Сто и първа есенна плетаческа тема

• 46 159
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Веднъж ходих в този на пазара.Направи ми впечатление, че има опашка от хора от малцинството. Иначе магазинът беше доста скромен като асортимент.Как ви се струва този до СМГ?Доста са му високи цените,но преждите са и хубави.

# 676
Аз като начинаещ си взимам онлайн или от Александър Simple Smile
За проекти като на опитните тук си струва от креатива, преждите са наистина много хубави

# 677
  • SF
Вече два пъти поръчвам от Александър онлайн. Трябва ми още едно кълбо и ще ходя до физическия магазин в София на Женския пазар. Правя една чанта, която гълта прежда като луда Simple Smile
Трябва да си намеря някъде и по-евтина ЯнАрт XXL.
Ако знаете къде има такава в София, моля, споделете.

# 678
Каква е тази прежда ЯрнАрт XXL?  Не намирам такава, попаднах на 2 вида XL - Macrame XL от полиестер и еко памук (памук с полиестер) - Eco Cotton Xl. https://yarnart.info/ru/urunler/
Ако търсиш от макрамето, в Хобиярн е значително по-ефтина - 6,50 лв, а в Александърярн е 8 лв. Ако поръчваш няколко, ще излезе по-изгодно с доставката. https://hobiyarn.com/macrame-xl-yarnart-prejda-za-pleteni-chanti … en-dekor-i-bijuta

Дай някакъв линк, да видим какво търсиш.

Точно от тази жена на онлайн продажбите на Александър ярн съм възмутена, много е груба и невъзпитана. Питах за едноцветните дали ще имат, те били поръчвали целия каталог, ама видиш ли, едноцветни все не им пращали. Айде, бе, ние ядем доматите с колците. Разбирам, че сме малък пазар, ама как пък едно едноцветно не им се откъсна от сърцето на тези турци, че да го дадат на Александър ярн.
Питах и за една нова зимна прежда, която ми хареса, правена по тяхна поръчка, от която има само в 3 утрепани цвята, дали предвиждат и други цветове? - Да съм си поръчала 5 тона, щяла да ми осигури.
Толкова за отношението им към клиента. Въобще не се интересуват какво търсят клиентите. Да не говорим за пълната липса на уважение и добро отношение. Аз се държа уважително, очаквам и с мен да се държат така.
В другите фирми, предлагащи прежди, такова нещо не ми се е случвало.

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 14:06 от Diorela

# 679
При мен такова нещо ми се случи в магазина, който е на Македония (колелото на трамваите), но не знам на коя фирма е точно - плета.бг или прежди.бг. Хем мъжът ми беше с мен и имам свидетел колко непрофесионално се държа жената ( продавач със сигурност не е, защото тя гони клиентите със своето поведение).

# 680
Много е неприятно подобно отношение към клиента. Сакаш не си дават сметка, че именно клиентите ги хранят. Днес ще загубят един, утре двама и т.н. А после ще се чудят защо има отлив.
Мисля да проверя, тази прежда, по поръчка на Александър ярн, дали не може да се намери и под друго име със същия състав. Подозирам, че я произвеждат Велбъжд, все са кюстендилски фирми.

ПС Някой има ли представа, защо преждата на Ализе - суперуош комфорт сокс е някак по-пухкава и еластична, отколкото аналогичните прежди Перформанс на България К, които са някак по-остри и нееластични и не са пухкави? С един и същи състав са, с еднаква дебелина - 420м/100 гр., а има доста осезаема разлика. Ако не ме домързи, ще ги снимам една до друга.
Аз все повече взех да харесвам преждите с много вълна и малко полиамид- 20%, до 25%. Перат се в пералня без проблем, търпят центрофуга, могат да се гладят  и са здрави и топли. Затова съжалявам, че у нас не се намират едноцветните на Ализе. Има хубави цветове, такива чудесни пуловери, рокли и други плетива ще станат от тях. Само ни пробутват разни прежди с акрил, а той се прецаква при гладене, спарва.

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 01:27 от Diorela

# 681
Затова си поръчвай от фейсбук. Продават разни лица различни неща. Някои от Турция докарват, може и по поръчка. Тонове не искат.  Имало е случаи да не съм много доволна, например едно дъно ми се счупи и не ми го смениха, но пред магазините за прежди е бял кахър

# 682
Здравейте на всички!
Diorela, хубаво питане за преждата.
Всичко зависи от суровината която използват и начин на производство, дори един и същия състав. Да вземеш различни фирма на чорапена  прежда, основно е стандарт 75%вълна/25%па 420м и всички ще са различни. Кой знае къде дадена овчичка живяла, при какви условия, как е била климатична  година.  Дори работейки с 100% кашмир, пак има разлика от производители, тактильно осещам разлика. А тази прежда на Перформанс, наистина много по-остра.

# 683
  • В полите на Пирин планина
Лично аз съм много доволна от g-yarn. В смисъл, че има тънки прежди с всякакъв състав, а аз харесвам предимно такива, защото плета само на 1 кука. Малко са по-скъпи от другите сайтове, но пък преждите наистина са много хубави за плетене, добре пресукани и фини.
Поръчвала съм и от една Фейсбук-група (мисля, че тук беше спомената) - пак съм доволна.
Но аз не съм особено активна плетачка, че все нямам време и предпочитам комбинации от плетиво и плат, а не изцяло плетиво, освен блузи.

# 684
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
лейди, точно ти ми трябваш. Simple Smile
накапах една тениска още на второ обличане. не е нещо неземно, но ме е яд, че не се изпира по никакъв начин.
замислих да ѝ сложа някакво плетиво за да прикрия пораженията Simple Smile

класически бейзик модел с остро деколте, но накапаното е доста и е под и около връхчето на деколтето, само плетено цветенце не става.
някаква идея?

аз обмислях нещо такова, но с острото деколте е по-сложно Sad

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 10:22 от st. Dobri

# 685
Diorela, едноцветна прежда на Ализе Суперуош има в Хобиярн.
Цветовете са красиви и може да се комбинират с многоцветната

# 686
лейди, точно ти ми трябваш. Simple Smile
накапах една тениска още на второ обличане. не е нещо неземно, но ме е яд, че не се изпира по никакъв начин.
замислих да ѝ сложа някакво плетиво за да прикрия пораженията Simple Smile

класически бейзик модел с остро деколте, но накапаното е доста и е под и около връхчето на деколтето, само плетено цветенце не става.
някаква идея?

аз обмислях нещо такова, но с острото деколте е по-сложно Sad

Може да разгледаш схеми за триъгълен шал на кука, ще ти дойдат идеи много.

# 687
  • SF
Каква е тази прежда ЯрнАрт XXL?  Не намирам такава, попаднах на 2 вида XL - Macrame XL от полиестер и еко памук (памук с полиестер) - Eco Cotton Xl. https://yarnart.info/ru/urunler/
Ако търсиш от макрамето, в Хобиярн е значително по-ефтина - 6,50 лв, а в Александърярн е 8 лв. Ако поръчваш няколко, ще излезе по-изгодно с доставката. https://hobiyarn.com/macrame-xl-yarnart-prejda-za-pleteni-chanti … en-dekor-i-bijuta

https://alexanderyarn.com/produkt/%d1%8f%d1%80%d0%bd-%d0%b0%d1%8 … e_gallery_77375-5

Ето това търся за изработка на чанти. За една чанта отиват 3 такива чилета, което означава, че цената има значение.
Показвам с какво съм се захванала сега, но не е задължително точно тази да е преждата. Сега трябва да докупя още едно от същата в същия цвят.
Имат магазин на Женския пазар, но ми е далече и през работно време е твърде неудобно ходенето до там.
Следващата чанта ще опитам да направя от макарони. Може да препоръчате и други подходящи прежди, но не искам да имат естествени материали, за да не се разваля формата им.
Много ти благодаря за линка!

# 688
Прежда “Макарони“ е материя като на памучна тениска, 100% памук. Доста еластична тоест. Чанта от “Макарони“ няма да пази форма както чанта от прежди тип “макраме“, които са реално въжета различна дебелина и материал.
Не че не стават чанти от Макарони, стават си, ама са по-меки. И дръжките ги мислете да са или кожени или дървени, или с някаква подкрепа вътре / силиконов маркуч например, оплетен отгоре с преждата/.

# 689
  • В полите на Пирин планина
Добри, идеята е добра. Аз лично мисля, че ще се получи. Simple Smile
Mößbauer-Effekt е дала хубав съвет.

Би могло да се прикрие и с няколко отделни елемента, т.е. няколко малки цветенца. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт