Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 47 742
  • 797
  •   1
Отговори
# 195
  • оттам, откъдето започва България
Ще бъда благодарна, ако някой, който тези дни пътува до Англия, сподели коя лаборатория е ползвал за ПСР теста на 2-ия ден, и след колко време идва резултатът.

# 196
  • Mediterraneo
Здравейте,
Аз, мъжът ми и двете ни деца на 16 и 10 години, пътуваме за Мадрид след 15 дни. Аз и мъжът ми сме ваксинирани, децата не са, нямат и сертификат за преболедували. Бихте ли споделили информация за Испания, особено за децата. ПСР за големия син, там през 3 дни следва да търсим и лаборатория за да има актуален отрицателен тест. За малкия не е необходимо, май? Благодаря ви предварително!

Защо смяташ, че през 3 дни ще ти трябва валиден отрицателен тест? Не знам докъде стигнаха с ковид паспортите в Мадрид всъщност. При нас( Валенсия) искат сертификат в заведения с над 50 души, организирани събития като сватби, спортни състезания и зали за хазарт, нищо страшно.

# 197
Тарталета, ти не беше ли в Бенидорм?!
Към въпроса за Испания, майка ми живее там, не е ваксинирана, досега никъде не са ѝ искали тест. Говори се усилено, че и там ще въведат зелените сертификати, но засега все още не са.

# 198
Здравейте! Благодаря ви за обратната връзка! Това, че не са необходими тестове за децата, доста ще улесни престоя ни там. Хубав ден на всички!

# 199
  • София
Здравейте. Никъде не мога да се ориентирам според новите правила за влизане и престой в Италия от 06.12, мога ли да бъда с антигенен тест или теста трябва да е ПСР?
Ще пътуваме на 11.12 мъжа ми е ваксиниран аз съм с тест, както и детето на 10 г.
Може ли да си направим антигенни на отиване и връщане или трябва да е ПСР?
Мерси.

# 200
  • Milano
Новите правила от 06.12.21г. НЕ СА ЗА ВЛИЗАНЕ В ИТАЛИЯ.
До 15.12.2021г. важи старата заповед, според която може да се влиза и с двата вида тестове.

https://ambsofia.esteri.it/ambasciata_sofia/bg/ambasciata/news/d … vid-19-nuovo.html
Проблем само за вас (за детето НЕ понеже е под 12г, съпруга също понеже е ваксиниран), е че няма да може да консумирате СЕДНАЛА НА ЗАКРИТО в заведения, евентуални посещения на кина, театри, стадиони и т.н.

За музеите излезе разяснение снощи, че става с тест.
Трябва да си носите навсякъде сертификата понеже е нужен и за градския транспорт, ако ви проверят (за детето не, понеже е под 12 и не се иска вътре в страната).

За връщане в БГ тест само за вас, може антигененен.
Детето прави тест само за влизане в Италия, после не му е нужен. Носите обаче документ за доказване на възрастта.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 14:26 от regina di cuori

# 201
  • BG-DE
А, в Италия ако не си ваксиниран може ли да отседнеш в хотел, защото за Германия, доколкото разбрах, в хотелите приемат само преболедували и ваксинирани 🤔

# 202
  • Milano
Можеш да отседнеш в хотел и с негативен тест за гости над 12г.
С негативен тест под формата на сертификат можеш да отсядаш в хотел, да пътуваш с гр.транспорт, да консумираш седнал на открито, да посещаваш музеи, басейни, фитнес, ходиш на работа.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 14:17 от regina di cuori

# 203
  • Mediterraneo
Тарталета, ти не беше ли в Бенидорм?!
Към въпроса за Испания, майка ми живее там, не е ваксинирана, досега никъде не са ѝ искали тест. Говори се усилено, че и там ще въведат зелените сертификати, но засега все още не са.

Кое те учудва, Бенидорм е провиция Аликанте, Комунидад Валенсиана Simple Smile Затова написах Валенсия, ловят ни общите укази и декрети за областта.
Малко по малко въвеждат сертификатите.

# 204
  • София
Здравейте!
При влизане в България от Германия има ли задължителна карантина?

# 205
Ако нямаш сертификат за ваксинация, преболедуване или отрицателен PCR до 72 часа преди пристигане, има задължителна 10-дневна карантина без право на отмяна.

# 206
  • София
Благодаря за отговора!

# 207
  • София
Новите правила от 06.12.21г. НЕ СА ЗА ВЛИЗАНЕ В ИТАЛИЯ.
До 15.12.2021г. важи старата заповед, според която може да се влиза и с двата вида тестове.

https://ambsofia.esteri.it/ambasciata_sofia/bg/ambasciata/news/d … vid-19-nuovo.html
Проблем само за вас (за детето НЕ понеже е под 12г, съпруга също понеже е ваксиниран), е че няма да може да консумирате СЕДНАЛА НА ЗАКРИТО в заведения, евентуални посещения на кина, театри, стадиони и т.н.

За музеите излезе разяснение снощи, че става с тест.
Трябва да си носите навсякъде сертификата понеже е нужен и за градския транспорт, ако ви проверят (за детето не, понеже е под 12 и не се иска вътре в страната).

За връщане в БГ тест само за вас, може антигененен.
Детето прави тест само за влизане в Италия, после не му е нужен. Носите обаче документ за доказване на възрастта.
Благодаря много за отговора, Regina:)
Имам още един въпрос:
Влизам на сайта boots.it за запазване на час в аптека за тампон, но в няколко аптеки не ми дава да запазя в периода 07/08 до 19.12. Това означава че няма часове за толкова много дни ли?
Аз искам на 13.12 или 14.12 да направя теста.
Къде мога другаде да запазя час за тест, друг сайт или?
Мерси !

# 208
  • Milano
За кой град става въпрос?
Има много аптеки, които правят тампони.

# 209
  • София
За кой град става въпрос?
Има много аптеки, които правят тампони.
Болоня или Флоренция. Откривам по две и в двата града, в които няма часове. Може би и аз нещо не правя като хората 😒

Общи условия

Активация на акаунт