“Как да спра да бъда мъж?”

• 6 989
  • 132
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Е, за какво ти е това? Та ти си дар за един мъж, особено ако е от по-неоправните в живота.
Иначе и аз донякъде съм така. Но за кола все още не съм свикнала да се грижа, а трябва, след като имам собствена. Това не е "мъжка" работа, има си сервизи, отиваш и сменят масло.
Но да, права си, че неспособността да поискаш помощ е проклятие. Аз се справям сама, ако съвсем не успея, тогава с хиляди извинения питам някого за нещо.
Имам колежки, които ако им възложат нещо - почват да мрънкат и събират консилиум да им реши задачата. Или казват "трябва да направИМ това и това", след което те оставят ти да го направиш.

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 12:41 от Cuckoo

# 106
Имам колежки, които ако им възложат нещо - почват да мрънкат и събират консилиум да им реши задачата. Или казват "трябва да направИМ това и това", след което те оставят ти да го направиш.
Аматьорки. Майка ми винаги казва: "Трябва да СЕ НАПРАВИ това и това". Така, анонимно, с внушението, че околните трябва да го направят.

# 107
  • София
Аматьорки. Майка ми винаги казва: "Трябва да СЕ НАПРАВИ това и това". Така, анонимно, с внушението, че околните трябва да го направят.
Не уточних, че в случая възлагат на нас двете нещо съвместно. Познай дали има реален техен принос.
Скрит текст:
Хич не са аматьорки, особено едната - инвестира времето си в създаване на приятелства, които впоследствие да й вършат работата, докато не им писне, вместо да научи няколко неща. Като я отсвирят - става близка с други и така.
Иначе и аз много обичам такива безлични форми - да се направи. Когато попиташ кой ще го направи - мълчание
Да ти кажа - толкова много "слаби жени" има, че за мъжете ще си като глътка свеж въздух. А ако някой не те оцени иска да те закриля - не е твоят човек.
Любимият ми цитат за отношения: "Мога хиляди неща, и без тебе мога, само че искам с теб"

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 12:43 от Cuckoo

# 108
Напълно и аз смятам, че псуването е навик. Винаги можеш да се възмутиш с други думи, не е необходимо да говориш за намерения към майката на някого, още повече, че не можеш и да ги изпълниш.  Simple Smile

Но да се научиш да си тъпа е доста по-трудно. Тренирай редовно, общувай с дами с ниско IQ, опитвай се да говориш глупости! Давай пари за неща, които сама можеш да свършиш! Знам ли, може да успееш да затъпееш и някой кретен да те хареса именно, защото си му под нивото. Ето ти на финала безоблачно семейно щастие.

Надявам се, че се шегуваш. Един умен човек може да общува и с по-глупави от него. Ако не може, значи не е достатъчно умен, но за сметка на това е прекалено арогантен. А и не мисля, че на авторката ѝ е проблем прекомерният интелект. Като чета коментарите, останах с впечатлението, че авторката е нещо средно между Анджелина Джоли от "Да изчезнеш за 60 секунди"/Лара Крофт и Трикси от "Чип и Дейл". Като ѝ прехвърлих профила, изобщо не разбрах какво ѝ е мъжкото, освен псуването. Абсолютна драма куин, ако беше мъж, сигурно щеше да си драг куин с тоя афинитет към прически тип плетени козунаци и тази душевност. Ревлива, мрънкаща, със съвсем женски интереси, стигащи до издирването на календари с гримове (май), астрология, мечти от ученичка за деца и пр., играеща си на домакиня, припираща да ходи да чисти и подрежда в жилището на прясно гадже, излязла от бащиния дом, за да заживее с гадже, и после пак се върнала там при приключването на връзката... Хич не се въобразявай на мъж. Кое точно ти е мъжкото? Самостоятелността ли, самообладанието ли, уменията ли? Не можеш да намериш жена, с която да обсъждаш гримове, гъша кожа и наднормено тегло ли? Ако нещо мъжко те влечеше и умееше, все за 2 години щеше да намериш съответната тема и раздел. Има потребителки като PAV1 и Mari Mar, които отдавна са доказали, че една жена може да е достатъчно компетентна в мъжки теми.

# 109
Викаш ми нещо, дето не е баш тъй, и ти го казвам, щото е по мой адрес. Обаче се сетих друго.
Наскоро родата на мъжа ми сподели какво им отвърнал, когато си предложили услугите в негово отсъствие (нямаше го по работа) - толкоз е оправна, че на вас ще помага, не вий на нея. Добре, че той е наясно мъж ли съм, жена ли.
Wink

# 110
Напълно и аз смятам, че псуването е навик. Винаги можеш да се възмутиш с други думи, не е необходимо да говориш за намерения към майката на някого, още повече, че не можеш и да ги изпълниш.  Simple Smile

Но да се научиш да си тъпа е доста по-трудно. Тренирай редовно, общувай с дами с ниско IQ, опитвай се да говориш глупости! Давай пари за неща, които сама можеш да свършиш! Знам ли, може да успееш да затъпееш и някой кретен да те хареса именно, защото си му под нивото. Ето ти на финала безоблачно семейно щастие.

Надявам се, че се шегуваш.  ....
Кукумицинка, да, шегувах се.  Simple Smile

# 111
  • София
Дренчи, хубу е ти да се самоопределиш накрая Relaxed

# 112
Официално призната за жена. Другото няма значение. Wink

# 113
Авторке, успокой се. Един мъж не би направил толкова задълбочен анализ на тия неща, начинът ти на мислене и обясняване с усложняване на нещата е напълно женски Sweat Smile

# 114
Авторке, успокой се. Един мъж не би направил толкова задълбочен анализ на тия неща, начинът ти на мислене и обясняване с усложняване на нещата е напълно женски Sweat Smile
Sure, обаче тези неща не се мислят и анализират, а усещат. Все пак сме социални същества, усещаме се един друг и не всичко минава през директна комуникация.

# 115
Аз успях сама да си сменя ремък на алтернатор, но това не ме прави по-малко жена. И също псувам, даже не само като шофирам. 😂

# 116
Ох, много ме развесели темата. Stuck Out Tongue Winking Eye

Проблем не виждам, освен псуването. На мен лично ми е много грозно жена да псува и да говори цинизми. Поработи над това, защото това със сигурност би отблъснало някой свестен мъж.

А относно мъжката страна, абсолютно точно казано от Ефибуш. Разсъждаваш и анализираш точно като жена, така че споко. Интересите не могат да те направят мъж. А и в днешно време в свободен свят пълен с информация, хората имат разностранни интереси и това разделяне на мъжки и женски такива е отживелица.

А като съвет за вбъдеще мога да ти дам да не се опитваш да се състезаваш и доказваш на мъжа до теб колко много можеш и как с всичко се оправяш сама. Защото такова поведение привлича мързеливци и неоправни мъже, които само чакат някоя жена да ги ръководи. Познавам такива жени, които са много нещастни в семействата си, точно защото мъжете им не поемат инициатива да правят каквото и да било. Просто са свикнали, че жена им върши всичко и не смятат за необходимо да си дават зор.

# 117
  • София
И на свестните мъже се случва да изпсуват и едва ли ще са възхитени, ако им направите бележка. Така че - всичко с мярка.
Да цитирам една моя любима мисъл на руски:
Мат (псувня на майка) как Рафаэлло - вместо тысячи слов

# 118
За псуването е писала, че го прави в колата, докато шофира. Разбирам да не може да се контролира и да го прави винаги, когато се ядоса или пред други хора, но в нейния случай не виждам проблем.

Скрит текст:
Събираме смешки и като ходим при родителите ни ги пускаме да се посмеем. Веднъж пуснахме на майка ми и баща ми един Дани със забавни уроци по сръбски, ясно е какво е основното там. Майка ми е жена в пълния смисъл на думата, нежна, елегантна, като млада все с токчета, поли и рокли (с годините намери удобното Laughing). Та тя никога не е псувала, ама дори наум. След този клип казва, че много по-лесно се справя и със служебни проблеми, и с ежедневни, и с шофиране. Като попадне в някаква неприятна, цитирам, "веднага си представям Дани и всичко ми минава" Laughing

Наскоро родата на мъжа ми сподели какво им отвърнал, когато си предложили услугите в негово отсъствие (нямаше го по работа) - толкоз е оправна, че на вас ще помага, не вий на нея. Добре, че той е наясно мъж ли съм, жена ли.
Wink
Един ден идва съсед и търси мъжа ми. Викам му, няма го, кажи. Търсел водопроводен ключ и започва да ми обяснява какво е. Мислех да му кажа, че не съм малоумна, но му услужих мълчаливо.

# 119
  • София
Да го кажем така - жена е, просто още не го знае.

Общи условия

Активация на акаунт