Косопад - 21

• 51 529
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Магнифика, благодаря за отговора. Аз искам да допълня, че от момента на моя голям косопад до сега са минали 13 год. Все още я крепя тази косица , но с годините видимо за мен намалява и оредява без да има подобни големи косопадни кризи. Просто си капе на момемнти повече , на моменти по- малко .
Въобще не се бях замисляла дали може да е от ваксината сегашния косопад. Аз съм с втора доза АЗ от началота на юни, а към края на юли започна.
Реално почти всички изкарали вируса се оплакват от ужасен косопад. Може да има нещо и с ваксината.
Но въпреки това и за секунда не съжалявам за ваксината.

# 136
Ето това за едновременното изследване на естроген и прогестерон ми е убягнало. Мислех си, че Е е на 2-5 ден от менструацията, а прогестерона- както ти каза- 7 дни след овулация.

# 137
Ето това за едновременното изследване на естроген и прогестерон ми е убягнало. Мислех си, че Е е на 2-5 ден от менструацията, а прогестерона- както ти каза- 7 дни след овулация.
На мен ми ги тестват всички 7 дни след ову

# 138
Здравейте ! Дано тук ми помогнете . От две седмици имам косопад . Беше слаб в началото , но сега почна да пада много . По пода има коса , по леглото има коса , като се къпя не мога да гледам как пада . Дори ме е страх да се изкъпя . Депресирах се вече . Мисля , че е от сезона . А тя косата под раменете и я усещам много тънка . Аз винаги съм боядисвала само отпред , не цялата коса никога . Ако е сезонен косопад , се чудя кога ще спре . Не искам да стана плешива Sad .

# 139
  • София
Здравейте, проблема на 16 годишният ми син с косопада продължава.Детето е много депресирано от това. Мина почти година от Ковид-а който изкарахме и откакто почна да му пада косата.Правихме и хормонални изследвания, тестостерона е леко завишен и желязото е малко ниско. Взех му да пие желязо, но да питам може ли да се предозира с него и какви са симптомите?
Като се замисля той се роди анемичен заради мен-не си пиех желязото през бременността.
Мога ли да му давам и Приорин?
Дайте съвети, ме вече незнам какво да правя...

# 140
  • София
vnd, кръвна захар, Инсулин, Кортизол и Пролактин изследвахте ли?
Ненужния прием на желязо е токсичен, посъветвайте се с хематолог.Ако няма нужда от допълнителен прием може да го повишите с подходящ хранителен режим.
Обърнете специално внимание на депресията и стреса, има ли хоби, спортува ли нещо?Ако трябва потърсете психотерапевт.
На първо време трябва да се успокои, косата ще се оправи.

# 141
mariat, за да им сметнеш съотношението, Естроген и Прогестерон се изследват заедно 7дни след доказана овулация.Ако няма доказана овулация, ако не са изследвани заедно, в един ден 2-та хормона, то няма никакво значение дали са в референтни граници.И пак да кажа, много по-важна е симптоматиката, отколкото хартийката с кръвното изследване, защото нивата на хормоните ни в кръвната плазма са една нищожна част от цялостната картинка.

Holly21 аз пиша за момичетата, чиито нива на желязо са в оптимална норма, а 99.9% от изследванията, които съм мяркала тук са такива.

А какво трябва да е съотношението естроген/ прогестерон?

# 142
  • София
Между 100 и 500, като колкото по-високо е, толкова по-добре.Някои смятат за идеални стойностите над 200.
Има калкулатори в нета,първо се уеднаквават мерните единици на естрогена и прогестерона и после се смята.

# 143
Здравейте отново, от доста време не съм се включвала и ми се иска да мога да кажа че по добри причини, но за жалост - подобрение няма. Косата ми капе и капе, скъсила съм я до брадичката с някаква надежда, но нищо. Ако трябва да сме честни съм се вкарала абсолютно в тъча. Като започнем от това, че ежедневно рева и изпадам в нервни кризи, до това че все още си броя косъмчетата. А това е абсолютно психясване ,но колкото и да го знам не мога да спра.
Я този ред имам питане към по- знаещите: реално не знам дали не си въобразявам вече, дали не е случайно но от началото на лятото може Би започнах да обръщам внимание кога ми пада повече коса и заключението ми е че намалява в дните преди да да ми дойде цикъл. Това го водя като статистика от около 5 месеца може Би и всеки път седмица до няколко дни преди цикъл до може Би няколко дни след като ми дойде наблюдавам намаляваме на падналото, като всеки месец е различно. Понякога е по малко,  поняког повече. Веднъж се случи така че в деня на къпане общо ми паднаха около 100 косъма,което пак не е нормално, но за сравнение сега броя над 150- 160-170, а и кой знае колко още не ги хващам.
Няма да се опитвам да оцветявам нещата и да отричам , че съм абсолютно срината психически и знам, че всичкия стрес,  през който минавам отежнява нещата. На този фон другото ми е наблюдение е че вече ми пада коса и от горната част на главата. Месеци наред в началото ми оредя само отстрани , след това отзад, но отгоре беше гъста. В момента е навсякъде. Пътя ми става все по голям, темето. Това е промяна която не знам как да си обясня. Какви са вашите предположения?

# 144
А някакви изследвания правила ли си? Посетила ли си гинеколог, ендокринолог, дерматолог?

# 145
Ходила съм при дерматолози, които не направиха абсолютно нищо. Изследвания съм си пускала сама, но нищо което да даде твърд резултат. Не съм пускала неща като дхеас, андрогени, тестостерон,  но в един момент нямах сила да си отворя очите камо ли да продължавам с изследвания които няма читав лекар, който да ми разчете. За гинеколког и дерматолог - не съм,  имам страх да не бъда взета отново несериозно, та и това се каня от много време да направя.
mariat, четох по назад ,че си ходила при трихолог. Ще споделиш ли кой е бил?

# 146
Аз съм писала. В клиника Галатея при Зарев.

# 147
  • София
vnd, кръвна захар, Инсулин, Кортизол и Пролактин изследвахте ли?
Ненужния прием на желязо е токсичен, посъветвайте се с хематолог.Ако няма нужда от допълнителен прием може да го повишите с подходящ хранителен режим.
Обърнете специално внимание на депресията и стреса, има ли хоби, спортува ли нещо?Ако трябва потърсете психотерапевт.
На първо време трябва да се успокои, косата ще се оправи.
От направените изследвания само желязото е ниско и тестостерона леко висок
Има хоби- игри в нета и само се нервира....от половин година ходи на бокс три пъти седмично.
Вече незнам какво да го правя
Мога ли да му давам и Приорин?

# 148
А каква е "диетата" на сина ти? Може да му даваш Приорин според мен, това са просто витамини, аз също го взимам, но не ми афектира. Също има ли някаква генетична обремененост откъм плешивост в семейството? Липсва много информация, а причините може да са много, докато решенията... не чак толкова.

# 149
Здравейте!
Имате ли наблюдения при Дарсонвал за коса? Ефективен ли е?
И отново да попитам дали имате опит и какво ви е мнението за плазмотерапията за скалп, виждам че я дават като терапия при различни видове косопад, вкл. и андрогенен?

Общи условия

Активация на акаунт