Косопад - 21

• 51 658
  • 766
  •   1
Отговори
# 315
mariat, и аз разделям косата на секции и гледам да слагам равномерно количество.
Аз започвам втори месец и от няколко дена забелязах да ми капе повече косата, но не е нещо фрапиращо, тъй като и преди това не съм имала голям косопад. Моя миноксидил е 5% и мажа само вечер.

# 316
А защо 5%, при условие, че за жените се ползва 2%?

# 317
А защо 5%, при условие, че за жените се ползва 2%?
Защото 2 % не е толкова ефикасно и масово в чужбина дерматолозите изписват 5 %.

# 318
А ти пробвала ли си преди това 2%?

# 319
Не, започнах от миналия месец с 5 %.
Дерматолог преди това ми беше изписал Spectral DNC, обаче едно шише струва 60лв и ми стигаше за седмица.

# 320
  • В къЩи.
Не, започнах от миналия месец с 5 %.
Дерматолог преди това ми беше изписал Spectral DNC, обаче едно шише струва 60лв и ми стигаше за седмица.

Разфасовката е 60 мл ,ако нанасяте два пъти на ден по 1 мл , трябва да стигне за един месец.

Миноксидил не се нанася "на око"!

# 321
Няма как да сложа 1мл на цялата глава.

# 322
Моята изписана доза е 0,4 мл. на мазане. Два пъти дневно.

# 323
  • В къЩи.
Няма как да сложа 1мл на цялата глава.

Значи ползвате 5% и предозирате ???
Без коментар!

# 324
Лия, при жените е препоръчително 2% разтвор, заради нежеланото окосмяване като страничен ефект, който не е нужно да се прояви при всеки. Но все пак го имам предвид. Така че, спокойно 😉
Доказано е, 5% разтвор веднъж дневно е по ефикасно от 2% разтвор 2 пъти дневно.
Доста време мина, докато се реша да ползвам миноксидил и доста статии изчетох, така че съм си преценила плюсовете и минусите.

# 325
При прогресивен косопад,над 6 месеца, Прогресив.Ако косопадът е сезонен- реактив.
Аз пия 5ти месец прогресив с един месец почивка,почти без ефект.Има растежи,да,но Косата си пада и късо и дълго.

И при мен е така с вс витамини , растежи и има , ноо и косата си пада , аа това дали щее расте или ще падне ..не знам , защото и малки косъмчета падат

# 326
Какви изследвания да пусне още?
ПКК, желязо ЖСК, феритин, TSH, Т3,Т4, инсулин,тестостерон, DHEAs.
Цинк, мед и селен трябват ли ми? Пускала съм ги преди време, бяха в норма.
Моля добавете каквото пропускам.

# 327
Ох, много зависи.. в предишната тема бяхме съставяли списък, трябва да го намеря и да го сложа в заглавната страница…

# 328
Здравейте, момичета! Моля, предложете ми шампоан, или маска, които сте използвали и наистина има ефект. Против косопад и сгъстяване на косата, защото покрай есенния сезон, косата ми направо окапа,като листата...( моля, само без рекламни продукти, като "Тианде" и т.н.) Благодаря!

# 329
  • Sofia
Здравейте, момичета! Моля, предложете ми шампоан, или маска, които сте използвали и наистина има ефект. Против косопад и сгъстяване на косата, защото покрай есенния сезон, косата ми направо окапа,като листата...( моля, само без рекламни продукти, като "Тианде" и т.н.) Благодаря!
Здравей аз сега ползвам шампоана на Здраве против пърхот и косопад /2в1 е /. Взех голямата опаковка от 600мл сега съм на половината някъде. И мога да кажа че косопада значително ми намаля. Да има още какво да се желае но поне намаля доста. За сгъстяване все още не съм открила нищо. Забелязах че имам доста малки косъмчета дано се задържат. Дано съм помогнала.

Общи условия

Активация на акаунт