Мнение за 90 СУ "Ген. Хосе де Сан Мартин" - ПГ/1кл

• 4 323
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Извинете, но бихте ли конкретизирали какви точно "нови методи" прилагат преподавателите, сайта и страницата на училището не са особено информативни?

# 16
Извинете, но бихте ли конкретизирали какви точно "нови методи" прилагат преподавателите, сайта и страницата на училището не са особено информативни?

Не знам към кой е насочен въпроса, но аз неслучайно слагам в кавички "новите методи" защото мога да коментирам единствено сугестопедичната паралелка, в която учи детето ми, а в нея нови методи няма - сугестологията /и впоследствие сугестопедията като методология/ възникват някъде към средата на миналия век и далеч не ми се вписват в понятието "нови".
В информационното пространство има много материал относно същността на метода.
А ако въпросът Ви е как е адаптиран учебният материал за начален етап в 90-то, така че да се вписва в сугестопедичната методика, може би е по-добре да се обърнете към самото училище с молба за повече информация. Аз все пак не съм участвала в разработването и адаптирането на материала. Да, имам лични впечатления от начина на преподаване, но те са субективни и биха могли да са подвеждащи. Simple Smile

# 17
Моля, за актуални мнения за това училище за първи клас, благодаря предварително

# 18
Здравейте! Моля за актуални мнения за Програмата на обучение 1-4 клас. Wink и ако може малко повече информация за госпожите, които сега ще водят 4 кала и живот и здраве другата есен Първокласници!
Благодаря

# 19
Много е индивидуално, зависи на какъв учител ще се попадне, както и дали и колко проблемни деца ще има в класа. Аз избрах супер мила и добричка госпожа миналата година, но се оказа, че за такъв тип деца, тя не е подходяща, защото и се качват на главата. Съветът ми е ако искате детето да учи на отворените врати да прецените коя е най-строгата учителка, която би всявала някакъв респект в класа, за да се получи учебен час. Иначе децата стават, ходят, говорят и най-много да им пуснат филм.... Учителките по математика в доста от паралелките са абсолютно неопитни, явно смятат тоя предмет за маловажен, защото по-опитните госпожи и основни класни са винаги по български език. Тези по математика водят освен нея, музика и творчество. Но не ми е ясно като почнат да учат дробите кой ще им обяснява, наистина явно има недостиг на кадри и положението не е добре...

# 20
Нещата са трагични. Не е това, което беше с бившата директорка. Новата не може да се справя с нейните задължения, камо ли с образователния процес в училището. Децата прекарват по 8-10 часа в училището, но ако ти се наложе да влезнеш, не те допускат. В часовете е пълна анархия, учителите си работят с 4-5 деца, другите си правят каквото си искат. Няма дисциплина, не могат да наложат респект (по-голямата част от учителите). Малко са тези, които заслучават да се нарат "педагог". За мен това е призвание и ако не ти се занимава, изморен си или не ставаш за тази работа, просто напусни. Не увреждайте децата!!! Всеки родител търси, педагог, учител или човек, който да вдъхнови детето му, да създаде любов към знанието. Както ние ги учим да говорят, ходят и т.н., така педагогът трябва да им покаже пътя към знанието.

# 21
Проблемът с дисциплината го имаше и по времето на предишната директорка.

Общи условия

Активация на акаунт