Сто и първа есенна плетаческа тема

• 46 568
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Едно уплашено зайче - "държач" на перде:

# 136
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
голям сладур е.

# 137
Нина, голям е сладур!
Много се замислям дали да не си направя нещо подобно, най-семплата въртележка с мелодия обаче и да я претворя някак. И шевна машина имам даже, но никога не съм я ползвала, та не знам дали в облаците няма да се изложа..

# 138
Много красива въртележка.
Облаците може и на ръка, не са големи.

# 139
Благодарности на всички за помощта Simple Smile по въпроса на Diorela - в София съм си аз.  Голяма сложнотия е това с дебелината на преждата, пък дебелина на иглите... Реших да взема някаква по-пухкава прежда и ще гледам да докарам с някакви игли дадения брой бодчета в 10х10 (има го посочено). И да, по-добре да ми се получи по-oversized пуловер, отколкото да ми е тесен и хептен да не мога да го нося. Дано да се получи нещо в крайна сметка Grinning предполагам ще има доста нерви и сълзи първия път Grinning, но веднъж да схвана идеята на тези пуловери, ще надграждам.

# 140
Цитат
ще гледам да докарам с някакви игли дадения брой бодчета в 10х10 (има го посочено)
Питах къде си, за да се ориентираме как са означени преждите, защото ако си в САЩ, са по-различно от тук.
На преждите е написано колко бримки и реда в 10 см. Също с какъв № игли се плете. Ориентирай се каква прежда да купиш по тези означения. Аз бих взела смес - вълна с акрил, за да не се свие много и да ти отговарят описанията.  Ако не си намериш толкова дебела, която да ти хареса, може да вземеш 2 пъти по-тънка и да плетеш на 2 ката.
В Александър ярн до Женския пазар, продавачката плете добре и ще те ориентира. Вземи си модела, който ще плетеш и я помоли да ти препоръча прежда според него. Кажи, че ти е начало и искаш да плетеш според броя бримки в описанието. Там имат и добри обръчи с метална корда.

# 141
  • София
Здравейте, есента разбужда плетките! Извадих зарязаните лятото плетки и сега ще ми трябва време да ги завърша. Ха, това с момента на припомнянето е и забавно.
Колкото до прежда и състав съм съгласна с Diorela.  В Александър ярн до Женския пазар, продавачката е доста отзивчива и най-важното е човек да почуства преждата на допир.

# 142
Аз пазарувах на Алабин, но ще пробвам и този магазин на Женския пазар за шапката от мохер, която искам да плета

# 143
  • München, Deutschland
Малинке, къде от Алабин си пазарувала? Че аз все от този до пазара съм взимала и съм виждала голям избор и ще е чудесно да науча и ново място, пък и в района. То и аз съм една плетачка, де, ама миналата година купувах все пак, плетох... Събирам си преждите малко като Плюшкин. Simple Smile

# 144
Мос, кой ти докладва постовете пък ми е интересно на мен. Заради такива “полицаи” из форума все изпускам красотите, които правиш, а шаловете ти винаги ми пълнят душата Heart И по-важно ми е защо модераторите откликват на такива докладванки, при положение, че положението е  вече абсурдно..
Мой мъж отсече, че като доплета одеалото тогава мога да купувам прежди за въртележка. Пусто как си ме знае, че докато родя ще има готова или въртележка или одеало, ама и двете-едва ли.

# 145
  • София
Mößbauer-Effekt Как тъй, бря? Даже се върнах да видя мненията ти и се сетих, че даде много полезно инфо за полски прежди - като си свърша запасите / уж / ще взема да си взема ...
По темата ни, заради прищипан нерв не съм плела от дооста време, утешавах се с купуване на още преждаци ...
Едва от няколко дни съм по-добре и вече подхващам шапо ... имам и още идеи, ама времето кът също ...

# 146
chrissy, на Алабин има два магазина. Единият е до спирката на 4-ката ,кдъето сега има ремонт на трамвайната линия, другият е след съдебната палата, на Pleta.bg ул. Алабин 33
Търговски дом безистена срещу Съдебна палата доста е зареден.
Колебая се межу https://www.pleta.bg/bg/gazzal-super-kid-mohair/  и https://www.pleta.bg/bg/bellissimo/ за зимна шапка.

# 147
  • München, Deutschland
Видях този на Алабин 33, това е по диагонал от Макдоналдса. Спирката на 4-ката май беше зад Съдебната, май че там ремонтираха. Там по диагонал помня само един стар магазин за играчки, Комсед, ама виждам, че го няма вече, ще се разходя пак да огледам какво е станало.

Идната седмица, живот и здраве, дано да работят и да може да се влиза с ваксина/сертификат, че ако нямат изобщо право да отворят, ще е трудно.

# 148
malinkap, първата прежда е много тънка, но на картинката много ми хареса. Цената е 200лв кг Grinning
50 г би трябвало да стигнат и да остане. Спрегнато от три, иначе ще е много тънка шапката.

# 149
Скъпа е, точно това се замислих, че с три нишки трябва да я плета.

Общи условия

Активация на акаунт