Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 20

• 43 162
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте! Предстои ми купуване на първа сушилня. Моля за мнение за сушилните на Samsung, заглеждам с капацитет 8 кг.
Въпросът е малко некоректен. Всяка марка си има високи, (средни) и ниски класове уреди. По принцип на Самсунг не му е силата точно в сушилните, но дайте модели, които сте харесали, за да видим.

# 301
# 302
  • София
Какво им е на сушилните на самсунг? Сушат си много добре и не мачкат. Какъв им е проблемът?

# 303
Буболина аз съм със самопочистваща сушилня . 9кг е , Bosch Excllusive

# 304
Тези, които не са самопочистващи как се поддържат? Ходят в сервиз или нещо друго?

# 305
  • София
Тези, които не са самопочистващи как се поддържат? Ходят в сервиз или нещо друго?
Чистиш си ги с прахосмучака на известно време (сравнително рядко поне при аег и самсунг).

# 306
  • София

Просто от време на време почистваш още едно място, нищо особено. Моята дава сигнал и, за година и половина, само веднъж съм я чистила.

# 307
  • Варна

Просто от време на време почистваш още едно място, нищо особено. Моята дава сигнал и, за година и половина, само веднъж съм я чистила.

Не знам каква е марката на вашата сушилня и колко често я ползвате, но година и половина е адски много време.На нашата (gorenje) филтъра на кондензатора се почиства през 5-6 цикъла(така пише и в упътването) .Заедно с него почиствам и самия кондензатор.

# 308
Да и аз моя кондензатор с гъбата всяка седмица почти, на 10 дни да кажем. Аз всеки ден пускам по 1-2 сушилни. Вие ако чакате да ви светне може яко да я задръстите.

# 309
Освен текущата поддръжка, описана в упътването, тези машини, в зависимост от експлоатацията, започват да запушват въздуховодите с мъхове, кондензатора, и тогава се карат в сервиз, където се прави профилактика - разглобяване, миене и т. Н.  Познава се, когато системно зспочне да удължава много/необичайно времето или пък ги вади мокри..

# 310
  • до най-прекрасния мъж
Нашата е на 3 години почти и светна едва преди месец. Но ние си я чистим редовно с прахосмукачка и мека четка и кондензаторът е чист. Така че, явно на определен брой цикли си святка. Иначе, беше чиста вътре, нищо че светна.

# 311
Здравейте, желаем да си закупим сушилня, но се интересувам дали е проблем да слагам дрехи, които са центрофугирани на 600 оборота. Имаме стара пералня, на която не се натройват оборотите. Ако е проблем за сушилнята, предполагам ще трябва да инвестираме и в пералня. Ако пък отговорът на въпроса ми зависи от моделът сушилня то ние сме се спрели на тези:
www.brosbg.com/bosch-wth85203by-product-9337
https://brosbg.com/aeg-t7dbe38s-product-13248

# 312
Здравейте, желаем да си закупим сушилня, но се интересувам дали е проблем да слагам дрехи, които са центрофугирани на 600 оборота. Имаме стара пералня, на която не се натройват оборотите. Ако е проблем за сушилнята, предполагам ще трябва да инвестираме и в пералня. Ако пък отговорът на въпроса ми зависи от моделът сушилня то ние сме се спрели на тези:
www.brosbg.com/bosch-wth85203by-product-9337
https://brosbg.com/aeg-t7dbe38s-product-13248
Проблем е. Ще има да ги суши с часове и ще се мъчи ли мъчи. Ще си замине бързо.

# 313
petiaivanov е права,а аз не препоръчвам Бош-а

# 314
  • София
Освен текущата поддръжка, описана в упътването, тези машини, в зависимост от експлоатацията, започват да запушват въздуховодите с мъхове, кондензатора, и тогава се карат в сервиз, където се прави профилактика - разглобяване, миене и т. Н.  Познава се, когато системно зспочне да удължава много/необичайно времето или пък ги вади мокри..

Няколко пъти прочетох отговора ви и въпреки това не съм убедена, че го разбирам. Наистина ли казвате, че сушилна без самопочистване на кондензатора е обречена да отиде в сервиз?

Общи условия

Активация на акаунт