Любители на котки - Тема 165

• 26 540
  • 783
  •   1
Отговори
# 405
Нашият Майкъл или Кюфи(от кюфте) е от порода   дебели котки. Поне визуални го докарват на такива, а мъжките може да са около 7кг. Майкъл е вече 4,5кг. Яде по ~80гр. мокра храна на ден и горе долу толкова суха. Не мисля, че го прехранваме. Става все по голям. Вече по на да се закръгля и в главата. Доскоро тя изглеждаше малка спрямо тялото и само по нея можеше да се разбере, че още е бебе. Скоро ще стане на 8 месеца.
Ето го красавица ни:

# 406
Нашият Майкъл или Кюфи(от кюфте) е от порода   дебели котки. Поне визуални го докарват на такива, а мъжките може да са около 7кг. Майкъл е вече 4,5кг. Яде по ~80гр. мокра храна на ден и горе долу толкова суха. Не мисля, че го прехранваме. Става все по голям. Вече по на да се закръгля и в главата. Доскоро тя изглеждаше малка спрямо тялото и само по нея можеше да се разбере, че още е бебе. Скоро ще стане на 8 месеца.
Ето го красавица ни:

Еха, разкошен е! Идва ти да го намачкаш Simple Smile

# 407
Не дава гадта. По две секунди само и то ако той пожелае.

# 408
Относно килограмите при нас се получи доста интересно. След кастрацията и двете котки се поналяха. Но няколко месеца след това се вталиха. Много съм доволна от този факт, защото се притеснявах, че както и  при хората, наднорменото тегло е предпоставка за сериозни заболявания. Отдавам го на храната (Концепт фор лайф и добра мокра от други марки), на това, че ги храня два пъти на ден и нямат възможност да дъвчат по цял ден и на това, че много "спортуват". 😆
У нас само младежът е по-пълен. Но той е някак си много едър - все се впечатлявам какви големи, силни лапи има. Като дойде в леглото нощем да го галя, и се  размърка и замеси от кеф, често прокъсва чаршафа. Sad
Та може би и той е ок като тегло.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 15:36 от djasra

# 409
  • Бургас
sisku,страхотен кот!
Моят си е обикновен и гальовен,когато той си реши.
Дано твоят да започне да се гушка,страхотен е!

djasra,сподели за храната,моля те.
Макар че нахалникът(събуди ме тази сутрин,имаше гранули,но си изял пауча и буди гаднярът,че и с драскане по краката)си е харесал Роял Канин и трудно ще свикне на друга храна.

# 410
Привет, котката е много добра и спокойна (Възможно ли е още да я държи упойката, макар че минаха 6 дни), чудя се защо е толкова спокойна и по цял ден спи и не събаря нищо, не дере нищо? Не досажда за храна, дори снощи пропусна вечерята, защото беше заспала много рано и не искахме да я разбутваме, спи от около 17 часа следобяд до сутринта до 7.
Замисляме се да я задържим за зимата, а лятото да я оставим на село и после пак да я вземем зимата. Но още го обмисляме. Може ли някакви съвети какво трябва да купим, драскалка, играчка? По колко гр мокра храна е добре да яде на ден? Обича само мокра и се надявам да напълнее (както казах е само 2.5 кг).

# 411
  • Бургас
Може би е ошашавена...
И на нея ѝ трябва време да свикне.
Дали всичко е наред,раната добре ли зараства?
Може да я боли,котките спят по много,когато ги мъчи болка.
Ако я направите домашна котка,лятото на село...не знам как ще се справи.Другите котки ще си имат територии,тя ще е позабравила да се пази от коли...
Или домашна,или селска котка е най-добрият вариант.Едното изберете.
Драскалка...Ами моят не я драска.
Драска едно чекмедже.Малко по-назад го има,даже се вижда колко е драл.
Мисля да му дам една чамова дъска.
Играчки...моят гони и смачкани хартийки(хартиени топчета),много си обича кашони,банел от сутиен...Тя ще си намери играчки.
Може и да е фина дама,а може и малко да напълнее.

# 412
На село няма други котки, нито коли, почти няма и хора. Тя не мърдаше от двора и преди. Раната е много добре, няма зачервявания и т.н. Не изглежда никак ошашавена, разхожда се, гали се, но повечето спи, като влезе някой го поглежда, ако я викне идва да се гали и хапва, ако не просто продължава да спи.

# 413
Двегодишен Фин-помагач, когато си сглобявах масата😊

Британците са по-късокраки и мускулести,затова и изглеждат дебели. Главата му ще расте още. До 4тата година стига окончателния си размер.
В инста има едни китайци, които с гордост качват снимки на затлъстялата си котка. И дори смятат, че е сладко. 🙄

# 414
  • Бургас
Хубав кот е бил Фин...

Т.Valcheva,може да ѝ харесва у вас,да се чувства добре...
Ами няма по-хубаво от това ...
Ще се радва да е при вас.

# 415
Red, как пък все такива красавци ги намираш?! Фин е предишният ти котарак нали?

# 416
  • Бургас
Харо ще заприлича на Фин,ако понапълнее още.
Фин е бил по-късичък и компактен.
Зак е доста едър и дълъг...И страхотен за мачкане ...Между другото,никого не мачкам,само галя Хари,той ме мачка...

# 417
Момичета, всички ли смятате, че ще бъде лошо за котката зимата в апартамент, а лятото на село ? Може ли после да е забравила двора и къщичката си там? Ако е така може би дори е по добре да я върнем още сега, понеже лятото в апартамента ще бъде опасно за нея (прозорци и балкони), и няма да вижда слънце .
Тя винаги е живяла на село в двора, има къщичка и храна. Други котки няма и не искаме, защото там вече няма човек и няма кой да ги гледа.
Тази котка ще я гледаме независимо къде, гладна няма да остане, както и ако има нужда от ветеринар, но не мога да преценя. Засега си мисля, че е по-добре зимата тук, а лятото на слънце и двор (по-безопасно и по-приятно). Въпреки че е доста възрастна и за пръв път е в апартамент не виждам капка страх или стрес у нея.

# 418
Франки продължава да ака където му падне, за щастие в рамките на банята. Общо взето намирам във всеки леген по нещо, плюс по плочките и моля ви се успял да влезе и да ака и в кофа!! Как не я е обърнал не знам...но факт , намерих подарък и там. Докато всичко е в рамките на банята ок, все тая дали ще чистя леген, кофа, плочки или котешка тоалетна...дано само не разшири зоната и по другите стаи, че тогава..не знам. Бе..само се моля да е здрав пък другите работи ще ги натамъним...Засега мисля, че тоя антибиотик действа, въпреки забавянето с един ден на втората доза. Да съм го чула два пъти да кихне..носа му изглежда сух...яде си, дивее си...Дано тоя път се преборим с тая инфекция, защото в противен случай ще сме абонирани за клиниката. За щетите по новоремонтирания апартамент вече и не мисля, май почва да ми става все тая...ще има пръскана мазилка от сополи и това е.

# 419
Момичета, всички ли смятате, че ще бъде лошо за котката зимата в апартамент, а лятото на село ? Може ли после да е забравила двора и къщичката си там? Ако е така може би дори е по добре да я върнем още сега, понеже лятото в апартамента ще бъде опасно за нея (прозорци и балкони), и няма да вижда слънце .
Тя винаги е живяла на село в двора, има къщичка и храна. Други котки няма и не искаме, защото там вече няма човек и няма кой да ги гледа.
Тази котка ще я гледаме независимо къде, гладна няма да остане, както и ако има нужда от ветеринар, но не мога да преценя. Засега си мисля, че е по-добре зимата тук, а лятото на слънце и двор (по-безопасно и по-приятно). Въпреки че е доста възрастна и за пръв път е в апартамент не виждам капка страх или стрес у нея.
Няма никакъв проблем зимата да е вътре, лятото на село. Предишната ми котка, докато майка ми беше жива и беше добре, изкарваш два-три месеца на село. Нищо не е забравяла. Ако животинката се чувства добре вътре, по-добре така да изкара зимата.

Общи условия

Активация на акаунт