Колко търпение е нужно?

• 14 877
  • 432
  •   1
Отговори
# 210
Не може да се проведе нормален разговор с него..за мен това е най-притеснителното и достатъчно да заключа, че проблем има.

# 211
Всеки е различен и иска различни неща от живота. Не ми се вярва да остане сама млада, добре изглеждаща жена с професия, животът тепърва е пред нея. Но дори да остане сама, ще е по-добре от това да живее в емоционални липси. Защото финансовите се оправят, емоционалните те съсипват психически. Аз останах сама на 34 и когато взимах това решение, никога не си зададох въпроса " Ами ако остана сама, вече съм на 34, дали не е по-добре да си стоя нещастна, че може това да е последния влак?". Напротив, останах сама с убеждението, че ме чака нещо по-хубаво от живот с човек, за когото жената не е партньор, а човек, от когото се очаква единствено да го нахрани, изпере и да му роди деца. Това, че някой не ти прави зло, не значи, че прави нещо добро за теб. Хората се събират да правят взаимно живота си по-лек и приятен.

# 212
Ей, Нинче, хайде сега ! То пък го изкарахте съвсем някъв гадняр, а аз не прочетох нещо гадно да прави. Плюс това тук е представена нейната версия, която със сигурност е силно субективна, аз мисля и преувеличена, щото е ясно, че е решила да къса и сега тука се донагнетява. Съгласна съм, че 1/2 от разходите са минимум, но и те все още не са семейство, нямат деца.
Нямах предвид,  че трябва да й връчва цялата си заплата, а че поемането на половината разходи, т.е неговите,  е минимумът в едни отношения, който един мъж трябва да прави. От тук насетне е отношението, сигурността, усещането, че си обичан, както казваш, а тя го няма.

# 213
Съгласна съм, че 1/2 от разходите са минимум, но и те все още не са семейство, нямат деца.
½ от разходите ,и то непотвърдено, и нищо друго не дава. Нищо. А очаква пълно битово и сексуално обслужване. Какво семейство, какви деца, какви 5 лв.

# 214
То оставаше да плаща тя всичко.
А половината звучи все едно са съквартиранти, но се е сдобил с безплатна готвачка, чистачка, която му дава и секс.
Имала съм квартирант, който освен наем, половината сметки е чистил. Не беше длъжен да чисти кухнята, а само неговата си стая. Но като види, че има в коридора или кухнята на пода боклуци, хващаше метлата и парцала. Също така без да го моля поправяше разни развалени неща. Ама беше французин. Често и му давах да яде. Няма да си хвърлям яденето я. Не се научих да готвя по-малко. Поне тогава.
Имам и роднини, мъжът вади 10 пъти повече от нея. Имат три деца и над 20 години брак. Но мъжът не му егото до тавана и като може - помага в къщата. Ще измие чиниите, ще почисти като е вкъщи или нещо друго. С децата ще се занимава. Нищо че често е работил по-много часове. Е, имало е моменти се прибирал изтощен и е имал сили само да легне. Тия хора са един от малкото двойки, които и досега си личи, че още са влюбени един в друг.
Единици са такива.

# 215
  • Далече, далече
Никой ли не забелязва, че момъкът в тази история не уважава жената и не я приема за равна? Ако тя го усеща, няма как да е очарована.

На колко години е той, че не знае сметките къде се плащат?

# 216
Освен че е забавно, е и леко тъжно като чета из темите от какво следва да сме доволни и как щом дава някакви пари един мъж, чуден е, всичко друго е високи изисквания. Не пие, не бие, от кал да е, мъж да е, ама - ха.
Общуването е изключително съществено в една връзка, каквото и да се случва. Тук категорично липсва, което предвид и ранния етап, я прави обречена. Взаимното уважение започва със самоуважение. Хубаво е, че жената в случая се уважава и осъзнава че заслужава повече.

# 217
Не е чудно, че тук всички мнения са пристрастни Wink

Но иначе както аз виждам нещата, в брака има две плоскости/нива.
На първото ниво са любовта, в последствие разбирателството, обичта, сходството на характерите, уважението и т.н. Това е основата на брака, а сграда без основи пада.
На второ ниво идват задълженията в брака и там има варианти. Ако единият дава чувствително повечето пари, нормално е другият да допринася с домакинството. Ако и двамата дават по равно пари трябва и по равно да делят работата според който каквото умее по-добре и за което има време. Има и трети вариант - (основно) жената да няма никакви задължения нито към пари, нито към домакинство, но тогава трябва да компенсира с перфектен външен вид и все пак грижа за децата (дори да е само мениджмънт на платените услуги). Това са главно кифлите на големи бизнесмени, "купени" за блясък и престиж.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 13:22 от Черна станция

# 218
Колко търпение е нужно? Колкото тя е готова да търпи.
Той няма да стане любезен и обгрижващ, освен с магия някаква.
ММ не, но АЗ съм била на нова, скапваща работа, когато се прибирах едва ли не лазейки. Ами, пригодих се. Този мъж не вижда проблем, така че явно вече се е пригодил за тези 8 месеца - по този начин.
Така че според мен нека жената да приеме, че това е то положението и да решава какво ще прави.

# 219
Аз имам подобен пораблем с моя приятел, само че нещата се обърнати. Аз постъпвам като приятеля на колежката ти. Да ти кажа, не е приятно да си изморен на куче, а някой да ти пили на главата. Всеки има нужда от време за себе си, а обсебващите половинки не влизат много в ситуацията. Ами, кажи на колежката ти, тя да си смени работата за по-висока платена, с по-дълго работна време и повече отговорности и я питай на втория месец дали има желание за филмии и лиготии след работа, разговори, разходки, домакинска работа и т. н. Щото аз познавам такива и даже секс не им се прави.

Приятеля на девойката е прав в случая, особено ако той покрива основните разходи, а те са най-голямото пера от бюджета. Аз, на мястото на мъжа, бих предложила да си делим всички разходи по равно, ама до стотинката. В тоя случай вероятно и двамата ще трябва да си сменят работата и вероятно мъжа ще има повече време, а колежката ти ще има повече пари. Тоя вариант обсъждан ли е? Щото като чета, май не е. Ама, в крайна сметка, или ще е едното, или другото. Айде да си говорим истината, претенциите на жените са много повече, от тези на мъжете (лични наблюдения, не ангажирам никой с мнението си). И нека не забравяме, че повечето семейства рухват заради финансови проблеми. Като нямаш какво да ядеш и мизирстваш, любовта рязко заминава в кофата. Аз, ако искам брак и деца с даден човек, първо ще гледам да имам стабилна финансова основа ЗАЕДНО с него и ако мъжа ми работи два пъти повече от мен, за да го постигне, не бих си отваряла устата. Но, разни хора, разни идеали.

П.с. Подчертавам, че не съм чела цялата тема, а само първия пост.

# 220
  • София
Ако работата ти не позволява да поддържаш връзка, си стоиш без половинка, а не очакваш друго човешко същество да те търпи и да ти угажда на нуждите, без оглед на своите.

# 221
Чукча писател,  не читател. Като ще делят разходите, тогава ще делят и домакинската работа. Ама той не е навит на това.
 За да абдикира един мъж от домакинството, да се връща от работа и направо да ляга, трябва да вади егати яките пари, за да го търпят. За поемане на половината сметки- има съквартиранти, даже и не си длъжен да им слугуваш, нито да правиш секс при поискване.

# 222
  • София
Нали се каза, че делят разходите и пак да повторим мъжа е на график 2/2, той има 15 свободни дни месечно. Колко пък да е нон стоп на работа и да няма време…желание няма, не време.

# 223
Аз имам подобен пораблем с моя приятел, само че нещата се обърнати. Аз постъпвам като приятеля на колежката ти. Да ти кажа, не е приятно да си изморен на куче, а някой да ти пили на главата. Всеки има нужда от време за себе си, а обсебващите половинки не влизат много в ситуацията....

Приятеля на девойката е прав в случая, особено ако той покрива основните разходи, а те са най-голямото пера от бюджета. ...

П.с. Подчертавам, че не съм чела цялата тема, а само първия пост.
Според темата, двамата допринасят еднакво вкъщи. Мъжът не е г-н Голямата Работа, а по-скоро г-н Искам-само-секс-и-после-ми-се-махай-от-главата. И наистина, ако той има нужда от спокойствие и не желае нищо да правят заедно с тази жена (освен секс), и ако я смята за лигла и каква още беше - ами, то е толкова ясно, че съжителството не е здравословно за никой от двамата.

# 224
Той явно е свикнал сам и тя го дразни.

Общи условия

Активация на акаунт