На море в Гърция 2021-VII/2022

• 59 407
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Островчето в езерото на Янина не се ли казваше Островът на Али Паша?
Не. Но има музей на Али Паша в манастира Св. Пантелеймон, където е убит.
Цялото име  е Янински остров, но му казват Ниси - остров.

# 586
  • Пловдив
Аз съм замислила посещение на Викос, да видим кога ще му дойде редът.

Не отлагайте много, идете, докато не са го налазили пак. Ние бяхме на практика сами през юли /първа година от пандемията/ + 1 германец и 2 френски кемпера. В момента даже се чудя дали пак мога да го наместя в програмата, но за повече дни /предишния път бяхме за 3/. Хората от къщата за гости ми пращат имейли със събития, а и понеже ги следвам в социалните мрежи и постоянно гледам снимки, мноооого ме тегли натам.

# 587
  • София
Jul, дай линк да ги следвам и аз.
Мислиш ли, че е подходящо да се отиде около 3 март или е твърде рано?

# 588
В Загорохоря по 3 март е все едно си на Мальовица. Сняг може и да няма, но не е по-топло. Ако не ви пречи, защо да не може?

# 589
Там се е чисто лятна дестинация, а дори и тогава  времето съвсем не е, като в ниското. Нас ни спука дъжд единия следобед.

# 590
Ох, така да ми се ходи в Гърцийка! Плакна тука окото с едни сини води около Паксос и Антипаксос в тубата и се чудя - някой почивал ли е там за по-дълго време и да изкаже впечатления? В старите теми се споменават само еднодневни трипчета или разходка с корабче от Корфу. Рай ми се струват островчетата. Innocent

# 591
  • София
На Паксос става за почивка, ако не те притесняват по-високите цени и предимно английското присъствие. Аз не съм била там, но го обмислях като вариант и тогава попрочетох доста. Островчето е миниатюрно, плажовете са малки и каменисти и в тази връзка не ми се струва особено подходящо за деца. По-скоро е за двойки. На Антипаксос се ходи на дей трип, там хотели няма, само няколко вили.

# 592
  • София
Параход, Евхен, благодаря, ще следя времето. Но искам нещо ново за 3 март.

# 593
Отиди на СПА някъде в Гърция.

# 594
Ох, така да ми се ходи в Гърцийка! Плакна тука окото с едни сини води около Паксос и Антипаксос в тубата и се чудя - някой почивал ли е там за по-дълго време и да изкаже впечатления? В старите теми се споменават само еднодневни трипчета или разходка с корабче от Корфу. Рай ми се струват островчетата. Innocent
Да, и съм писала неколкократно назад в темата, а снимките съм ги пускала сигурно 10 пъти. Но мога и пак да пусна Simple Smile
И не съм единствена, ама ми бяга кой друг беше.

Змия,
при хубаво време навсякъде в ниското си е ОК. Ще импровизирате според прогнозата и настроението, само да не е на планина. Спомням си една година за рождения ми ден (той е малко по-късно през март) бяхме горе на Пелион, спука ни от дъжд, палихме камина, и като слязохме във Волос, се опулих какво лято е.

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 23:32 от Параход

# 595
Параход, извинявам се, не съм видяла постовете. Аз пуснах търсачка директно и попаднах на еднодневни трипчета, но като че ли във форума островите се изписват и като Пакси и Антипакси, та може и затова да е.

Миленка_д,  Не че сме се засилили много към тези островчета, просто гледах отново видео влогове на едни симпатяги оттам и се зачудих дали стават за почивка. На мен малки ми се виждат и не съм сигурна дали след 3 дни няма да припляскаме от скука. Ще проучвам още. Като природни дадености изглеждат страхотни. На тези травел влогъри им се доверявам аз, извън мейнстрийм са, имат винаги най-добрите препоръки от местни жители и досега съм била супер доволна от местата, които сме посещавали по техни влогове. Плажа Ровиня на Корфу, ако не бяха те, щяхме да го пропуснем и да съжаляваме.  

Ако някой иска да поплакне окото с "най-кристално чистите води на света" на Паксос, прикачвам видеото, но да предупредя, че е по-скоро влог-пътешествие, а не туристическа презентация на мястото. Кинематографията е страхотна, обаче.  Големи красоти! Имат видео и за Корфу, Санторини и Мюконос.

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 18:16 от Анонимен

# 596
И с двета имена ги има. За скуката - зависи как сте свикнали да почивате. Паксос е малък остров, но има и по-малки. "Столицата" Гайос е единственото по-големичко населено място, но нощен живот и там много няма. Най-красиво е в Лака, а най-прилични плажове има около Лонгос.
Антипаксос е необитаем, там има само няколко вили и заведение на плажа. Ходи се с водно такси от пристанището в Гайос.
Цените са по-високи, отколкото на околните острови и на сушата. Защо е така - нямам представа. Плажовете са с бели камъчета, дори този, който е на първата снимка (макар че на нея изглежда като пясъчен). Точно това придава толкова красивия цвят на водата.
На Паксос има само един пясъчен плаж - на о. Монгониси, до който се стига по мост. Пясък е и Врика на Антипаксос.
Инфраструктурата не може да поеме много туристи, така че островът е сравнително спокоен и през лятото (ние сме били в доста нисък сезон, но по впечатления на други). Обаче същото не може да се каже за Гайос и Антипаксос в обедните часове, когато пристигат лодките от Парга и Корфу. Има и доста яхтаджии, които спират основно в залива на Лака.

# 597
  • София
Чудим се дали да резервираме до Сивота и Пердика.Интересуват ме главно плажовете Агия Параскеви, но ми се вижда малък.Хареса ми Валтос, със ситни камъчета ли е? Как е брега, плитко ли отначало? И като цяло препоръчайте ми плаж.Не сме с деца, големи са нашите.Благодаря!🤗

# 598
  • София

Змия,
при хубаво време навсякъде в ниското си е ОК. Ще импровизирате според прогнозата и настроението, само да не е на планина. Спомням си една година за рождения ми ден (той е малко по-късно през март) бяхме горе на Пелион, спука ни от дъжд, палихме камина, и като слязохме във Волос, се опулих какво лято е.
Параход, моят РД е 4 дни след твоя. Но тази година живот и здраве по това време ще съм в Рим.
А Викос отдавна го обмислям, планът ми е да го минем пеша. Но ме притеснява възможността да има много вода от топенето на снеговете.

# 599
И рафтинг по реката се предлага там. Въобще, това си е дестинация като за теб, ама през лятото.
Виж само с кемпера как ще стане, че едни серпентини има там баш към Викос.

Общи условия

Активация на акаунт