Банята - тема 39

• 54 206
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Аз влизам с един може би глупав въпрос, но: как се монтира параван, който е правоъгълен, а в същото време имаме наклон на пода. Слагам снимка на конкретна ситуация:

Там, където е параванът точно, е разделителната линия за наклона и трябва да е равно, от там трябва всъщност да се реди наклона в ляво и дясно
Майстор  се иска

# 451
Ако няма друг сифон не е нужно. Достатъчен е един общ наклон назад към стената.

# 452
  • Пловдив
Стъклото може да е изработено с необходимия наклон в долната част.
Или, в случая,черният профил отдолу да има възможност за реглаж с подложка или уплътнение в него,за повдигане на стъклото в единия му край.

# 453
  • sofia
Дами, още една питанка - полиран гранитогрес за под на баня предполагам не е ок, заради хлъзгането, но да питам имате ли опит с такива все пак.

# 454
Имам опит - в жилището, в което живеем сега е така. Отврат. Лятото успях да си счупя и пръст на крака, въпреки че бях с джапанки. Просто нямам търепение да се махна и повече никога да не стъпя на такова чудо.

# 455
Гледа се клас противоплъзгане - за домашна употреба R 10 е препоръчително, R 9 е минимумът. Добрите производители от чужбина си го пишат това за всеки вид плочки, на всяка кутия има знак - обувка върху наклонена плоскост и кое R e.
Има и гланцови противоплъзгащи, някакви нови технологии за обработка на повърхността използват, ето пример
https://www.porcelanosa.com/uk/tiles/anti-slip

Но са скъпички.

Веднъж търсих на страницата на Кай информация за техните плочки - ами нъц, няма нищо.
Затова написах "добрите производители от чужбина".

# 456
Преди време се минахме с един адски хлъзгави плочки и след като пробвахме какви ли не постелки накрая ги оправихме с някаква нанотечност. И не е измама, работи - спряха да се хлъзгат. Но не бих рискувала, ако мога да оправя нещата от самото начало.

# 457
За баня и кухня (ако в кухнята са плочки) аз смятам за задължително за мен да сложа плочки R10. И в двете помещения се мокри, а R9 мокри са си хлъзгави.
Баните ни обикновено са малки - 3-4 квадрата, 5 вече е голяма Laughing, та ако сметнем разликата в пари между 4х30 лв. и 4х50-60 лв., разликата е минимална - стотина лева. А безопасността цена няма. Тези пари могат да се отрежат от някое друго перо при ремонт.
Знам, че сега е модерно да се прави суха и мокра част в баните. Въпреки това аз лично си държа на анти-слип плочки. От мивката също пръска, да влезеш да изкъпеш/измиеш детето - как се излиза от душ-зоната един възрастен и едно дете избърсани и изсушени? Сигурна съм, че има и оправни майки, но ... аз не го мога, например. А и съм си "фигуристка" по принцип. Laughing

# 458
  • Sofia
Абсолютно, гланицрани плочки за под, за баня, се подаряват само на тъщата/свекървата!
Иначе за стена си е направо задължително да са гланцирани, особено за типичните малки бани с по няколко кв.м размери.

# 459
Пак да кажа - не говорех за гланцирани и матови плочки, а за клас противохлъзгане
https://granitogress.com/plohcki-statii/granitogresni-plochki-markeri-R9-R10-R11
Ето в този сайт има и критерий anti-slip, а на всяка картинка има обозначение за класа - R-11 са грапави за външна употреба - около басейни, алеи и т.н.
https://tile.expert/en-us/catalogue/floor&wall-floor&antislip&glossy

# 460
Преди време се минахме с един адски хлъзгави плочки и след като пробвахме какви ли не постелки накрая ги оправихме с някаква нанотечност. И не е измама, работи - спряха да се хлъзгат. Но не бих рискувала, ако мога да оправя нещата от самото начало.

За тази течност може ли подробности: еднократно ли се нанася, за колко време е ефектът? При нас плочките в коридора са хлъзгавички; не сме имали инциденти, но бих се пробвала да ги подобря.

# 461
  • sofia
Отказах се тотално от гланца, харесах дори повече варианта в сатен вчера като ходих да ги гледам. Благодаря ви все пак 😊

# 462

За тази течност може ли подробности: еднократно ли се нанася, за колко време е ефектът? При нас плочките в коридора са хлъзгавички; не сме имали инциденти, но бих се пробвала да ги подобря.

Точно тази течност вече не се предлага от точно тази фирма, но има други. Тях не съм тествала обаче.
Нанася се еднократно и казват, че държи половин година. Според мен обаче държи неограничено време. Май сме мазали два пъти и после вече не сме, но не се пързаляме.

# 463
Имате ли спомен да е бил токсичен и да е трябвало след нанасянето да се измие старателно подът, за да се отстрани препаратът (Стъпка 3 в инструкцията)https://www.keranova.org/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8/%D … BA%D0%B8-antislip?

# 464
За токсичен не знам, не сме го яли. Но се нанасяше за малко и после се измиваше, да. На практика нищо не остава от препарата, само ефектът. Според мен миенето е за да се преустанови действието на препарата, евентуално да не останат следи по плочките, ако стои дълго.

Общи условия

Активация на акаунт