“Как да спра да бъда мъж?”

• 6 997
  • 132
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Лично по мойте наблюдения мъжете на или около мойте години са със социален стериотип. Жената да бъде единствено красива външност и интереси в тая посока, плюс това да си "слаба" (разбирайте слабия, нежен пол) и да разчиташ някой да се грижи за теб. Да не може да свършиш едно нещо сама, да не "разбираш" от нищо техничарско или "мъжко". Да нямаш физическата сила да спортуваш тежко, за теб са само гиричките от килограм и аеробика.
Не, в голяма грешка си. Или в грешно обкръжение.

# 31
  • София
Не оставам с впечатление авторката толкова да иска да си промени хобитата, колкото да стане по-женствена. Ако това желае, какво лошо има, явно не й е най-комфортно в момента в собствената й кожа, та да я натиряме да "бъде себе си"? Разводът и отсъстващият баща са доста ключови. Тя пак ще си остане с интересите и пак ще си я влекат същите неща, но може да си отвори и нови хоризонти. Ако открие, че не е нейното, ще е разбрала повече за себе си и вече няма да се чуди "ама защо не съм еди как си".

# 32
Не оставам с впечатление авторката толкова да иска да си промени хобитата, колкото да стане по-женствена. Ако това желае, какво лошо има, явно не й е най-комфортно в момента в собствената й кожа, та да я натиряме да "бъде себе си"? Разводът и отсъстващият баща са доста ключови. Тя пак ще си остане с интересите и пак ще си я влекат същите неща, но може да си отвори и нови хоризонти. Ако открие, че не е нейното, ще е разбрала повече за себе си и вече няма да се чуди "ама защо не съм еди как си".
Точно това, че няма женски интереси смята за проблем. Иначе доколкото разбирам си има прическа, маникюр и т.н. външни признаци.
Не ме разбирайте погрешно. Поддържам си се, ходя си на фризьор, на маникюр и т.н.т
Главно става въпрос, че нямам женски интереси и маниери....

# 33
  • София
Скрит текст:
Точно това, че няма женски интереси смята за проблем. Иначе доколкото разбирам си има прическа, маникюр и т.н. външни признаци.
Не ме разбирайте погрешно. Поддържам си се, ходя си на фризьор, на маникюр и т.н.т
Главно става въпрос, че нямам женски интереси и маниери....

И маниери Wink Явно тя донякъде свързва женствеността с интересите, но от всичко, което пише, оставам с впечатлението, че просто не се чувства достатъчно женствена като човек и характер, не като външност. Интересите могат да са проводник за това, може и без тях.

# 34
Да, проблема е в интересите, темите на обсъждане, хобитата. Не знам до колко е от обкръжението реално, не знам вече къде да ги намеря тези различни обкръжения. 😅Просто това ми е като впечатление, че повечето този “социален стериотип” харесват. Нали не съм се заомъжвала да го диря тоя мъж под дърво и камък.
Ама не искам мъжете или да не се чувстват мъже с мене или да избиват комплекси, че разбирам повече от тях, за дадено нещо, защото и това ми се е случвало и ми е ставало много неудобно.
Или пък да си кажат еми тя всичко си може почти сама аз ще си бачкам само, тя сама ще се оправя с всичко.

Редактирам след коментара на ‘Лъвица’
Това, което е казала имам впредвид. Аз на външен вид мога и да съм като клошар, мога и да се гримирам като някоя плеймейт да кажем, въпроса е как се чувствам общо взето.
Даже много пъти съм се чудила дали не е трябвало да се родя в мъжко тяло.🤷🏻♀🤦🏻♀

# 35
  • Варна
Не всички се влияят от стереотипи. И най-еманципираната бизнес акула, омеква при любимия мъж.
N.D.W, твоят критерий за мъж какъв е?

# 36
  • София
Превъзпитай се, започни от псуването и приключи с - мога и сама, ама защо?
Лека автокорекция - не ти пречи да пробваш и да се пообереш.

# 37
А, точно!

# 38
  • София
Да, проблема е в интересите, темите на обсъждане, хобитата. Не знам до колко е от обкръжението реално, не знам вече къде да ги намеря тези различни обкръжения. 😅Просто това ми е като впечатление, че повечето този “социален стериотип” харесват. Нали не съм се заомъжвала да го диря тоя мъж под дърво и камък.
Ама не искам мъжете или да не се чувстват мъже с мене или да избиват комплекси, че разбирам повече от тях, за дадено нещо, защото и това ми се е случвало и ми е ставало много неудобно.
Или пък да си кажат еми тя всичко си може почти сама аз ще си бачкам само, тя сама ще се оправя с всичко.

Ти с мъже така и така няма да си говориш за мода и икебана. Интересите не са проблем, а как ги представяш. Ако бързаш да му грабнеш винтоверта от ръцете и да свършиш всичко вместо него, може и да се почувства излишен. Ако му демонстрираш тебе колко те бива във всичко, в което го бива и него, можеш ти да му се сториш излишна и дразнеща. Говорете си за тези неща, но давай и на мъжете поле за изява и не го превърщай в мерене на органи. Общите интереси могат само да са ти плюс, но големият интерес между мъж и жена е в други неща и гледай да фокусираш върху тях.

# 39
Лъвичке, не съм много съгласна. Ако знам, че мога да се справя по-добре от него, ще почне сериозно да ме нервира как може да е толкова смотан и в крайна сметка ще се разделим. И хич няма да ми дреме, че се чувствал той смотан. Ми да се научи!
Мисълта ми е тя хубаво ще се свие, но струва ли си да го прави за такъв мъж?

# 40
Ми точен критерии не знам дали мога да опиша, но знам със сигурност, че искам и емоционално и интелектуално да е на по-високо ниво от мен. Била съм с мъж, който не беше и не се чувствах окей.
Не мисля, че мога да направя компромис с това точно.

# 41
  • Сф
Ама ти искаш, ама какво предлагаш? Какви са твоите цели, обкръжение? Става въпрос, постижими такива.

# 42
Ако е комплексар, то угодия няма да има. При нормални отношения какво от това, ако аз грабна винтоверта, щото съм по-пъргава и по-бързо действам?
Различни са мъжете. Имам познати семейства, приятели. В едното жената е домакиня отвсякъде - изчистено у тях, та изблизано, вкусно готви, меси, сладкиши прави, може да шие, да плете, гоблени шиеше. В другото - жената е май като повечето в днешно време, и от ремонти разбира, мебели поправя, че и при ремонти на колата се намесва. И къщата си гледа, готви, понякога мъжът и го прави. Та мъжът на домакинята, сигурно хиляди пъти е казвал на другия и пред нас: "ей, ама си намерил жена, всичко може, а мойта един пирон не може да забие, ами мен чака."

N.D.W, не мисля, че "мъжките" ти навици и увлечения ще попречат на това да срещнеш искания мъж с по-високото ниво. Просто не става лесно и на часа, но изброеното от теб не е пречка.

# 43
  • София
Лъвичке, не съм много съгласна. Ако знам, че мога да се справя по-добре от него, ще почне сериозно да ме нервира как може да е толкова смотан и в крайна сметка ще се разделим. И хич няма да ми дреме, че се чувствал той смотан. Ми да се научи!
Мисълта ми е тя хубаво ще се свие, но струва ли си да го прави за такъв мъж?

Не да се свие, а по-скоро, да не стъпква него... има си начин да го направи, без да го кара да се чувства неадекватник и некадърник. Малко повече мяу мяу и така. Или пък да търси някой, който е по-добър от нея, но пък тогава може тя да се почувства обезличена Joy В идеалния вариант, хората се радват на постиженията на половинките си, обаче когато те са в една сфера, трябва да се внимава с меренето.

# 44
  • София
Авторке, имаш ли нагласа да спреш да бъдеш мъж или се чудиш защо другите не се наместват по теб?

Общи условия

Активация на акаунт