Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 47 949
  • 797
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, вероятно ще задам малко глупав въпрос за по-запознатите, но откакто дойде пандемията не съм мръднала от България и не съм се интересувала сериозно за рестрикциите. Blush
Вчера ми хрумна да оползотворя един изтичащ ваучер на Wizz Air и да отскоча за 3-4 дни до Лисабон. Прочетох подробно какво и как се иска, но на един въпрос не мога да си отговоря:
- като неваксинирана, ако представя на хотела PCR валиден 72 часа, след изтичането на тези 72 часа, за да остана в хотела дали ще трябва да направя нов тест в Португалия? Или го искат само при регистрацията?
Благодаря предварително на отговорилите. Hug

# 661
Здравейте!
Някой, живеещ в Италия или поне запознат с обстановката там дали има някакви изгледи скоро да отпаднат ограниченията?
Планувахме пътуване до Венеция и Флоренция през Май, но се обадихме в агенцията и казаха, че в Италия се влиза само със сертификат и бустерна доза трябва да имаме. Новини аз не гледами не съм наясно с новостите.
Нашите сертификати са изтекли и не желаем да се ваксинираме отново. Бустер също не искаме да слагаме. Живеех със заблудата,че може с тест, но явно не може.
Никой не ни гарантира дали ще се съберат хора за екскурзията. И така не можем да плануваме нищо в скоро време, а ни се ходи през пролетта.

# 662
  • Sofia
Изискванията за влизане в Италия в момента са такива. Никой не може да предвиди какво ще се случи след месец или два.
 Личното ми мнение е, че последното ограничение, което ще отпадне (евентуално), е това за ваксините.

# 663
А с 2 дози ковид сертификат може ли да се влезе ( валиден ми е до лятото, а ще пътувам през април) или само с бустер може?

# 664
Здравейте!
Някой, живеещ в Италия или поне запознат с обстановката там дали има някакви изгледи скоро да отпаднат ограниченията?
Планувахме пътуване до Венеция и Флоренция през Май, но се обадихме в агенцията и казаха, че в Италия се влиза само със сертификат и бустерна доза трябва да имаме. Новини аз не гледами не съм наясно с новостите.
Нашите сертификати са изтекли и не желаем да се ваксинираме отново. Бустер също не искаме да слагаме. Живеех със заблудата,че може с тест, но явно не може.
Никой не ни гарантира дали ще се съберат хора за екскурзията. И така не можем да плануваме нищо в скоро време, а ни се ходи през пролетта.

с тест може да влезете в страната, но за всичко останало искат супер зеления сертификат - транспорт, настаняване, заведения
аз тая също надежди скоро да отпадне поне това изискване, след като може с тест да се влиза, какъв е проблемът да се ползват и останалите услуги?!
дано това да отпадне, ако някой местен има впечатления дали се очаква подобно нещо, моля да сподели

# 665
  • София
А с 2 дози ковид сертификат може ли да се влезе ( валиден ми е до лятото, а ще пътувам през април) или само с бустер може?

Ако въпросът е за Италия - сертификатът е валиден 6 месеца след поставяне на втората доза. След това трябва бустер, за да продължи да бъде валиден.

# 666
Здравейте, за Италия не ми става ясно, ако сертификата за ваксина  е издаден преди повече от 180 дни, можеш ли да си направиш тест ПСР, за да ползваш хотели, ресторанти, градски транспорт. Благодаря

# 667
  • Перник
Здравейте, за Италия не ми става ясно, ако сертификата за ваксина  е издаден преди повече от 180 дни, можеш ли да си направиш тест ПСР, за да ползваш хотели, ресторанти, градски транспорт. Благодаря
Мисля, че в момента трябва супер зелен сертификат. По-нагоре мисля, че една съфорумка го е написала.

# 668
  • Варна
И аз с  казус за Италия: дете на 12-13 години, преболедувало преди месец, доказано с антигенен тест. Може ли да бъде настанявано в хотел и т.н. при положение, че няма ваксина? Не са минали три месеца от боледуването и ваксина, съответно, не може да се постави. Влизането в Италия е ясно, не е ясно какво става с престоя.

# 669
  • Перник
И аз с  казус за Италия: дете на 12-13 години, преболедувало преди месец, доказано с антигенен тест. Може ли да бъде настанявано в хотел и т.н. при положение, че няма ваксина? Не са минали три месеца от боледуването и ваксина, съответно, не може да се постави. Влизането в Италия е ясно, не е ясно какво става с престоя.
Ето тук има информация.
https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/italy

# 670
Здравейте,
не знам в коя тема точно да попитам, но реших да пиша тук.

За вътрешни полети (Варна-София; София Варна) с Българиян Еър някой знае ли дали е достатъчен сертификат за ваксинация или трябва и тест?

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 12:48 от nadito0o

# 671
Сертификат за преболедуване с антигенен тест важи само за България, за Европа трябва или ПСР или ваксинация.

# 672
Момичета, дайте идеи за пътуване с деца на 5 и 10 години с оглед Ковид мерките (Имаме ваксина от лятото на 2021 повече от 6 месеца). Обещали сме им много отдавна за пътуване със самолет, а сега наближават и Рождените им дни. Мислех за Италия, но с тези мерки отпада. Дайте идеи и съвети за място с отхлабени мерки. Благодаря!

# 673
  • София
Здравейте,
не знам в коя тема точно да попитам, но реших да пиша тук.

За вътрешни полети (Варна-София; София Варна) с Българиян Еър някой знае ли дали е достатъчен сертификат за ваксинация или трябва и тест?

Преди 1 месец нищо не искаха. Летях от Варна,  на паспортната проверка никой не поиска сертификата. Само паспорт и бордната карта. За да си спокойна попитай по тел. на Бълг. Ер.

# 674
Момичета, дайте идеи за пътуване с деца на 5 и 10 години с оглед Ковид мерките (Имаме ваксина от лятото на 2021 повече от 6 месеца). Обещали сме им много отдавна за пътуване със самолет, а сега наближават и Рождените им дни. Мислех за Италия, но с тези мерки отпада. Дайте идеи и съвети за място с отхлабени мерки. Благодаря!
Испания. Може и само с антигенен тест, направен до 24 часа от влизане. В страната никъде нищо не искат.

Общи условия

Активация на акаунт