Любители на котки - Тема 165

• 26 522
  • 783
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, всички ли смятате, че ще бъде лошо за котката зимата в апартамент, а лятото на село ? Може ли после да е забравила двора и къщичката си там?
....
Тя винаги е живяла на село в двора, има къщичка и храна. Други котки няма и не искаме, защото там вече няма човек и няма кой да ги гледа.
Тази котка ще я гледаме независимо къде, гладна няма да остане, както и ако има нужда от ветеринар, но не мога да преценя.
Аз бих взела решение като си отговоря на въпросите как бих се чувствала, ако я намеря наритана, премръзнала или мокра, с раздрано око, с течащи очички или нос или ако не я намеря един ден, когато отида да ѝ оставя храна.
Досега винаги (години наред) е живяла само в двора Simple Smile никога не е била наритана, мокра или премръзнала. Казаха ми че е над 10 годишна със сигурност, а вече цяла година я гледаме като пътуваме до селото, за да я храним, винаги е там, има топла къщичка. Не обичам никак драматични картинки и не вземам решения на база емоции.

# 436
Досега винаги (години наред) е живяла само в двора Simple Smile никога не е била наритана, мокра или премръзнала. Казаха ми че е над 10 годишна със сигурност, а вече цяла година я гледаме като пътуваме до селото, за да я храним, винаги е там, има топла къщичка. Не обичам никак драматични картинки и не вземам решения на база емоции.
Благодаря за отговора!
Не виждам обаче с каква цел ми отговаряте след като съм написала
Аз бих взела решение като ...

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 17:53 от djasra

# 437
  • Бургас
Аз мислех,че е млада котка.По-добре да е на топло зимата.
Ще се справи и през лятото,тя си познава всичко на село,няма да го забрави
Тогава може да кастрираме и нашата Моли??? Ветеринарите веднага ли се съгласиха да я кастрират?
Все си мисля,че по-възрастните животни не ги кастрират.

# 438
  • София
Бих допълнила, че на много от "нормалните" им виси кожа на коремчето и не изглеждат така стройни. Не знам защо едни я имат, а други - не. Може би е свързано с това, че котки като Киро имат кожух с два номера по-големи от тялото. Joy Но е нещо нормално. Бях гледала филм за тигри и там обясниха, че при боевете най-често се раняват в коремите и тази "торба" ги спасява от нараняване на коремните органи. Simple Smile

T.Valcheva, най-вероятно котето се чувства в безопасност и след като и коремчето е пълно (тя е свикнала с малко храна), прекарва времето в сън. Освен това в момента се възстановява от операцията, а сънят е едно от най-силните лекарства. А и щом е над 10 години, със сигурност вече не ѝ се играе. Wink Хубаво сте решили да я гледате на топло през зимата. На пролет тя сама ще покаже какво иска. Може толкова да ѝ хареса домашния живот, че изобщо да не проявява интерес към свободата. Аз все давам за пример нашия Рижко. Спасихме го когато беше на 7 години. Претърпя тежка операция и нямаше как да го върнем на улицата. Ами това коте сякаш най-много се радва и цени домашния уют. Невероятно социален е и няма никакво желание да излиза. Сигурна съм, че знае къде се намира. Уличните котки имат отлична ориентация, а в крайна сметка само се е качил 5 етажа нагоре (живееше в мазето). Обича да излиза на балкона и да гледа, но само толкова.

За килограмите - със сигурност ще се позаглади, но като гледам е доста дребничка. Едва ли ще стане повече 3-3,5 кг. Моите две женски са 2 и 3 кг.

Откраднах от друга тема. Май е монтаж, но пък ме разсмя много. Simple Smile

https://www.instagram.com/p/CVduuPNhhcp/?hl=bg

# 439
Аз мислех,че е млада котка.По-добре да е на топло зимата.
Ще се справи и през лятото,тя си познава всичко на село,няма да го забрави
Тогава може да кастрираме и нашата Моли??? Ветеринарите веднага ли се съгласиха да я кастрират?
Все си мисля,че по-възрастните животни не ги кастрират.
Преди това й направихме изследвания за бъбреците, както и пълна кръвна картина и резултатите показаха, че са много добре. Избрахме упойка, която да не потиска сърцето, а друга макар и мускулна по-скоро влияела на черния дроб. Аз много се тревожех не само заради възрастта, но и заради килограмите, в различни клиники ми казваха различни неща, на една място предложиха упойка с инхалация, но нямаше стационар и т.н.
В крайна сметка всичко беше наред, макар и да няма интервенция без риск.

Тaня67, ами всъщност ветеринарят каза, че сме й разширили стомаха от ядене, дори помислил, че е бременна. Казаха да внимаваме да не напълнява също. Не мога да разбера защо е толкова слаба, той каза че е грацилна, а не анемична и т.н. Но е нормално да бъде поне 4 кг.
А иначе ние никога не сме гледали котка вкъщи, помагаме на улични, но вкъщи не сме... и определено мисля, че зимата е по-добре за всички да бъде вътре, макар че в селото не пада сняг, но все пак вътре е по-топло, внася уют котката като се разхожда и подмята опашката си. Но лятото поне засега мисля че е по-добре на село, защото в апартамента не мога да гарантирам за другите членове на семейството колко ще бъдат отговорни за прозорци и балкони (прочетох нещо за котешка мрежа и трябва да проуча), но като цяло слънцето двора... и аз ги предпочитам. В самото село два дни има човек при нея (и той сега иска докато пътува да я води с него и после пак да я връща, но тя не е куче все пак...той й я храни като куче - 400 гр мокра храна на ден ), следващите два дни някой пътува до там, за да я нахрани и винаги е в двора, просто не обикаля, дворът е заключен и няма почти хора в селото и няма кой да влезе, за да я тормози.  Когато сме на почивка единственият останал жив съсед на улицата я храни.

Много красива котка, струва ми се, че когато животно се разхожда в дома и мята дивата си опашка сякаш освещава апартамента, все едно когато кадиш на Коледа или свещеник го прави.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 20:35 от T.Valcheva

# 440
Т.Вачева, ти май вътрешно си взела решението си, но те е страх. Щом си готова да я вземеш зимата - взимай я. До лятото ще решиш.

И аз имам двумесечно момченце, чисто черно. И като гледам твоята - като близнаци са. И моето е рахит, с тънки крака и голям корем, но е бебе. Според кръвните изследвания е здрав като бик.

Другата ми котка е на 3 години. Дойде в нас на 5 месеца, но още има диви инстинкти - дебне гълъби на балкона, ака под душа и пишка в канала в банята дори и при чиста тоалетна, зарива храна, даже и чашата ми кафе сутрин. Домашните се научихме да внимаваме с балканите - ако излиза е само на ръце. Слуша, гледа, при по - силен звук се дърпа и се прибира вътре. Тогава й даваме храна. Като се простират дрехи вратата на стаята с балкона се затваря и тя е в коридора. Усеща гадината и реве да й отворим. Понякога като не ни се занимава с нея - тя идва, застава пред балканската врата и реве да й се отвори, отваряме дограмата отгоре на балконската врата. Тя си има маса или шкаф до нея в почти всяка от стаите и си гледа филма от там.

С външната врата понякога е кошмар и много внимаваме. Обичайно при излизане те и двамата са по легла, фотьойли, дивани. Минавам, галя ги, говоря и излизам. Понякога заради работа аз или някой от домашните се прибираме по нощите. Обичайно идват и двамата. Ако не затвориш бързо вратата може някой да излезе на етажа. Тя обичайно тръгва нагоре защото има гълъби в подпокривното пространство. Много внимаваме.

Говориш за стара котка. Бебе или зряла ще прави повече бели и ще иска много игра. Тя вероятно само ще спи и ще се радва на гушкане.

Предупреждавам те, защото не те знам колко си изрядна домакиня тип Бри от Отчаяни съпруги - косми ще има навсякъде, може да се качва по масата, може да ви яде от чиниите. Ти си знаеш границите на търпимост.
Котката е като дете - грижи, внимание, време, съобразяване, нерви, пари. Но усещането някой да те чака вечер и да те обича е безценно.

Взимай я, не му мисли! А лятото ще го мислиш пак. Подозирам че никой от домашните ти няма да иска да я върне на село.

Има ли си име кюмюрчето?

П.П.

Феликс си прави тоалета но дребното е в коридора:

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 23:52 от Зуки Су

# 441
  • Бургас
Ама оставете баба маца за зимата на топличко...
Тя няма да прави бели,ще си спи повечко,също както старите хора.
Е,Хари е млад,енергичен котарак,тъкмо ме опердаши...
А вашата маца е спокойна.
Той не ходи постоянно в кухнята,когато се храня си го вземам,но не ми яде от чинията.Е,иска да се качва на масата,рови в торбите(ужасно е любопитен)...Но така му се радвам...
Космите са по дрехите ми за вкъщи.
За навън няма косми,наистина не е приятно за околните.
Котаракът ме радва повече от всичко,понякога ми забутва разни неща,но изобщо не му се сърдя.
Харесвам си го,обичам си го,явно съм го разглезила до безобразие,за да ме вдига да му слагам храна...

# 442
  • Бургас
Добро утро от Божко! Heart
Вече си правим тоалета и ще излизаме навън Simple Smile

Прекрасен ден на всички пожелаваме! ❤

# 443
Т.Вачева, ти май вътрешно си взела решението си, но те е страх. Щом си готова да я вземеш зимата - взимай я. До лятото ще решиш.

Има ли си име кюмюрчето?

Решението не е само мое Simple Smile

Името й е Чернишка, сякаш в душата си е малко куче Simple Smile
Вече спи по-малко, ляга си към 8 и до сутринта, което е супер. Играчката, която купих не я забелязва, но си намери платчето пред банята за драскалка Grinning Но няма как да стане да ни яде от чиниите, това не ми звучи приемливо, а и тя няма достъп до кухнята. Засега вечеряме в хола след като тя си легне Grinning

Ето я

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 08:54 от T.Valcheva

# 444
  • Варна
На всеки му се налага да оставя къщата си/апартамента без човек в нея, само котката/котките.
Нали няма как да знаете какво правят като са сами освен ако нямате камера. Но като се върнете някакви по големи пакости намирате ли като са сами, от колкото като е имало човек в къщи?

# 445
  • София
Но като се върнете някакви по големи пакости намирате ли като са сами, от колкото като е имало човек в къщи?
Моите когато са сами... спят Simple Smile Но рядко апартамента остава празен, т.е. винаги има някой у дома.
Аш пакостите си ги прави пред нас, що да се крие Joy

# 446
Фин в рамките на ден-два съсипа кожената мебел. Друго май не. е правил. Закари избута и наяде книги от библиотеката. И прагчетата в коридора изяде. Той понякога ползва ваната за тоалетна. Май друго голямо не се е случвало. Надявам се да не се случи!

# 447
  • Бургас
Хари стои най-вече в моята стая.
По принцип отсъствам понякога и повечко часове.Спи,пази ми мястото,майка ми го вижда от терасата,че най-вече се търкаля на мястото,където спя аз...
Е,ако много се забавя, плачел,не е оставал вечер без мен.Ако се разплаче,го пускат да се успокои в кухнята при майка ми.
Бели...си прави,зависи кой на какво обръща внимание.
Дере шкафчетата,играе си с каквото намери,забутва ми разни неща незнайно къде,един медальон и горната част на зарядното сякаш са се изпарили...Засега тези две неща са изчезнали,други липси не съм установила.
Да,книги събаря,свали тапетите ...Ама той и пред мен къса тапети,не се притеснява...

Котка може ли да настине?
Снощи съм оставила прозореца отворен леко(няма как да излезе през него) и сутринта ушаците,лапите и носът бяха малко хладни...Но си игра много,яде,сега се е нагласил да дремуца до довечера,за да може в 01:00 ,02:00, 03:00 да ми скача по главата(буквално се разхожда върху мен вечер и наистина ми прави засади и скача върху мен).

# 448
Аргент, я имате двойник в темата, май! Grinning Лика прилика с на Леон красотичката (която как ли се казва...?), само по форма са различни. Купи си и трите добавки и виж коя тя ще хареса. Сигурна съм, че 2 от трите няма да хареса. Sunglasses

amy_nka, на Леон не ли е може би рагдол с окраска калър пойнт? Не знам, не разбирам много. Аз покрай Меги започнах повече да чета и да се интересувам.

Давай направо за добавките. 😉 Тези двете ли няма да хареса:

https://www.maxi-pet.bg/aplazyl-prodivet-%d1%85%d1%80%d0%b0%d0%b … %d0%ba%d0%b8.aspx

https://www.maxi-pet.bg/canvit-chondro-mobility-%d1%85%d1%80%d0% … %d0%b3%d1%80.aspx

YuMove ли да взема?

Ето ни, да не ни забравите:

Скрит текст:

# 449
  • София
Фин в рамките на ден-два съсипа кожената мебел.
Два офис стола, като моят беше нов и скъп Joy Научи и малкото да се катери, та висят и двамата на облегалката. И мониторът ми беше нов Simple Smile
И сите китки на балкона. Естествена тор ръсеше детето.

Цял следобед спаха, което значи че ще ни е весело нощеска.

Имаме улична котка в квартала, напълно сива. Днес мислех да я щракна.
Улична британка Simple Smile Но е слабичка.

Общи условия

Активация на акаунт