Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 32

• 46 270
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Здравейте, започнах да гледам The fall, но няма сийд за 4 и 5 епизод от 1 сезон от замунда, а пък филмисубс го няма. Къде другаде мога да изгледам двата епизода. Благодаря

# 361
Здравейте, започнах да гледам The fall, но няма сийд за 4 и 5 епизод от 1 сезон от замунда, а пък филмисубс го няма. Къде другаде мога да изгледам двата епизода. Благодаря

Във вибокс има 4 епизод със субтитри, за 5 не съм сигурна.

# 362
  • София
The North Water
https://www.imdb.com/title/tt7660970/

драма/приключенски ; 5 епизода (минисериал) ; Великобритания ; продукция на BBC
адаптация по бстселъра на Иън Макгуайър ; с Колинн Фарел

Разказва се за обезчестен военен медик присъствал на голямото клане в Делхи, който се присъединява към експедиция за ловуване на китове около Северния полюс в средата на ХIX век. На борда на кораба на експедицията обаче изпълненият с конфликти идеалист вместо да намери духовен мир се оказва заобиколен от брутални мъже, в един не по-малко жесток свят...

Останах приятно изненадан. 🙂
Страхотен каст, Колин Фарел специално е качил килограми за тази роля и я играе перфектно. Толкова е добър, че чак го намразих. Героят му е въплъщение на самото зло като зло, без причина, без никаква светлина на доброта или опит за разкаяние. Живота го е направил такъв или просто си е такъв.

Все едно гледах битка между стария и новия завет на Библията.
Сериала изследва границата между доброто и злото, между идеализма и морала от една страна и алчността и неподправената жестокост от друга. И всичко това преплетено сред дивата и сурова природа на северния полюс.
Има една брутална сцена с полярна мечка, но няма да издавам повече.

Като цяло тежък, мрачен сериал, но добре направен. С размах, пари, сценография и операторска работа на световно ниво и силен каст.
-
8.0

# 363
Само на мен ли не ми харесва Тед Ласо? Като че ли всички герои са бавноразвиващи. И хумора е като от 90те. Не е мойто. Simple Smile

# 364
Къде го гледате?

# 365
  • Бургас
Най-накрая гледах Squid game покрай сина ми, че много го бяха надъхали приятелите му. Не ми хареса. Някакси постен ми дойде. Попресилени драми, много смешно играят актьорите. Накрая туиста изибщо не ме изненада. Заради цялата истерия по сериала си мислех, че ще има някакъв по-грандиозен обрат. Иначе идеята има потенциал.

# 366
Tsugumi_,
Netflix.

Вече не го препоръчвам чак толкова горещо, но не е лош…

# 367
  • Вестерос

# 368
Здравейте, търся сериал подобен на Big Little Lies. Ще се радвам да ми споделите нещо подобно.

# 369
  • София
Little fires everywhere

# 370
Хм... Изгледах финала на Изгубения символ и не мога да повярвам колко е тъп. Искрено се надявам да няма продължения (по принцип не би трябвало, тъй като другите книги са филмирани, но знае ли човек).
Не ме е издразнил с либерализъм, или заради разликите от книгата - и да не я бях чела, пак щях да мисля, че това е тъп сериал.

# 371
  • София
Midnight Mass
https://www.imdb.com/title/tt10574558/
драма/хорър/мистерия/фентъзи
продукция на Нетфликс ; 7 епизода х 60 мин.
Създател: Майк Фланаган

Един от сериалите на годината. Донякъде го очаквах, защото от Фланаган можеше да се очаква.
Върнах се десетилетия назад, когато хорърите бяха хоръри... Все едно гледах Хичкок и доброто старо кино.

Добре дошли на остров Крокет от 127 души. Една силно религиозна общност. Заглавието на всеки един епизод е директно взет от Библията.
Има много философия, много препратки към историята и много тълкуване на религията и нейното влияние върху хората за добро или лошо. Има ли живот след смъртта и какво е Раят?
И всички тези екзистенциални въпроси се преплитат с вампири, кървища и чудодейни изцеления.

Основните сентенции: ''Пътят към ада е постлан с добри намерения'' ; Прошката е нещото което ни формира като човеци.

Страхотна операторска работа, декори, музика, брилянтен сценарий, диалози и монолози за пример.
И един феноменален каст, достоен за ансамблово Еми.

Горещо препоръчвам!
-
9.0 / 8.5

# 372
Изгледах на един дъх сериала 11.22.63 по Кинг. И сега не мога да "хвана" друг, който да ме грабне...
Моля препоръчайте ми други добри сериали по Кинг или на тема пътуване във времето или нещо подобно Simple Smile

# 373
Изгледах на един дъх сериала 11.22.63 по Кинг. И сега не мога да "хвана" друг, който да ме грабне...
Моля препоръчайте ми други добри сериали по Кинг или на тема пътуване във времето или нещо подобно Simple Smile
За пътуване във времето - Dark, 12 monkeys, Continuum.

# 374
Midnight Mass
https://www.imdb.com/title/tt10574558/
драма/хорър/мистерия/фентъзи
продукция на Нетфликс ; 7 епизода х 60 мин.
Създател: Майк Фланаган

Много ли е страшен?

Общи условия

Активация на акаунт