Косопад - 21

• 51 620
  • 766
  •   1
Отговори
# 405
За мен пък серумът на Епруваж е най-гадният и неработещ продукт за скалп. Получих брутално омазняване, от което едвам се отървах. Не видях никакъв растеж - само клепнала и мазна коса, мирише ужасно. Но това си е само мое мнение, с нормална към тънка коса съм, предполагам, че при по-сух скалп, ефектът е по-добър.

# 406
  • София
Wolfi, теб тотално са те объркали ендокринолозите и гинеколозите…
Изобщо не виждам какво е налагало да ти бъде изписан Спиронолактон.
Още на първото изследване ясно се е видяло от къде идва проблема, редно е било да те пратят на още едно след като гинеколожката е помислила, че резултатът на Естрадиола е грешен.
После на 2-3 снимка, това което ми прави впечатление е, че нивата на андрогените ти са доста ниски, високото SHBG още в първото изследване, и после на 3-та снимка пък говори, че и свободните андрогени също са ниски.Даже някои са поднормени, но не знам какво обозначава съкращението MS след някои от тях.
Сега резултатите ти показват предменопауза , тя може да продължи и 10год.Има начини LH и FSH да се намалят, чети в тази насока.
Дивия Ямс няма да ти свърши никаква работа още повече, че е естроген, а ти определено трябва да бягаш от него.
За ДИМ съм със смесени чувства, при някои жени работи много добре, при други е тотална катастрофа в смисъл, че води до влошаване и изостряне на състоянието.Няма как да знаеш от кои ще си преди да опиташ.
Но при всички положения трябва да направиш нещо за черния дроб, нямам предвид детокс, а витамини или други добавки за подпомагане на работата му.
Хубаво си направила, че си разкарала част от химията, също обърни внимание на препаратите за почистване и пране.При мен това беше една от първите стъпки.

# 407
Имате ли идея дали миноксидила работи и за вежди?

# 408
Момичета, колко време пиете Биотин (5000), вече два месеца го взимам, да продължавам ли? Косопада намаля, но очаквам скоро пак да започне, защото е хормонално…

# 409
  • София
Аз също си бях набеляза Епруваж, но след като свърша мазилата в момента. Пръскам се с вечер с спрея Numinox  на Mediceuticals, а сутрин с вода от коприва (с тях от началото на месеца) + шампоани Bioclenz и Folligen + пия омега 3-6-9 , протеин на прах, вит. Ц ,вече и Анакапс на Дюкре. Ии..косата си пада и пада. Добре, че поначало е гъста иначе досега да ми останало.. не знам какво.. 
Каня се пак да пускам изследвания, но все ги отлагам.. Лятото пусках някои, но не всичко.

# 410
Аз също си бях набеляза Епруваж, но след като свърша мазилата в момента. Пръскам се с вечер с спрея Numinox  на Mediceuticals, а сутрин с вода от коприва (с тях от началото на месеца) + шампоани Bioclenz и Folligen + пия омега 3-6-9 , протеин на прах, вит. Ц ,вече и Анакапс на Дюкре. Ии..косата си пада и пада. Добре, че поначало е гъста иначе досега да ми останало.. не знам какво.. 
Каня се пак да пускам изследвания, но все ги отлагам.. Лятото пусках някои, но не всичко.

И аз съм в сходно положение. Даже Нуминокс сутрин и вечер, но много ми дразни скалпа - омазнява, сърби малко и като цяло дискомфорт ми създава.. Пия сходни добавки и изследванията са ми ок. Хормонално е явно, след раждане. Косата ми пада със шепи, вече е на половината, след месец косопад. Мисля последен козметичен опит да направя с Медавита и няма повече да взимам нови мазила, че съм като добре зареден магазин за козметика Grinning

# 411
Не прекалявайте с продуктите, тази крайност също не е добре, сутрин и вечер ми се струва повече. Веднъж на ден е достатъчно (според мен). Дайте и време на продуктите, цикъла на растеж не е една седмица, та ще трябва време, за да се прояви ефект. Също измиване от време на време с дълбоко почистващ шампоан, защото скалпа трябва да е в състояние да поеме цялото това количество препарати.
Особено за косопад след раждане - по време на бременността голяма част от жените имат хубави, лъскави коси, без косопад и след раждането косата се връща към нормалния си ритъм, плюс разбъркани хормони, стрес от новата ситуация и всичко.
Дайте време на продуктите, подхождайте с мярка и опитайте да регулирате стреса и се хранете добре. Храната се отразява много

# 412
Wolfi, теб тотално са те объркали ендокринолозите и гинеколозите…
Изобщо не виждам какво е налагало да ти бъде изписан Спиронолактон.
Благодарности за отговора!
Да, спрях Спиронолактона, а идеята на лекаря беше, че ще повлияе косопада. Единствената полза беше, че е диуретик, защото лицето ми е някак подпухнало, както и очите, сега не знам как да се сборя с това.
Обяснението за LH/ FSH беше, че е следствие на менопаузата и за лекаря повече нищо там не беше нужно да се прави. За ниските андрогени четох, че са тясно свързани с проблеми при забременяване, но намерих много малко как се променят по време на менопауза. За тях не знам какво да правя. А черният дроб, помня как лекарката ме пита дали консумирам много алкохол Flushed и обясни защо ме пита, но тогава пушех още, бях в брутална стресова криза, та пушех извънредно много, не се хранех добре и т.н. Страх ме е да пия добавки на своя глава за него, защото доста от добавките пък влияят на някои хормони, ако знаете нещо, което не би навредило на останалите неща, моля споделете. Четох за него, че ако не е в норма не успява да преработва лошия естроген..
Сега след спирането на Спиронолактона цикълът се завърна, макар че не бих го нарекла точно цикъл, та мисля да си пусна сега 2-5 ден едни кръвни. На няколко места чета, че слюнков тест дава по-добро ориентиране в съотношението естроген - прогестерон, има ли някой тествал по този начин?

Мисля да пробвам с ДИМ, дано не объркам нацяло, всичко е взаимозависимо, та да не бутна други неща. А за дивия ямс четох, как се справя с топлите вълни при менопауза, причинени от нисък естроген. И се питам, аз като имам висок естрадиол, защо изпитвам тези ужасни горещи вълни и спя поради това съвсем кратко. Нацяло се обърквам от четене наляво надясно....

Wolfi,а с какво третираш окосмяването по лицето?

То слава Богу не е тъмно, а са руси фини косъмчета, минавам с епилатора, не съм вярвала, че такова нещо ще ми дойде на главата. Боли ужасно, но на около 2-3 седмици се налага. То е най-видимо на бакембарди и под тях, но има и в предна зона фини косъмчета.

Holly21 наистина нямам представа, но бях изгледала преди много видеа за него и много мъже го ползват за брада, твърдят, че има ефект. Защо не пробваш с рициновото масло, има добри отзиви за мигли и вежди?

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 14:16 от Wolfi

# 413
Вкючвам се относно сапун Алепо. Купих си, но все още не е в банята и днес си измих косата с подобен Марсилски сапун. Не усещам чиста косата си, но това не е проблем. Докато я миех изпадаха много, много косми. За първи път до сега имам толкова паднали косми по време на баня. Знам, че това са така или иначе косми, които вече не са живи, но беше гадно преживяване. Притеснявам се да пробвам втори път.
Да споделя и че отмина още един (вече трети месец) на терапията с миноксидил и косата продължава да пада и да пада.....

# 414
Да споделя и че отмина още един (вече трети месец) на терапията с миноксидил и косата продължава да пада и да пада.....

Това е съвсем нормално при Миниксидил-а (ако пада от него), понеже после израства нова коса.

# 415
Да, но бях предупредена, че този вид усилен косопад ще бъде първия месец.....

# 416
Mariat, и аз имах такъв епизод - буквално се свлече косата ми в банята / от един месец ползвам Миноксидил/.Забелязваш ли нови растежи?
Момичета, взимате ли протеин и ако взимате какъв?

# 417
При мен вчера беше от сапуна. Не го свързвам с миноксидила. С него(миноксидила) свързвам по- обилен три- месечен косопад, а уж  би трябвало да е само около месец (така ми обясни трихологът).
Днес щерката ще ми снима скалпа и ще разгледам за новопоникнали.

# 418
  • София
Момичета, моля ви споделете какъв протеин пиете. Ако може конкретно марка.

# 419
А, витамините на Приорин някой пил ли ги е и има ли ефект?

Общи условия

Активация на акаунт