Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Банята - тема 39

 • 5 727
 • 132
 •   2
Отговори
# 15
 • Мнения: 187
dragoo_2008, знам че е малко мястото, но в момента е така. Мислим душът да мине на мястото на бойлера, а бойлера да бъде плосък над тоалетната. Банята е висока 260см.Не знам обаче дали параванът няма да идва много близо до мивката. В нишата е водомера и централните тръби.

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 17:14 от sergeeva11@abv.bg

# 16
 • Мнения: 6 395
На мен пък това ми хареса - и като красота, и като практичност (заради пантата) - от парошоп, в раздел Скрити ревизионни вратички. Здрава панта, добър ъгъл на отваряне, не е нужно да се притесняваш, че ще изпуснеш плочката.

# 17
 • Мнения: 3 771
man_darin_ka,да, но цената е 150-160 лв и тая панта на влагата не е ясно как ще се държи. При онези, които показах пак не пада капака. Нито при аналогични на Вентс https://moby-bg.com/product/3499/revizionni-vratichki-za-gipsoka … ra-seria-lpk.html и са с в пъти по-ниска цена.

sergeeva11@abv.bg, вратата на кабината или ще се блъска в мивката или при това отваряне Вие ще се блъскате с мивката излизайки. Имате 168 см ширина на банята и дълбочина на мивка стандартно 50 см. Т.е. отварянето трябва да е или на другата страна или от друг тип. Освен това не бих качвала бойлер над тоалетната като имам място да го сложа в ъгъла в дъното и да го скрия в шкаф или да го оставя видим...
По-скоро бих направила кабина от този тип с добър наклон към линейния сифон https://eniglass.com/wp-content/uploads/2020/04/%D0%94%D1%83%D1% … %D0%BA%D0%B08.jpg

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 18:18 от drago_2008

  # 18
  • Мнения: 6 395
  Драго, първите, които показа, се отварят на 2 пръста - дори и при добро желание не всички водомери ще са така позиционирани, че да може да се отчетат показанията. За пълно отваряне се повдига и вади вратата/плочката, доколкото се ориентирах.
  Вторите на Вентс са ми ОК, на 90 градуса май се отварят, имат тънки метални ивици (вграденият профил, май), което за мен е ОК естетически, аз не държа да е абсолютно невидима.

  Сложните панти от Паро не би трябвало да са подложени на голяма влага - първо, че се затваря вратичката, и второ, в самата шахта става течение, когато водомерите са в шахта, разбира се, а не в изградени куфари, закриващи и вертикалните щрангове, и водомерите.

  Не знам дали могат да се видят във физически магазини различните видове, защото аз само по скица не мога да се ориентирам добре.

  # 19
  • Мнения: 2 703
  Моля препоръчайте ми фирма, където могат да ми помогнат с подребата на плочките за 3 бани. Тоест проект за плочките. Ще ми се да проиграя няколко варианта и то с истинските плочки, които съм си набелязала.
  Там , от където ще ги купувам, не правят проект ( строителна борса или каквото е)
  Не искам да ходя някъде да ми правят вариант с недействителни плочки.
  Времето, което ще изгубя да се обучавам да работя с такава програма, Предпочитам да го заплатя на човек, който това си му е работата.

  Днес се опитах да потърся оферта. Но с темповете, с които ми отговарят, мисля да търся и други варианти.
  След половин ден чакане, ми предложиха да се обърна към Практикер и че при тях би ми било скъпо, без нищо да са ми оферирали. Обясних, че съм наясно ,какво се предлага в Практикер или другите магазини ( че могат да ми направят проект срещу някаква сума, която после се приспада, ако купя от тях и т.н.- с това съм запозната).
  Казаха, че ще ми пратят оферта. Тези темпове обаче ме карат да търся и друг вариант.

  Та, се надявам и на вашата помощ, Моля!

  # 20
  • Мнения: 187
  Благодаря Драго и на мен нещо такова ми се щеше, ама  аз съм на Вие с програмите и само това успях да сътворя. Утре тръгвам и по магазините. Предполагам и там ще поискам проект. Още едно питане. Аз искам два сифона. Един до стената под душа и един под мивката, като си мисля и двата да са линейни. Майстора смята, че един обикновен в средата под душа стига.

  # 21
  • Бургас
  • Мнения: 2 722
  Моля препоръчайте ми фирма, където могат да ми помогнат с подребата на плочките за 3 бани.
  Баня Стил?

  # 22
  • Мнения: 6 395
  В програмите, с които правят проектите, са заложени плочките, които продават (поне така си мисля). Ако знаеш фирмата и модела на плочките, ще намериш нормален магазин (а не склад), в който ще ти направят визуализация.

  # 23
  • Мнения: 3 771
  Благодаря Драго и на мен нещо такова ми се щеше, ама  аз съм на Вие с програмите и само това успях да сътворя. Утре тръгвам и по магазините. Предполагам и там ще поискам проект. Още едно питане. Аз искам два сифона. Един до стената под душа и един под мивката, като си мисля и двата да са линейни. Майстора смята, че един обикновен в средата под душа стига.
  Линейният сифон се слага за естетика по-скоро. Под мивката е безсмислено да е линеен, сложете квадратен щом искате да са 2 бр в банята. При тоалетната бих сложила хигиенен душ, за да може да си я миете и нея и пода извън кабината, още повече, че ще имате сифон в съседство.

  П.П. В душ зоната не бих сложила квадратен - грозно ми е.

  # 24
  • Мнения: 22 528
  Освен за естетика линейните сифони много облекчават изготвянето на наклоните в банята, особено ако става дума за големи правоъгълни плочки, каквито са модерни.Квадратен сифон се слага в средата и към него трябва да има четири наклона, като се режат 4 плочки в ъглите. А ако са грамадни правоъгълни? Ужас става. А с линейния се прави само един наклон и готово - сифонът е до стената. Може и с два, ама пак няма сложни конфигурации.  # 25
  • Мнения: 3 771
  ЧС така е, аз не споменах, понеже майсторът говорел за квадратен по средата на душа, а при това положение няма как да е с големи плочи си помислих. Определено с линеен сифон трудно ще се объркат наклоните. Обаче с големи плочи и при тази баня не виждам как ще се направят два наклона.

  # 26
  • Мнения: 187
  Банята е малка, така че големите плочи за пода отпадът. Инструкциите на синът са стената с мивката да е в черно или тъмно сиво, душ и смесители в черно и вградена структура. Другото е на моя отговорност, как ще ги съчетаят цветовете.Насочила съм се към тези два варианта, като комбинация на цветове, но тепърва ще започвам да гледам по магазините.

  # 27
  • Мнения: 80
  Черните плочки са малко проблематични от гледна точка поддръжка в повечето случаи.
  Ние имахме такава дилема и направихме компромис - малко по индустриален стил с тези:
  Скрит текст:

  Metalart серията на Rocersa
  Варовитата вода почти не си личи

  # 28
  • Мнения: 3 771
  Само да спомена понеже гледам на проекта двойна мивка и на една от снимките, според мен не трябва да слагате такава, много е малка банята за двойна мивка... Аз си позволих такава на баня дълга 3 м и отгоре и широка 2,20 м.

  # 29
  • Мнения: 187
  Само да спомена понеже гледам на проекта двойна мивка и на една от снимките, според мен не трябва да слагате такава, много е малка банята за двойна мивка... Аз си позволих такава на баня дълга 3 м и отгоре и широка 2,20 м.
  Няма да е двойна, както казах програмата, която използвах това ми даде като вариант, исках просто да видя с разместването, как ще изглежда.
  medeamona, знам че са голям риск, но синът ми е заложил апартамента да е в черно сивата гама, с различни акценти. В спалнята е комбинирано с червено. За мен са силни  и тежки цветове. Точно заради варовитата вода, ще гледам в душ зоната да комбинира със сиво или дървесно.Зависи,какво ще има и какво ще харесам .

  Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 07:43 от sergeeva11@abv.bg

  Общи условия

  Активация на акаунт