Любители на котки - Тема 165

• 26 606
  • 783
  •   1
Отговори
# 285
  • София
T.Valcheva, индивидуално е. Зависи колко е голям шевът, дали котето лиже много раната, а и зарастването е различно при различните организми. Няколко котета от темата ги водиха да ги шият повторно, защото се е отворила раната. При Преслава всичко беше наред със зарастването, но се оказа, че възелчето на шева някак е сраснало навътре и на 10-тия ден все още синееше. Заведохме я да го махнат. Все някога щяло да се разгради, но тъй като е възел, а не тънко конче, нямало да е скоро. А ако стои дълго време можело да забере. Самите конци не се вижда кога се разграждат, защото са вътрешни шевовете. Само възелчето в края е видимо. При Боги стърчеше и тя си го дръпна в един момент.

Козинката пораства след месеци. Wink

АнМари, сетих се за още нещо. Да предупредиш момичето, че при зарастването шевът се втвърдява. Все едно под кожата е мушнат молив. Ако човек не знае, направо е стресиращо. След време удебелението се разсейва и изчезва.

# 286
Ужас! Сега гледах репортаж с протест срещу фирма, която отглежда мухи заради ларвите им, от които прави храни за домашни любимци и "био" козметика!
А, и риби и селскостопански животни щели да хранят 😭. Били са в Елин Пелин, изгонили ги заради невероятен смрад на мърша и сега искат да се настанят в Лозен. Текстът от долния линк е стар.
https://www.capital.bg/biznes/startup/2020/09/24/4117735_bulgars … razvujdane_na/amp

# 287
Argent,
Издигна ни в йерархията Simple Smile.
Баща й го бяга определили като Турски ван. Ако това означава Снежно Бяла Европейска Късокосместа Simple Smile
Мисля си е Бяла Белащенска Simple Smile
Ето я хумавицата, тя ми е като гербова марка

Ето ги двамцата с татко

# 288

Да се нареди групата на белчовците и Васко.

# 289
MarietaYo, много се смях на описанието на "породата". А турската ван трябва да е с червена опашка и май по-дългокосместа.
Гено фондът на нашите улични и селски котки е толкова голям, че винаги могат да се намерят не малко, които да изглеждат като расови представители на екзотични породи 😄.

# 290
. Зак, веднъж не ме е одраскал. Къпя го, размятам го, седи си и търпи.
Когато Фин беше бебе, една ми каза, че ръцете ми били все едно съм . брала къпини. До лактите винаги си бях с дълбоки рани. Имаше и навика да ми скача в гръб. Тениските ми за  в къщи бяха с дупки😊
Та, мисля, че е до манталитет. Като при хората. Каквото се падне.
Турския ван е бял с различни очи и голяма рошава опашка. И е много добър плувец.

# 291
Значи показвала съм ви Шошо. Голям, черен, с дълги косми.
В съседство до нас има сива, голяма, дългокосместа - над 16 годишна е сигурно. Живее в апт на 2 етаж. Собствениците умишлено държат дърво в близост, така че един клон да стига до терасара им. Но вече май не излиза.
А преди време в една къща имаше бял, голям, дългокосмест.

# 292
. Зак, веднъж не ме е одраскал. Къпя го, размятам го, седи си и търпи.
Когато Фин беше бебе, една ми каза, че ръцете ми били все едно съм . брала къпини. До лактите винаги си бях с дълбоки рани. Имаше и навика да ми скача в гръб. Тениските ми за  в къщи бяха с дупки😊
Турския ван е бял с различни очи и голяма рошава опашка. И е много добър плувец.
Ето защо си падам по Зак.. Знаех си аз, че е специален.
Ние малко сме се кротнали. Може смяната на обстановката, разнасянето по автобуси и стоенето цял ден във клиниката да са го били изнервили.

# 293
  • София
Зак, веднъж не ме е одраскал. Къпя го, размятам го, седи си и търпи.
Когато Фин беше бебе, една ми каза, че ръцете ми били все едно съм . брала къпини. До лактите винаги си бях с дълбоки рани. Имаше и навика да ми скача в гръб. Тениските ми за  в къщи бяха с дупки😊
Зак и Киро май си приличат не само по десена. Joy Все се майтапя, че мога да го завържа на фльонга и пак ще му е кеф. Наистина правя с него каквото си поискам. Joy Никога не е посегнал да одраска някого. Всъщност никой от петимата не драска и хапе, но Киро е особено търпелив и кротък.

Да ви покажа един уличен турски"ван" от Кападокия. Няма рунтава опашка, но пък е бял и с различни очи:

Всъщност по онова време в Анкара имаше първенство по баскетбол и талисманът им беше Bascat:

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 19:33 от Тaня67

# 294
Таня, белият красавец от Кападопия май повече прилича на ангорец, чисто бял и две различни очи.

# 295
  • Велико Търново
На живо от вкъщи двете шошита и кака им Simple Smile Сега се опънах, Буки веднага дойде от ляво, след малко и Пиги се присъедини ❤️

Момичета, решила съм да поръчам от зооплюс, за пръв път ще ми е. Кои марки купувате от там? Виждала съм за Смила да пишете, concept for life и разни други, но не бях обръщала внимание.

# 296
Феликс яде лидълската суха в кафява опаковка. Тя яде само пиле, риба не обича. Четох във форума че е качествена. И бебето я яде макар че е малко.

Знам от вас, че зелената Пурина Уан не е много полезна, но й е любима. Другата седмица е на промоция в Кауфланд, голямата опаковка - 6,50 лв. Ще й взема пиле.

Нея я кастрирахме на 8 месеца. Мина бързо и безпроблемно. Оставихме я на обед, следобед я взехме. Беше с фуния щото е дива. За нас беше голям стрес защото нямаше два месеца от смъртта на Бегинс. Той беше стар и фунията му пречеше. Тя въобще не я усети - пак си хвърлете като бесна.
За бебето доктора е казал кастрация преди годинка. Ако почне да маркира може и по - рано.

Аз друго не разбирам.
Надух главата на майка ми че идеалната котка, макар и в апартамент, трябва да е кастрирана и ваксинирана. Бегинс не беше.
С ваша помощ я убедих и Феликс е кастрирана. Ваксини - не. Сега с бебето вече си знае че трябва да му се клъцнат нещата. Че и за ваксини е питала. Доктора е казал да го води за първа, 30 лв била най - евтината но то зависело от фирмите. За Феликс казал че няма смисъл, тя имала имунитет. Така ли е? Тя е на 3 години.

Време е за баня:

# 297
За Зооплюс - аз купувам от там суха храна без зърно. Има голям избор, гледам да сменям. При капризни като мене първо поръчвам малки опаковки за проба.

# 298
  • София
Таня, белият красавец от Кападопия май повече прилича на ангорец, чисто бял и две различни очи.
След като написа това, се поразрових и се оказа, че нито е турски ван, нито ангорец. Joy

Ван - цвят - бял, с червени петна по главата, ушите и опашката.  Simple Smile
         - очи - големи, продълговати, цвят - син, кехлибарен или различни;

Ангора - Цвят: Всички цветове са разрешени
              -  Очи: бадемов, изразителен, съвпадащ с цвета на козината  Simple Smile
Но пък повечето снимки са на бели котки. Wink

bubalesa, ако се регистрираш през линка на някой, ще имаш някаква отстъпка, а на другия човек ще му дадат точки.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 23:14 от Тaня67

# 299
Тамън днес дойде поръчката с храна от Зооплюс. Взех различни за проба. Започнахме със Смила консерви за диабетични котки, определено се одобри което за мен е голямо облекчение, защото до сега ядеше само два вида от мократа храна на Animonda - Integra Protect Diabetes с птиче и със заек.
Smilla Veterinary Diet Diabetes
още взех, но не сме пробвали:
Wild Freedom Adult Tray Mixed Trial Pack
Feringa Classic Meat Menu Mixed Trial Pack

Котаракът ми няма диабет, но тези са без зърно и въглехидрати.

Общи условия

Активация на акаунт