Косопад - 21

• 51 633
  • 766
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте и благодаря за обратната връзка!

mariat, изследвала съм си само хормоните за щитовидната жлеза, от това което си писала друго не съм, но ще разпитам. На 28 съм иначе.

За температурата нищо не ми казват - в първата болница 5 дена ми вливаха някакъв антибиотик, който на нищо не повлия и ме пратиха по живо по здраво. Насочиха ме към гинеколог, където пак имаше някакви драми, в които няма да влизам, но накрая се оказа, че нищо ми няма.

На следващата болница същото - ама и те като не могат да разберат какво ми е, няма и какво да ми кажат. Само там единия доктор, че нали уж близък, каза това за успокоителните. Даже беше дал и някакво конкретно лекарство, където според мен от психиатър се изписва...

Silvi Cho, ами то не е баш на петна ясно изявени, но аз така го виждам по-скоро, че е на области. Имам си едно петно, което си е баш кръгло, ама то ми е от малка и така си остана.

Според последната докторка било заради стрес и косата явно ми била слабото място. Аз, че съм си стресирана натура е факт и за това въобще не пренебрегвам този фактор и се опитвам да предприемам някакви мерки. И въпреки това ми е странно, че две години чак такъв стрес непрекъснат изживявам (аз не го чувствам така поне), че този косопад да стане хроничен само от стрес.

С чесън не съм пробвала до момента, като натурален продукт единствено съм пробвала с коприва да я поливам и втривам (ама там за какви щети ставаше на въпрос).

Аз малко съм такава, че все си викам, че ако някакви сериозни химии не могат да ми помогнат, трудно мога да разчитам на естествен продукт. Все си мисля, че би било твърде хубаво, за да е истина, но то действително влияе при някои хора, явно зависи от ситуацията. Ще пробвам и това.

Благодаря ви още веднъж за съветите.

Относно това какъв вид косопад бих могла да имам - разглеждах преди време и вече влизам и в заплетени теории, понеже на един от сайтовете бяха показали за възможен причинител дисбактериоза и някак си на снимката ми приличаше. Аз от край време си имам проблеми със стомаха и включително в момента изследвам и тази възможност.

Мога само да пожелая успех на всички, които се борят с този отвратителен проблем. Преди време бях чела пост в някоя от другите теми на една жена, която съжаляваше как си е погубила години в страдание заради това нещо и като описваше какво е правила така се припознах в нея..., докато в някакъв момент не беше осъзнала, че в крайна сметка има и по-важни неща. Все пак, иска ми се да знам, че действително нямам какво повече да направя, преди да се примиря, така че... за момента продължавам да се боря и аз.
Тогава....след като нямаш опадане на петна,ще ти споделя моята случка преди 10 години...От една проста настинка от климатика, след три месеца  опит да си спра кашлицата ,температура,пък после стана бронхопнемония, изпих толко много антибиотици, към  някои се оказах алерг,нови, после в болница,хайде пак антиб,после за следболнично долекуване ударна доза антиб(но пък нещо не бяхме сметнали дозата с аптекаря),та пак ги изпих на ново, този път в ударната доза.... и в един момент косата ми падаше на кичури,като след химиотерапия.И нямаше момент в който спира,колкото да си я пипам с ръка толко пада.Така почти три месеца, над слепоочията няколко косъма останаха. Тогава редувах дефлувал шампоан и намерих един български хининов шампоан с таралеж сниман евтин 2лв. После само хининовия използвах,хем евтин,хем вършеше работа.Не мога да опиша колко твърда и гъста коса стана.Започна да си расте и си се възстанови.Така,че това е другия съвет Хининовия шампоан(мисля,че Милва е фирмата)има го навсякъде в аптеките и дефлувала(около 16лв е).Може пък да ти помогне.

# 376
Проблемите с корема, макар дребни и подценявани, са от изключително голямо значение за организма. Не напразно Хипократ пише, че „всички болести започват в червата“. От проблеми с корема може да не усвояваш добре редица важни микроелементи и независимо, че ги приемаш (с хранене, с добавки), те да остава неусвоени от твоя организъм. Продължаващата температура е още един знак. Задължително намери какво и защо се случва и според мен от там ще започнат да се разплитат нещата.

Каза, че си изследвала доста неща, но в последствие писа, че си изследвала само щитовидните хормони. За да се изключат други проблеми, трябва да се изследват още доста хормони (полови, надбъбречни, хипофизни...), не казваш дали си изследвала вит. Б12 - също доста ключов, желязо и феритин?

От къде си? Посети наистина добър дерматолог.

# 377
Изследвах Б12, даже на две места, защото на първото беше на долната граница - излезе в норма, въпреки че често пишат, че границите принципно са занижени и дори да си в норма пак може реално да имаш дефицит. За хормоните имах предвид само от изброените от потребителя неща, иначе желязо, цинк, вит. Д също съм изследвала.

За дерматолог - ако някой може да даде препоръки (или ако има писани някъде) ще съм благодарна - че аз ходя уж все с връзки и нищо.

От София съм, но посещавам и Пловдив редовно.

# 378
Moмичетата бяха писали назад за Пловдив и бяха доволни.
Аз за момента най-много полза от всичките си посещания нагоре-надолу, съм видяла от доц. Брощилова.

# 379
Bubbu, за жалост и аз те разбирам много добре. Аз така и не попаднах на добър дерматолог, от Пловдив съм. Скоро бях на преглед при гинеколог и се установи бактерия - ешерихия коли, това във връзка с здравето на чревната флора и отсъствието на лактобацили. Кой знае от кога е така, та едва ли това е причината, но... Мисля, че стреса и депресивните състояния имат голяма роля, особено ако това ти е слабо място и в такива моменти почвам да се чудя аз сама ли си го направих да ми изкапе 50% от косата( ако не и повече вече) с цялата тревожност, нервни сривове които си причинявам, с постоянното мислене за това , ставане лягане,  броене на косми, въобще... чакам момента да осъзная, че и с коса и без човек трябяа да живее, защото света не спира да се върти. Уви, не се получава.

# 380
Аз в последната година също правя много чести урологични инфекции, също Ешерихия коли, и съм на 99% убедена, че след поредните лекарства и антибиотици за нея ми лъсна скалпа отпред, защото то стана буквално за една вечер. Покрай тази ситуация се сетих, че майка ми ми е казвала, че след антибиотик за гнойна ангина като малка ми се е появило едно плешиво петънце отзад на главата, което се покри мноого години след това. Сега съм отново пред прием на антибиотик и просто ми призлява.

# 381
  • София
Момичета, някой има ли представа отварата от корен от репей какво съдържа и дали не блокира DHT? Или пък да имам нещо на скалпа като гъбички и отварата да ги неутрализира?  
При мен отварата от корен от репей дава много бърз и осезаем ефект, но пък един ден да пропусна и косопадът се възвръща. Никакво натрупване няма при мен ...
Може ли да споделите впечатления?

# 382
Цитат на: Restless link=topic=1377182.msg43851022#msg4385102Еми2 date=1637615877
Момичета, някой има ли представа отварата от корен от репей какво съдържа и дали не блокира DHT? Или пък да имам нещо на скалпа като гъбички и отварата да ги неутрализира?  
При мен отварата от корен от репей дава много бърз и осезаем ефект, но пък един ден да пропусна и косопадът се възвръща. Никакво натрупване няма при мен ...
Може ли да споделите впечатления?
Ако имаш гъбички шампоан Низорал ще ги премахне, но поне две опаковки,една е твърде малко.
За отварата моята майка  казва:има резултат,не съм  я разпитвала подробно. Тя отвреме на време си слага и др.маски домашно приготвени.
Няма да ти навреди да изпиеш "Микомакс" против гъбички.Ще изчистиш навсякъде, ако имаш из организма.Три таблетки са,по една на седмица.

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 08:31 от Анонимен

# 383
Момичета, ще ви помоля да се въздържате от диагнози и изписване на медикаменти (като Микомакс) по форуми.

# 384
Шампоан Нозорал/Кетоконазол има действие на днт блокер, но трябва да се ползва ежедневно.

# 385
Здравейте момичета,

бих ви била много благодарна ако отделите време да изчетете всичко и да изразите мнение. Стигнах до 18 Тема и ще изчета всичко, защото много силно ме касае, но ми се иска да не губя време и да предприема следващата стъпка, която на този етап не знам каква да бъде.
От години се боря с косопада и както повечето дами в темата съм опитала какво ли не. Вече съм толкова объркана и притеснена, че дори не мога да определя вида косопад. Разредена е навсякъде, но като че ли повече отгоре. Мисля, си че е андрогенна алопеция...
Винаги съм била с тънка коса, но темето ми не се е виждало... Преди много години, още като студент и може би година – две след тежка катастрофа, получих първият си зверски косопад и някак след това косата ми никога не се възстанови нацяло. Отдадох го на стрес, на анестезията и т.н, но може би не е било това или поне не само.
Преминах през всякакви маски, спрейове, добавки. Използвах над една година Миноксидил, от който много се окосмих по лицето и сега след спирането му все още премахвам това окосмяване, то не се повлиява. Спрях го, защото някак не действаше вече. Ползвах и Foligain, но го ползвах заедно с маска с горчица, пиейки и биотин, не съм сигурна от кое имаше ефект, но имаше някакъв.
В момента, след Миноксидила, започнах отново Foligain, спрей и таблетки. В опита и паниката си пия също приорин. Имам някакви нови растежи, но мисля в задната част, на върха на темето не.
Бих Ви помолила да погледнете моите изследвания.
Първите са от преди две години, тогава изживявах наистина голям стрес и е възможно да се е отразил. Тогава гинеколожката ми каза, че не е възможно да е толкова висок естрадиола и вероятно е грешка.

Втори и трети са от ендокринолог. Без оглед на цикъл, овулация и т.н.

След вторите изследвания ми изписаха Спиронолактон, който в последствие ми покачи много Калия, въпреки редуцирането на дозата, както и миноксидил. Малко преди третото изследване спрях Спиронолактона, но вероятно организмът ми не го е изчистил още.

След това изследване всичко с университетската клиника приключи, според тях не могат да изпишат нищо и да направят нищо.
В момента пия само добавки, НО, вероятно влизам в менопауза, това констатира ендокринолога, но аз не съм сигурна дали само това е проблема, защото от години се боря за косата си... Преди да започна да пия спиринолактона цикъла ми не беше редовен, въпреки, че цял живот беше като по часовник. Промяна имаше само по време на поставянето на спирала, но тя не беше хормонална. А може би просто е съвпаднало времето на възникване на някакво хормонално въздействие.
След започване на спиронолактона цикълът ми нацяло спря.
Мислите ли, че добавки като ДИМ и див ямс биха ми попречили на този етап?

Съжалявам, че стана така дълго, но исках да ви ориентирам максимално много.
Ще ви бъда наистина безкрайно благодарна ако изразите мнение!
Моля, посъветвайте ме как да процедирам, от къде да започна... отново...

Сърдечни поздрави

# 386
Извинявай, аз не мога да помогна, защото малко размазано виждам референтните стойности.
Но, имам питане- колко процентов миноксидил ползваше? И дали си го ползвала едновременно с Foligain? И дали от Миноксидила все пак си имала нови растежи?

# 387
Момичета , четох назад  в темите и се обърках по отношение кога се пускат половите хормони. Сега, S.magnifica уточни някои неща, но аз пак нещо не мога да хвана. Моля някой да ме поправи ако греша: LH ,FSH, естрадиол ( само), 17 ОН прогестерон , пролактин ( тук не съм сигурна) се пускат на 3- 4 ден от цикъла. Андростендион се пуска седмица преди или след цикъл  по данни на лаборатория, това така ли е? DHEA-S и тестостерон могат да се пуснат и на 3 ден от МЦ ,заедно с другите? Или е по добре да се пуснат по късно? SHBG и пролактина кога се пускат ми е неясно? Също, естрадиол и прогестерон се пускат както на 3 ден от МЦ, така и 7 дни след овулация,за да се види съотношение, тоест е хубаво да с пуснат два пъти в месеца?Благодаря предварително!

# 388
Най-точна информация може да получиш в тази тема, където Денис отговаря на запитвания от този характер и тълкува резултати - в първия пост са обяснени нещата за "кога" и "какво" се изследва Simple Smile

# 389
Извинявай, аз не мога да помогна, защото малко размазано виждам референтните стойности.
Но, имам питане- колко процентов миноксидил ползваше? И дали си го ползвала едновременно с Foligain? И дали от Миноксидила все пак си имала нови растежи?

mariat, използвала съм винаги само 2% Regaine, а година преди него Foligain, заедно с безсулфатният им шампоан. И от двата имах растежи, от Миноксидила се окосми частта над слепоочията, там имах опадване като при мъжкото оплешивяване от двете страни. След като го спрях, останаха малки светли косъмчета, останалото опада. Но като цяло не съм имала супер голяма разлика, в смисъл, не израства повече от това, което си загубил, а при мен дори не се изравни с предишното ми състояние. Но има една подробност върху която съм си разсъждавала, дали новите косми в последствие не са тези от засиленото окапване в началото на ползване на Миноксидила.
Сега пак имам нови растежи, но отстрани ( като при мъжете ) си е заголено, съвсем светли и не запълват празното... Не знам дали е от Foligain или от другото, което пия.
Започнах и всяка сутрин куркума с лимон в топла вода, но не съм сигурна дали не е естрогенна. На някои места прочетох, че при менопауза е добър вариант.
Другото, което направих е да разкарам химиите, по възможност козметиките за тяло, шампоани и др., толкова много бутилки и шишенца Flushed. С идеята, че естрадиола ми е висок, се опитвам да го намаля, спестявайки си поне ксенохормоните. Опитвам се поне на 90% да не ползвам найлони и пластмаси, Бога ми, те са навсякъде! От около 2 месеца, от глава до пети се къпя с Aleppo  сапун, трудно решение беше, защото използвах за тяло и коса сума продукти. Но искам да посъветвам момичетата тук, които имат тънки коси да опитат с Aleppo, придава ми на мен обем и не се омазнява толкова бързо, само за краищата си трябва нещо, защото се изсушават и те малко. Аз правя т.н. обратно измиване, първо използвам маска, оставям за известно време, ако имам време и след това се къпя. Използвам сапун от 50% зехтин и 50% масло от дафинов лист, твърдят, че е нацяло натурален. Първите два пъти косата изглеждаше странно и някак не я измих добре или не я насапунисах добре, но сега вече привикна и не бих се върнала към шампоани никога, а вярвайте използвала съм от 2 и от 52. Някои поливат косата след това с оцет. 
Опитвам се да избягвам храните съдържащи естрогени, почистващите химикали ги замених с естествени, но бих се радвала някой да се отзове с коментар за кръвните, за да знам дали съм тръгнала в правилната посока или сега с менопаузата нацяло ще срина нещата с тази схема Rolling Eyes

Дълго стана, дано за някой да съм полезна и аз малко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт