Раждане във II САГБАЛ Шейново (4 тема)

• 42 698
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте. Мога ли да попитам за мнението ви за естествено раждане в Шейново с или без екип ? Аз се следя в Женската консултация на Шейново, но наистина не зная дали е по-добре да се избере екип или да се отиде на смяната ? Какво мислите вие Simple Smile

# 541
  • София
Аз отидох и ми се падна много добър екип

# 542
За тези без избор на екип не знам как е.
Аз бях с избор на екип и в екипа на моя лекар беше шефката на Анестезиологията. Имаше един мъж анестезиолог на секцио на друга жена от реанимацията, с която бях.
Имам въпрос относно анестезиолозите : само един ли е за всички родилки и естествено и секцио? Защото при естественото ако се забави с епидуралната може да е късно за поставяне? Случвало ли ви се е такова нещо, ако са поне двама или трима сигурно е по-добре? Аз имам алергии към някои упойки - гледат ли листите внимават ли какво слагат? Питам защото имам лапаро в друга болница, на което буквално ми се разкрещяха над главата какво да ме правят като съм алергична,а аз на операционната маса какво да направя?
За тези с избор на екип питам, ако можех и избор на анестезиолог бих направила само и само да ми обърнат внимание и да не ми крещят докато раждам каква упойка да ми бият. Имам алергии към медикаменти и ми е малко по-сложен случая и затова. Все пак от отговора разбирам че са поне двама което е добре - не е само един за всички родилки, да тича напред назад...

# 543
  • София
Аз раждах преди 4г и половина без избор на екип, само с избор на акушерка. Бях много доволна от грижите на акушерката, предварителните ни срещи, в които ме подготвяше за раждането, емоционалната подкрепа. Цялото преживяване в Родилна зала помня като много позитивно и вълнуващо и затова избрах след месец, живот и здраве, да родя второто си дете отново с избор на акушерка. От там нататък, при престоя след раждането, отношението към родилките и бебетата, аз лично не съм забелязала да е различно към тези, които бяха със или без екип. Специалистите са добри, можете да сте сигурни, че правят най-доброто за Вас и Вашето бебе. Просто не очаквайте лично отношение. Правят всичко по силите си, полагат всички необходими грижи, но като че ли не им остава много време за обяснения. На мен лично това не ми пречи. Ако очаквате по-топло отношение и индивидуален подход, вероятно лекарят когото ще изберете за екип, може да намине на визитация, когато е на смяна, за да Ви прегледа и да провери как сте, но ангажиментът на екипа приключва с раждането на бебето. Така че помислете какви са очакванията Ви. Още повече, щом се следите в Шейново, ще имате възможност да съберете впечатления и да "опипате почвата". Лека и спокойна бременност! Simple Smile

Здравейте. Мога ли да попитам за мнението ви за естествено раждане в Шейново с или без екип ? Аз се следя в Женската консултация на Шейново, но наистина не зная дали е по-добре да се избере екип или да се отиде на смяната ? Какво мислите вие Simple Smile

# 544
Miteva.d може ли да споделиш коя акушерка си си избрала? Аз мисля че може да имаш и избор на екип и на акушерка, така че едното не изключва другото.

# 545
  • София
,,,,,, , но ангажиментът на екипа приключва с раждането на бебето""""
+1

# 546
  • София
При първото раждане бях с Марияна, която за съжаление се е пенсионирала, докато ние се наканим за второ Simple Smile Сега планирам да раждам с Имир, но предстои да се запозная наживо с нея тази събота, така че не мога да споделя лични впечатления все още. Но тук има страшно много нейни фенки и от разказите които съм чела, мисля че ще си допаднем Simple Smile)))
Чела съм тук, че някои избират и лекар, и акушерка едновременно, така че да, възможно е. Просто аз за себе си съм възприела нормалното раждане като физиологичен процес, в който докторът се появява само за "посрещането" на бебето. Затова за мен не е от значение кой точно ще е този доктор, още повече че най-добрите сред тях са толкова заети, че мен като пациент това би ме напрегнало. За мен, изборът на лекар има смисъл, когато има някакви особености и притеснения около бременността и раждането, които предполагат специални грижи и подход към родилката.

Miteva.d може ли да споделиш коя акушерка си си избрала? Аз мисля че може да имаш и избор на екип и на акушерка, така че едното не изключва другото.

# 547
[/quote

И аз бях в ЖК на Шейново. В 34 седмица ме попитаха при кой др. ще раждам и че трябва да ги информирам следващата седмица, защото ако избера друга болница няма смисъл да ходя на тонове там-нещо, за което съм заплатила немалка сума. Въпросът беше поставен така, все едно няма вариант да раждам без екип. Това много ме подразни.Тогава реших, че няма да избирам лекар и родих с избор на акушерка. Не съжалявам за избора си.

Относно избор на екип или не, ако имате ДЗО по -добре се възползвайте, ще се чувствате по -спокойна. Аз нямах, също не исках да са лекарите от ЖК и прецених , че няма смисъл да избирам някой просто ей така. Много момичета раждат без екип, повечето са доволни. Естествено има и изключения, но това може да се случи и с избор. Успех и леко раждане.

# 548
При първото раждане бях с Марияна, която за съжаление се е пенсионирала, докато ние се наканим за второ Simple Smile Сега планирам да раждам с Имир, но предстои да се запозная наживо с нея тази събота, така че не мога да споделя лични впечатления все още. Но тук има страшно много нейни фенки и от разказите които съм чела, мисля че ще си допаднем Simple Smile)))
Чела съм тук, че някои избират и лекар, и акушерка едновременно, така че да, възможно е. Просто аз за себе си съм възприела нормалното раждане като физиологичен процес, в който докторът се появява само за "посрещането" на бебето. Затова за мен не е от значение кой точно ще е този доктор, още повече че най-добрите сред тях са толкова заети, че мен като пациент това би ме напрегнало. За мен, изборът на лекар има смисъл, когато има някакви особености и притеснения около бременността и раждането, които предполагат специални грижи и подход към родилката.

@Miteva.d Бихте ли споделили как се организира среща с акушерка, за предварителни разговори. През рецепцията?

# 549
Не съм Митева, но тъй като звънях преди 2 дни, да отговоря Simple Smile - намирате телефон на акушерката, при която искате да раждате, звъните директно на нея и се уговаряте кога й е удобно да се видите. Аз искам да раждам при Имир, с термин  14.02 съм и св уговорихме за среща месец по-рано.

# 550
Не съм Митева, но тъй като звънях преди 2 дни, да отговоря Simple Smile - намирате телефон на акушерката, при която искате да раждате, звъните директно на нея и се уговаряте кога й е удобно да се видите. Аз искам да раждам при Имир, с термин  14.02 съм и св уговорихме за среща месец по-рано.

Благодаря ви много за информацията. Удобно ли е да споделите контактите на Имир на лични. Основно за нея чета много хубави отзиви, и вероятно тя ще е моят избор също.

И ако е удобно да попитам, преди да се свържете с избрана акушерка, съгласувате ли предварително избора с избрания лекар също? Възможно ли е, ако сте с избор на екип (лекар), лекарят да предпочете друга акушерка?

# 551
А къде намираме телефона? Предполагам затова повечето питат дали да звъним на рецепцията на Шейново за да търсим телефон? Освен Имир, другата препоръчвана е Жени Коричкова ако не греша?

# 552
  • София
Жени е съкровище. Тя ми се падна на смяна, когато раждах преди 4г. Много мила, много отзивчива, вдъхваше спокойствие.

# 553
Може да си изберете лекар и отделно акушерка. Аз родих нормално преди 2 дни с Д-р Иван Вецев и акушерка Руска Димитрова. Страхотен екип и много хубаво преживяване. Болка има, но мисля, че заради тях всичко се понесе много по-лесно. Отношението и спокойствието, че си в сигурни ръце, са най-важното.

# 554
Може да си изберете лекар и отделно акушерка. Аз родих нормално преди 2 дни с Д-р Иван Вецев и акушерка Руска Димитрова. Страхотен екип и много хубаво преживяване. Болка има, но мисля, че заради тях всичко се понесе много по-лесно. Отношението и спокойствието, че си в сигурни р
ъце, са най-важното.

Честито бебче.
Живо и здраво и много да ви радва..
Бързо възстановяване

Общи условия

Активация на акаунт