Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Щипане и дране по време на кърмене.

  • 693
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 36
Здравейте! Дъщеря ми е на 7 месеца и от самото си раждане е кърмена на поискване, но от известно време започна да ме щипе и дере по гърдите по време на кърмене. Отчитам като моя грешка, че не я отучих от самото начало, но съвпадна с една от кърмаческуте стачки, а тогава да я убедя да яде, беше такава мъка, че това беше единственото, което я успокояваше и аз я оставих да го прави, но смятам, че вече е голяма, а и мен ме боли и не мога да издържам вече. Дайте ми съвет как да я отуча от този навик. Опитвам се да й дърпам ръката, казвям й не, прекратявам кърменето, пробвах да й дам да държи нещо друго, но всеки опит завършва с истеричен рев и в край на сметка се пречупвам, стискам зъби и търпя.

# 1
  • Мнения: 229
Случва се и при нас. Отдавам го на зъбоникнене, за това мажа с гелче известно време преди кърмене. (някак съвпада момента с изразена нервност и гризане на вс възможно)

# 2
  • Мнения: 286
Ако й изрежете ноктите, дали ще дере? Grinning

# 3
  • Мнения: 7 527
Това е нормално поведение (не е навик) и има своята цел. Първата е стимулиране на рефлекса за потичане, като бебето удря, хваща и върти зърното, колкото и неприятно да е да нас, то задейства отделянето на повече окситоцин и потичането на млякото. Може да подпомогнете този процес с един топъл компрес преди кърмене или изцеждане на ръка или с.помпа, ца 1-2 минути, за да се задейства рефлекса и бебето да не се дразни толкова.
Втората причина - това е координация на ръцете, и упражняването й, детето може да иска вниманието ви, сложете колие за кърмене, шалче, говорете на детето, четете му, комуникирайте, докато го кърмите. Когато ви боли, казвайте експресивно ау, боли, не така, за да може детето да разбере. Ще отнеме време, но е фаза обичайно и преминава.
Зъбоникненето се отразява обичайно със стискането с венци 😉
https://lalactation.com/why-does-my-baby-grab-pull-and-pinch-my-breast/

# 4
  • Мнения: 36
Благодаря много за изчерпателния отговор. Ще пробвам съветите

Общи условия

Активация на акаунт