко е модерно нещо си там или цвета му или колко ми харесва, ако ще трябва да купувам и останалата част от тоалета, че да го облека, просто не го купувам. Знам, че за много от вас това е ужасно скучно, но за мен работи и ми дава възможността да извадя от гардероба дреха, купувана преди 10 или 20 год и да си я впиша в днешния гардероб.

Дребни неща купувам понякога спонтанно, макар, че си слагам спирачки (60 фланелки!? абсурд! ако се напъна мога да събера 10-ина), но за сериозните мисля, пробвам и много връщам. Родих се с възможността да поръчам/донеса всичко вкъщи, да видя как се вписва и да не се притеснявам изобщо, че не мога да го върна!

Та така, капсулата за мен не е равнозначна на минимализъм. Минималист не мога да бъда, колко и да се възхищавам на тези, които могат и са.

# 549
Чак пък сега комплекси Simple Smile. Българина като не може да обясни нещо и веднага вади комплексите за малоценност.

Комплиментите не ме топлят, не ги отразявам и не са определящи за мен.

Иначе най- големия комплимент който съм получавала беше от мъж и ми каза “ You scrub up well”.Joy

# 550
  • В градината...
Не се скъсване да правя комплименти, само когато съм в настроение. Но веднъж направих на една колежка и тя беше така шаштисана, че не знаеше как да реагира. Всеки е нацупен и крив в нашата среда, че тази жена се почувства неудобно. Макар и да и стана видимо приятно.
Ако разчитат на мен за заетост, производителите на дрехи, ще фалират.

# 551
  • България
Комплименти рядко правя, защото рядко се вглеждам в дрехите на другите.
Но има едно изключение.
В градът, който живях и в който не съм родена и израснала, но се връщам всеки месец, има една жена, която винаги се облича много цветно, много екзотично. Много слаба, с хубава фигура, елегантна. Дрехите, които върху нея изглеждат страхотно, върху почти всеки друг щяха да са карикатура.
Но последният път, в който я срещнах, вече беше сиво-черна, като повечето хора, трудно я познах. Следващият път сигурно няма да я разпозная в тълпата.
"Тълпа" е силно казано, градът е областен, но малък, не е трудно да се запомни нещо по-различно от масата.

# 552
Капсулният гардероб не е за мен. Имам от всичко по много и продължавам да купувам. Не подменям целия си гардероб всеки сезон, но си купувам доволно количество. Все пак ходя на работа, излизам и се обличам всеки ден, имам нужда да се видя в нови дрехи. Дрехи, които не нося вече - дарявам.

Тук, където съм комплименти получавам или от хора, които не са местни или от мъже, които могат да ми бъдат дядовци. Не е прието да се обсъжда нищо по външния вид на човек, особено в работна среда. Гледат, оглеждат,  но не коментират. Аз правех комплименти в началото, когато видех нещо което ми харесва, искрен човек съм и като видя нещо хубаво, отвътре ми идва да го отбележа. Вече се въздържам и много рядко на близки познати си позволявам да направя комплимент.

В стерилна среда живея буквално. Неприятно е понякога, но май свикнах.

# 553
Не знам дали е капсула, но когато купувам “половин” ансамбъл - пола, панталон, блуза - винаги мисля с какво ще се съчетае от това, което вече имам.
Затова много харесвам рокли Simple Smile

# 554
По средата съм аз на капсула и разточителство.....И винаги си представям с какво ще комбинирам когато купувам някоя дреха...

Днес сутринта като се опулих от градусите на телефона набързо така се спретнах ,че съчетах кожен панталон, памучен пуловер и блуза на точки...дано не ви втрещи комбинацията от материи, цветове и геометрии ,  но аз се одобрих и тръгнах....И пак ми беше студено ...измамно печеше на прибиране и за първи път от много време останах с маска докато се прибера...

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 20:51 от kativita

Общи условия

Активация на акаунт