На море в Гърция 2021-VII/2022

• 59 470
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Като цяло в Букинг изборът е малък. Предимство е това, че имат опции за анулиране, особено в сегашната обстановка.
Иначе и аз ги гледам в Гугъл мапс и директно пускам запитване по мейл.

# 481
  • София
Нормално е да се ориентираш по-трудно - в началото всички сме така. Постепенно се трупа опит Simple Smile Иначе Голдън бийч е доста голям плаж (3 км дълъг), като от южната страна е Скала Потамия или Хриси Акти, а от северната - Скала Панагия или Хриси Амудия. Според мен най-хубавата част е от средата на север. Има много бийч барове, както и свободна зона. Най-малко ми харесва южната част от плажа, откъм Скала Потамия. Но пък там е много приятно за разходка вечер. Докато плуваш в морето виждаш зад къщите Тасоската планина, гледката е прекрасна.

# 482
Вече не е толкова малък изборът. Има региони, където всичко е въведено. Може да не отдават всички стаи през платформата, а само 1 или 2, но за рекламата ги има там.
Аз ползвам букинг много, не заради анулациите (след началото на пандемията през март 2020 почти не ми се е случвало да попадам на хотел с читава анулационна политика, а и масово е да се иска предплащане), а поради две други причини - резервирам в последния момент и рядко оставаме на едно място повече от 5 нощувки, много пъти и за 1-2. Личен контакт не ми е нито по-удобен, нито бърз, освен ако не е място, където вече съм ходила и си имаме контактите с домакините. Освен това не винаги е по-евтино.
Естествено, има райони, където предлаганото в букинг е малко и свършва бързо, и там действам по другия начин.

За плажа на Скали-те, е точно както е написала Миленка. Хотелчето, което предложих аз, е на самия бряг, но в Хриси Акти и пред него няма хубав плаж, камъняк е - домакините са насипали малко пясък, за да е по-комфортно. На пешеходно разстояние на север може да се отиде на по-хубав.

# 483
  • тук и там
Ами тези хотели, които вие сте дали са точно каквото търся, ама в Букинг не ми излизоха като търсих.
Ще пиша на тези които харесах, притеснява ме само ,че няма да има оpция за отказ от резервация..Пък до август -доста време има.
Бюджета ни не много голям.
Та не знам вписваме ли се в предложените от вас.

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 20:15 от Kassia

# 484
# 485
Бюджетът е добър, то вярно, че топ сезон и последните години цените само растат, но ми се струва предостатъчно за комфортно настаняване.

# 486
…притеснява ме само ,че няма да има оpция за отказ от резервация..Пък до август -доста време има.
Ами през Букинг имаш безплатно анулиране до определена дата.
Винаги резервирам през тази платформа, от години. Гафове никога не е имало и ми е спокойно като съм резервирала чрез тях. По-спокойно ми е, дори и да плащам някой лев отгоре, отколкото да се свързвам с домакините и да разчитам на устна уговорка.

# 487
Ами през Букинг имаш безплатно анулиране до определена дата.
Винаги резервирам през тази платформа, от години. Гафове никога не е имало и ми е спокойно като съм резервирала чрез тях. По-спокойно ми е, дори и да плащам някой лев отгоре, отколкото да се свързвам с домакините и да разчитам на устна уговорка.
Никое от тези не е вярно, освен че не си имала гафове Simple Smile
Първо, офертите с безплатно анулиране до дата драстично намаляха. Все още ги има, но са много по-малко в сравнение със златните години на букинг.
Второ - и аз не съм оставала на улицата, НО проблемите с букинг в последните години са доста чести, познавам хора, които са пострадвали от дублирани или проблемни резервации, а съпортът е доста зле, особено извън работното време от 9 до 5.
И трето, уговорката с домакините е устна само когато е без пари. Обикновено се изпраща капаро, с което се гарантира резервацията. А аз лично винаги се свързвам с домакина по вайбър, телефон или мейл, след като направя резервация през букинг, за да потвърди, че всичко е наред и ни очаква. Особено когато ще пристигам в 10-12 ч. вечерта (често ми се е случвало, че и по-късно даже). Това се отнася за малките семейни хотели/вили в Гърция. Когато ходя в "истински" хотел с денонощна рецепция, няма нужда.

# 488
Логично е, че щом ще правиш резервация от сега за август, ще търсиш с безплатно анулиране - и двете предложения, които съм дала са с безплатно анулиране до 16. и до 25.07.
Не съм съгласна, че твърденията са ми неверни, но Параход, твоят подход при резервациите е различен и правилен за теб. За мен е различно. Затова има и толкова платформи и начини за резервиране, за да избере всеки собствения си комфорт и спокойствие.

И да допълня - свързвам се допълнително с домакините само ако имам някакви уточняващи въпроси. Като се замисля, последните години те се свързват с мен, след като резервирам.

# 489
  • София
Между другото, покрай пандемията гръцките дребни хотелиери са станали по-толерантни и връщат пари от директно платено капаро, знам няколко случая. Иначе и аз ползвам доста booking и го харесвам, гафове не съм имала, както и големи разочарования. Почти винаги избирам с безплатно анулиране, въпреки че е по-скъпо. Правила съм и директни резервации по мейл или през сайта на хотела, ако излиза по-изгодно, което не винаги е така. Когато резервирам 1-3 нощувки предпочитам booking. Наистина преди години имаше много варианти с безплатно анулиране до няколко дни преди настаняване, вече срокът е по-голям. И почти винаги има предплащане. Но такива са нещата, какво да се прави. Важното е да има пътувания!

# 490
  • тук и там
Момичета, отказах се от Тасос. Послушах съвета на Параход, и се "разходих"  с Гугъл Мапс покрай хотелите, обиколих улиците и въобще не ми хареса Погледнах Скала Потамия, после  и  доста други места-...не е  моето!
Ще увеличим малко бюджета и започвам да гледам Халкидики.

# 491
Момичета, отказах се от Тасос. Послушах съвета на Параход, и се "разходих"  с Гугъл Мапс покрай хотелите, обиколих улиците и въобще не ми хареса Погледнах Скала Потамия, после  и  доста други места-...не е  моето!
Ще увеличим малко бюджета и започвам да гледам Халкидики.
Разгледай на Ситония. Виж Каламици. Хубаво е да се пътува по Ситония - всеки ден на различен плаж.
Ето: https://decanaplanina.com/2019/09/sithonia-beaches/

# 492
Щом Тасос "не е нейното", едва ли Ситония ще е...Вероятно има съвсем друг тип очаквания.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 09:55 от Mur

# 493
  • София
Kassia, не искам да ти се бъркам, но в случая смятам, че Street View на Google може да те заблуди по отношение точно на Скала Потамия. Ние почивахме там доста отдавна - през 2014г. и останахме доволни от мястото. Преди няколко години погледнах Street View - действително изглежда зле, но най-вече, защото е снимано през зимата и то при лошо време, не изглежда така през лятото! Наистина Тасос не е най-лъскавият гръцки остров, но спрямо нашето Черноморие е на светлинни години. Островът е много зелен, с прекрасна природа. Има и много автентични планински селца, които са чудесно място за разходка в летните жеги. Освен това, както вече ти казах, там не е чак толкова горещо, колкото на континента. Самият Голдън бийч е много хубав плаж - прекрасна дъга (като на Слънчака), много дълга и просторна ивица със ситен пясък, постепенна дълбочина и преливащи тюркоазени нюанси. Довечера ще кача мои снимки, макар да не са нещо особено, тъй като тогава снимах с обикновено апаратче сапунерка. Нека и други да пуснат снимки от своите почивки, които да показват красотата на "Зеления остров", както често го наричат. Разбира се има и не толкова позитивни черти и това е най-вече, защото Тасос се посещава предимно от балкански туристи, както е всъщност и на Халкидики. Така че, е напълно възможно да видиш преливащи кофи за боклук и други неестетични гледки. Това, което няма да видиш, е презастрояване с огромни хотели. Имам много познати, които страшно харесват мястото и ходят години наред там на почивка.
Ситония е различна. Със сигурност най-красивият от трите пръста на Халкидики, с разнообразни плажове и запазена природа - можеш да караш десетина километра по пътя, без да видиш и една постройка - само дървета, яркосиньо небе, прашна червеникава почва и звука на цикадите. Според мен не можеш да усетиш чара на мястото, ако стоиш на един плаж. Както е казала Djordja по-горе - "Хубаво е да се пътува по Ситония - всеки ден на различен плаж". Напълно съм съгласна!

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 12:00 от миленка_д

# 494
Чудесен пост по-горе - наистина, зимните снимки с видеокамера в гугъл не правят услуга на местата за туризъм, то и България е снимана така всъщност.
Ситония несъмнено е по-красива като природа, но поради спомените ми от близкото минало - и далеч по-голяма жертва на свръхексплоатация.
Тасос също има какво да предложи, на мен ми харесва, въпреки големия опит с по-далечни острови. Вярно, Скала Потамия и Потос не са ми любимите като атмосфера, предпочитаме по-забутани селца като Кинира и Астрида, които са на близко разстояние (но с кола) от най-хубавите плажове. Но съм отсядала и в Лименария и Скала Сотирас в далечни години назад, абе не си е лош Тасос. В сравнение с Амулиани примерно е пъти по-разнообразен и интересен. Главният му недостатък спрямо други места в Гърция е, че вали повече и затова в началото и края на сезона (началото на юни, септември) някои години е изненадващо студено и грам не става за море. Но това е и плюс, тъй като островът е зелен и по-прохладен през лятото.
А препълнените кофи и проблемите със сметосъбирането - те са най-видими на Йонийските острови Корфу, Лефкада, Закинтос.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 13:03 от Параход

Общи условия

Активация на акаунт