Котарак с перитонит. Притеснена съм.

• 163
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте Дами,

Днес приеха котарака ми в стационар за изследвания, опасяват се за перитонит. Всичко започна от едно куцане, което лекувахме с мелоксикам (болкоуспокояващо) от ветеринар. Но котарака остлабна, спря да се храни след спирането му, правихме рентген, преглед, пак болкоуспокояващи. Докато накрая видимо остлабна и спря тотално храна и вода. Днес настоях за ехограф и се откри течност в стомаха. Котаракът има и преддиабет. Оставихме го в клиниката и чакам да ми се обадят, но съм страшно притеснена както финансово така и за него, как ще се справим с всичко. Сметките са високи, но вече съм ги отписала парите. Ако някой е минал през това моля за съвет или насоки.

# 1
ПКК и биохимията какво показват? Рентген? Непременно търсете и второ мнение.

# 2
Обадиха ми се, и казаха възпаление на панкреаса - слагат антибиотик, но защо антибиотик не разбрах. Утре на свиждането ще питам повече.

# 3
Ако има излив в корема, е много вероятно да е с ФИП, по така описаните симптоми. Колко е съотношението албумин/глобулин в биохимията? Виж A/G. Ако е под 0,6 е твърде вероятно да е с ФИП и трябва да почнете лечение. Паралелно да се направят специфични тестове за панкреатит, за да се отхвърли. Можеш да качиш тук изследванията, за да ги коментираме. Добрата новина е, че има и по-евтино лечение от GS инжекциите, ако се потвърди, че е с ФИП. Пиши ми, като разбереш колко е A/G, за да те насоча.

Общи условия

Активация на акаунт