Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 5

• 63 892
  • 1 144
  •   1
Отговори
# 990
Един тиган не мога ли да "убия" някого с него, не ми го хвалете Simple Smile  Sweat Smile

Тиганът за палачинки е изключение Wink

# 991
  • София
Да ти кажа, по мой опит, и с него има значение тежестта - сегашният ми е доста тежък и има разлика в печенето Simple Smile Явно ще почакам за иновацията с олекотените кухненски материали (вярно, че за фурната едва ли е важно да е лека) Simple Smile

# 992
Е, аз не бих искала да подхвърлям палачинки с тежък тиган, а към моя лекия нямам забележки.

# 993
  • София
А, това да! Но аз по принцип не ги подхвърлям и затова ми е окей Simple Smile

# 994
Здравейте,
Искам да си сменя фурната и гледам, че в момента в Технополис Candy и Whirlpool са с удължена гаранция. Не ми трябват някакви екстри, а фурната да пече горе и долу самостоятелно и едновременно, със и без вентилатор. А и не ми се дават много пари, честно казано. Бихте ли споделили опит и впечатления ако имате такива?
Сегашната ми пече само едновременно с вентилатор и повечето ястия съхнат, а не се запичат, включително хляб, баници, макарони.
Благодаря предварително Simple Smile

# 995
  • София
Здравейте,
Искам да си сменя фурната и гледам, че в момента в Технополис Candy и Whirlpool са с удължена гаранция. Не ми трябват някакви екстри, а фурната да пече горе и долу самостоятелно и едновременно, със и без вентилатор. А и не ми се дават много пари, честно казано. Бихте ли споделили опит и впечатления ако имате такива?
Сегашната ми пече само едновременно с вентилатор и повечето ястия съхнат, а не се запичат, включително хляб, баници, макарони.
Благодаря предварително Simple Smile

Моите впечатления са, че Candy не правят хубави фурни. Имам и други резерви към марката, заради политиката им на най-ниските цени, която води до ниско качество и заради това, че са с китайски собственици.

Сегашните фурни на Whirlpool не са никак лоши, а за цената, на която ги продават, няма по-добра алтернатива. От двете марки, определено бих избрала Whirlpool, но в зависимост от бюджета ви, може да се намери и по-добър избор.

Bosch и Teka имат сравнително бюджетни фурни с високо качество, а при по-голям бюджет, към избора могат да се включат и други марки.

Каква е сегашната ви фурна и какъв е бюджетът ви за нова?

# 996
Имала съм канди, сега имам Уирлпул, доволна съм и от двете, готвя много, пека сладкиши, питки, баници. И двете марки се справят чудесно.
Уирлпула ми няма само долно печене, Кандито не помня, беше отдавна. Но то различните модели имат различни програми и режими

# 997
https://www.cookerspareparts.com/search/ckman-electrolux/ckmod-e … cksku-94418259800 Това е сегашната ми фурна, много стар модел с почти никакви функции. Брат ми има Канди и е доволен, та не знам. Бюджетът ми е около 600, малък е, но както казах - много екстри не ми трябват Simple Smile

# 998
  • София
За Whirlpool съм чувала хубави неща, но не съм ползвала, виждала съм резултати с тази - AKZM 8660 IX от един готварски канал и ми харесват. Може и да няма функция само долно печене, въпреки че ако има програма пица, тя обикновенто е долен реотан със заден,  а и само на долно печене лично аз само сладко съм варила. По-важно е какъв е реотанът. Свекърва ми пече на стара свободно стояща Indesit и печенето е супер (нали вече били една и съща собственост с Whirlpool, доколкото това може да е критерий). Аз мога да дам отзиви за AEG BPS351120M, която замених с Bosch HBA554ES0 - и от двете не съм доволна като печене. Функциите са им достатъчно, материалите супер, каталитичното покритие е много улесняващо, дори за мен повече и от пиролизата при AEG-то, но резултатите от печене (тествани и проверени рецепти и готвач Simple Smile) трудно се постигат добри. Вече все по-малко се интересувам от много функции и електроники и започнах да разглеждам коя с какви нагреватели е. Понеже съм тествала и едно Беко, установих, че долен реотан под 1200 (при аег-то ми беше 1000, при бош-а - 1100) вата не върши добра работа - бавно нагрява, прекалено нежни (плоски) печива стават. Кръглият пък ако е над 1900 - 2000 - много изсушава, прави жилава кора на баниците и дори и на по-ниска температура, не може да изпече тестените отвътре да са с хубава структура, защото бързо постига зададената Т и се изключва, те спихват и стават глетави (грубо казано, мога много да пиша за всичките ми тестове, понеже сме много вкъщи, готвим и си хапваме и си тествам). На този етап аз немска фурна не бих си купила, понеже малко се разочаровах от марките им и как ги програмират работата на нагревателите. Ако трябваше сега да купувам, може би бих избрала тази http://smegbg.com/furni/1197-smeg-sfp6101tvn1.html, въпреки че не е с двоен горен нагревател или някой Whirlpool.

# 999
Аз също никога не съм ползвала долен реотан, старото ми АЕГ имаше....никога за 15 години не ми се е наложило, но когато го споменах казаха, че е важно. А къде го пише това за реотаните?
И я по- подробно за това каталитично...заинтригува ме. Мен пък ме е страх да пусна пиролизата, а така я исках....

# 1 000
  • София
За реотаните си търся в гугъл по модел lower, upper, round (fan, circular) heating element, номера имат, но невинаги могат да се намерят. Бош-ът ми е с каталитично покритие (не са панели) на горна, задна и страничните повърхности, няколко пъти съм пускала функцията за почистване и си изглеждат чистички без усилия.

# 1 001
  • София
Бюджетът ми е около 600, малък е, но както казах - много екстри не ми трябват Simple Smile

Щом не ви трябват екстри, бюджетен Bosch или Тека са по-добрият вариант. Whirlpool дават много екстри за малко пари, но това намалява на надеждността.

Ето две добри предложения:

https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … BF134ES1/p/702428

https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … -6539-IX/p/710704

https://www.cookerspareparts.com/search/ckman-electrolux/ckmod-e … cksku-94418259800 Това е сегашната ми фурна, много стар модел с почти никакви функции.

Тази фурна изглежда няма долен нагревател, затова е с толкова малко режими.

# 1 002
Много благодаря за предложенията, изглеждат доста добре. Ще ги видя на място. А сегашната фурна наистина няма долен нагревател.

# 1 003
  • София
Аз също никога не съм ползвала долен реотан, старото ми АЕГ имаше....никога за 15 години не ми се е наложило, но когато го споменах казаха, че е важно. А къде го пише това за реотаните?
И я по- подробно за това каталитично...заинтригува ме. Мен пък ме е страх да пусна пиролизата, а така я исках....
Аз пък нямах търпение да я пусна Grinning Хем бързах, хем и аз изпитвах този ирационален страх нещо да не се прецака. Ама си казах, че на ирационалното няма да се поддам! Пожелавам ти и ти скоро да се пребориш, защото е мнооого голям кеф да забършеш само с една влажна гъба и край - фурната свети като нова Simple Smile Шкафовете ми са от евтините икейски и нищичко им няма, едвам се нагрява съседния на фурната, все едно слънце го е пекло и то не твърде дълго.

# 1 004
Само че в магазина ме предупредиха, че пиролизата не трябва да се ползва по-често от два пъти годишно, защото температурата е много висока и ако се ползва често ще съкрати живота на фурната.

Общи условия

Активация на акаунт