Любители на котки - Тема 165

• 26 542
  • 783
  •   1
Отговори
# 300
Мокра храна - Заради cosma и miamor, най-вече поръчвам от зооплюс, иначе ядат и обичат и feringa, mac's, catessy, my star, stuzzy като последните 3 са с компромисно качество и давам само от време на време. Анимонда са много по-евтини от там също. Смила е супер като съотношение цена/качество, но повечето котки не я харесват. Concept for life го ядат.
Oт сухата - purizon за кастрирани е най-добрата среден клас храна като съставки, която съм намирала.
От по-скъпите не съм им поръчвала никаква храна.

# 301
  • София
Момичета, решила съм да поръчам от зооплюс, за пръв път ще ми е. Кои марки купувате от там? Виждала съм за Смила да пишете, concept for life и разни други,
но не бях обръщала внимание.

Bubalesa, много е зарибяващо...
На мен ми беше за пръв път преди 2-3 седмици.
Поръчах пробни опаковки (паучове и консерви по 200 и 400 г), да видя какво ще иска да яде Блеко (Маци и Чари са без претенции).
Придържах се към среден клас храни без зърно и на промоция.
Блеки яде като невиждал Smila, Miamor, Feringa (не поглежда  Carny, а Nuevo хапва понякога).
Сега поръчах други марки без зърно (суха храна не съм, имаме голяма опаковка от Стефанов и я давам като "деликатес").
Постепенно ще се ориентираш в разнообразието от храни и цени.
Моите бандюги сега ядат като за световно ("трупат" козина за зимата), няма смогване 😁

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 23:18 от AnyHr

# 302
  • Бургас
Харо прилича на турски ван.

Опашката е пухеста,не е гладка като на повечето котки.Може и да я наежва,става тройна...
Има някакви гени на такава котка.
Снощи ме гушна,мърка,заспахме гушнати.
Днес скача и ме би с такова желание,майка ми си умря от смях.
После пак ме гушна.
Явно съм всичко в едно.И мама котка,и тази,която чисти и дава храна,и бойно другарче и голяма любов...Не е спрял да ме меси,но прихванат ли го бесовете,свива ушите,скача,хапе,дере.
До манталитет си е,много ясно.
Сузана навремето се биеше и дереше,но не се гушкаше,не месеше,не мъркаше...

# 303
Моята банда яде суха храна на Smila и паучове Concept for life, взимала съм и други, но това им пасна най- много. Доста време само от зооплюс пазарувам.

# 304
  • Велико Търново
Благодаря за бързите включвания, момичета 🤗
Консерви Nuevo ядат от нашия вет, никоя от другите марки на сайта не са опитвали. Притесняваме ме че са големи опаковки и ако не харесат храната? Не че навън не храним 5 всяка вечер, няма да остане се, ама все пак... Сега се реших, понеже бяхте казали, че има безплатна доставка. Последните седмици ядат суха храна Brit, вземаме я от вет, не знам дали е ок, но поне е без зърно. Забелязах, че от нея един кг им стига за една седмица. Много ли е, малко ли е, не знам.

# 305
Смила-та не е ли пълен боклук? Няма как да е читава на тази цена. Миналата година, като поръчвах на черния петък, купих чувал 10 кг за уличните котки за "огромната" цена от 30 лв - 3 лв. на килограм. Няма как за тази цена да съдържа нещо нормално.
Бубалеса, винаги са имали и малки опаковки за проба, на по-висока цена. Например суха храна по 400 гр пакета.
А май ако се храни котка само със суха храна, и не е огромен котарак, 50 гр е нормално на ден да изяжда, стига да е читава. Мъри май яде доста по-малко, но и мокра и давам.
Буки още расте и е нормално да яде повече, но Пиги вече е пораснала.

# 306
  • Бургас
Ми нали и за Роял Канин казват,че е боклучава,нищо,че е 20 лв на килограм.
Ама това иска да яде.
И Happy cat.Ако спрат да доставят паучовете,не знам какво да му мисля като заместител.
Капризно котище.
Едно време ядяха каквото има.
Сега се лигавят.

# 307
Аз съм пълен индианец относно поръчки през Интернет. Храня ги с каквото обичат и каквото има и искат.
Преди 3 години когато ми давахте сила да се боря за края на Бегинс, едно момче от тази тема тогава ми предложи да ми изпрати скъпи и уж качествени храни от някакви сайтове. Безкрайно съм му благодарна за жеста, да е жив и здрав. Бегинс хапна малко от консервите и ги изхвърлихме.

Част от марките ги има и в реалния магазин Стефанов. Купувах на Феликс - и тя не ги харесва.

Да имаше как съфорумки да си разменят храни за проба ...

# 308
Аз вече гледам състава. Цената не е от значение, стига да не е в облаците разбира се. Задължително трябва да е без зърно и с възможно най-малко (по възможност без) растителни добавки.

# 309
Ами има тема за размяна на обувки и др покупки…

Миоки,
И задължително да я ядат… бялата ми принцеса подбира дори определен можеш от паучовете н Феликс, само Sensations моля ти се…. А аз се мъча да й дам по-хубаво - нъц, врътва се и това е. Да не говорим, че за да ядат, трябва да ги заведеш до чинийките, да погалиш Шошо, а бялото дори предпочита да го гледаш докато яде… иначе като злоядо дете, хапва 2 хапки и идва да те търси.
Абе мамата си тракат.

# 310
  • София
Старите ми тениски и пижами имат много дупки от Хари, ама то защото много ме мачкаше като се гушнем.
Като малък ме е хапал до рани. След това реши, че няма да се хаби с някакво си хапане. Май спря след като се роди сина ми.

Пих кафе с приятелка малко след като взехме Аш. Тя рече "личи си, че имаш малко коте". Ръцете ми бяха изподрани. От доста време нямам никакви одраскания.

# 311
Добър вечер на всички !
Моята животинка има пателарна луксация . Къде ли не писах ,но не мога да намеря мнения за ветеринар Светозар Кръстев от Стара Загора.
Много ви моля ,който е чувал нещо за него или има някакви впечатления нека ми пише ,тъй като ни казаха, че трябва да му се направи операция и  много се притеснявам .
Блягодаря предварително на отзовалите се !

Страхотен специалист, прекрасен човек.

Благодаря Ви за отговора страшно много !
Познавате ли някой да си е оперирал животинката при него дори и да не е от пателарна луксация.
Благодаря предварително !

# 312
И аз мислех да пускам поръчка от зооплюс но това предварително плащане не го харесвам и ме отказаха! А бях напълнила кошницата за 100лв. Нямам регистрация.

Няколко котки съм имала и на кротка не към попадала. 😾

# 313
  • Бургас
Ами нищо не пречи да се разменят храни.
За свинчетата една мила дама ми изпрати няколко пъти.

Харо беше кротичко и миличко будаленце,сега нещо го прихванаха вредни навици като хапане и бой.Аз го пердаша с ръка,той мен яко ме налага с лапа(ама той започна,изобщо не е бит или малтретиран).Добре,че дрешката ми за вкъщи ми спасява ръката.Яко се бие това диване.
Беснее и плюска.Ама много.И продължава да си обръща водата.Кара почти без вода,но явно в паучовете има достатъчно,пишка си нормално.
Когато е в добро настроение,се гали,гушка,дава да му пипам ушаците,аз много обичам да му масажирам възглавничките на лапите-от малък е свикнал,дава...Ще го пробвам дали ще дава да режем нокти,че са мноооого остри.Има един клип с коте,на което се опитват да режат ноктите,не дава.
Слагат му един сатър отгоре(моля не пробвайте това вкъщи) и котето дава лапи.Голям смях.

# 314
Моят пък винаги е бил душичка- спокоен, урнавосен и никога агресивен. За съжаление и не особено любвеобилен - цени си личното пространство. Не идва да се гуши и почти винаги поддържа дистанция. Обича да е наблизо и идва  сутрин и вечер за приспиване и събуждане, но стои винаги до, никога върху някой.

Общи условия

Активация на акаунт