Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 32

• 46 220
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • UK
Аз пуснах първия епизод на Секса и града, спрях го още в началото, и не мисля че ще го гледам.
 Почнахме новия Декстър, оказа се че ММ никога не е гледал първите сезони и яко се зарибихме. Вече сме на края на втори сезон.

# 526
Започнах един норввежки сериал и вече съм на втори сезон. Малко глуповат, но и много смешен и оригинален за идеално настроение преди Коледа.

https://m.imdb.com/video/vi1573830425?playlistId=tt10069398&ref_=vp_rv_2

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 14:10 от Аня Филипова 649504

# 527
Страх ме е да пусна Just like that, очаквам разочарование Simple Smile
Последният сезон на Dynasty е безууумно тъп. То вярно, че е soap opera, ама чак пък толкоз..

# 528
Аз имам чувството, че “ще си разваля вкуса” от Секса и града, ако го изгледам докрай…
На мен лично и тези джендър елементи или както искате там ги наречете са ми много банални.

# 529
  • Sofia
Изгледах и Втори сезон на Арсен Люпен. Френска криминална драма, лесна за гледане, на моменти и доста предвидима, но въпреки това  много свежа и забавна.  В началото бях предубедена за героя на Люпен, който е чернокож, но още в първи сезон предразсъдъците  ми се изпариха. Крадецът джентълмен провокира, но сюжета и актьорската игра изглаждат това протворечие с класиката. За разтоварване си  е много добър сериал.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 18:29 от Lady Royal

# 530
Аз изгледах един норвежки тинейджърски сериал - Skam. Не можах да си намеря място, докато не го приключих. Много е добър, всеки сезон разглежда съвременните проблематики на младежите, има и послания за техните родители. Сериалът има римейкове в куп държави неслучайно.

# 531
В Замунда са качили 4-те епизода на този мини сериал: https://www.imdb.com/title/tt15358618/
Скрит текст:

Сюжетът е по Оскар Уайлд (осъвременен); гледала съм анимация преди много години. Няма нищо общо с хорър, по-скоро е семеен сюжет с призрак. Но специално на тази адаптация пише "комедия" (което леко ме съмнява като гледам трейлъра, зависи какво се разбира под комедия).
Нямам любими актьори в каста, познат ми е само Anthony Head (призракът).

# 532
  • Germany
Завърших втори сезон на Марчела и бързам да го похваля! Сценарист е Ханс Розефелд, стоящ и зад сценарият на Мостът. Сериалът е отново с жена-полицейски инспектор в главната роля, съвсем различна от Сага, с ужасно много лични и семейни проблеми, но и страхотна в работата си. Сериалът е английски, но абсолютно в стил нордик ноар. Гледа се на един дъх, и толкова е дарк и жесток на моменти, че ми трябваше време между двата сезона, да си почина с нещо по-леко. Третият предстои да гледам, но и за него ми трябва време. Ако сте почитатели на скандинавските крими сериали, гореща препоръка от мен и за този. Гледах го по Нетфликс.

# 533
  • София
Изгледах двата епизода на продължението на Сексът и градът
And Just Like That...
https://www.imdb.com/title/tt13819960/

Не знам защо го правят, честно...
Няма да съм твърде критичен, защото уважавам марката. Тя промени много неща в шоубизнеса, беляза милиони жени по целия свят, а сериалът се превърна в социален феномен.
НО
въпреки всичко това, продължението ми се струва излишно и необосновано насилено. И най-лошото е, че я няма тази магия.

Скрит текст:
Без Саманта не е същото, това мисля е ясно за всички. Но това е положението...
Кой ''гений'' обаче реши да убият Тузаря??? WTF? Съмнявам се актьора да не е искал да се снима. Не е от най-търсените. Никой от тях не е в момента. И това ли трябваше да се показва? Смъртта на един обичан от всички герой и за какво? Да ни покажат това, че всички рано или късно ще умрем ли, що ли? Че годините не прощават и т.н. Хората нямат нужда от тези неща. А и на всички е ясно това.
Хуморът не е толкова свеж, джендърските простотии в подкаста дори не искам да ги споменавам, че ми стана лошо.
Оригиналът беше провокативен и изпреварваше събитията, налаше свои марки. Докато сега героите изглеждат като динозаври в един нов свят, все едно директно са се телепортирали от края на миналото хилядолетие в днешните бурни години. Ами не се получава.

Единствения наистина свеж, провокативен и забавен момент са нелепите опити на Миранда да се хареса на професорката, като непрекъснато се опитва да я предпази от расизма на околните. А всъщност расизъм няма и всичко са предразсъдъци в нейната глава. Тук са напипали перфектно основния проблем на днешна Америка. Пискливите снежинки, които са навсякъде в туитър и са по-големи защитници на афроамериканците и от покойния и велик Мартин Литър Кинг. А защо и те не знаят... Само защото някой им е казал, че е модерно...

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 12:33 от Diavolo

# 534
Не ми се гледат трите застаряващи дами, само ми кажете през 2021г. Кари все още ли върти шайбата или вече е минала на Нокиа 3310?

# 535
Като мумия е Кари, тягостно, старческо, не ми е ясно на какво разчитат за гледаемост.

# 536
И аз ще го пропусна. Няма нужда да си развалям спомените от сериала. Та... Почнах да гледам сериала Cruel Summer (някой го беше споменал), много ми харесва засега, изгледах вчера първите три епизода.

# 537
Кари още ли пише колонка за секса или е преминала към някое по-смислено занимание? Rolling Eyes

# 538
Изгледах 2 епизода на Кентървилският призрак, довечера ще гледам останалите два. Ами, не е зле - става  за гледане. Качеството на продукцията е като на филмите на Холмарк (или тези по Розамунде Пилхер). Някои неща са странни - примерно не знам кой е правил стайлинга на г-н Отис, но изглежда нелепо. Трябва да проверя дали това е обичайната прическа на този актьор.
Също и някои неща в сценария - каго глупавата богата блондинка, която се занимава с благотворителност (грижи се за красотата на жените в бедни африкански селца, които нямат достъп до електричество, питейна вода и изобилие от храна)... Но предполагам, че това им е комедийният елемент...

# 539
  • Бургас
Някои неща са странни - примерно не знам кой е правил стайлинга на г-н Отис, но изглежда нелепо. Трябва да проверя дали това е обичайната прическа на този актьор.

Стана ми любопитно и прегледах снимки на сериала да видя кой е Отис. Да, този актьор си изглежда така. Той играе и в Тед Ласо и там пак е с такава прическа. Аз мисля, че тя леко го състарява, все пак той е на 46г.

Общи условия

Активация на акаунт