Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 48 029
  • 797
  •   1
Отговори
# 405
  • Mediterraneo
Няма как да не качват в самолета, след като има вариант да си стоя 10 дни в карантина и да не правя никакъв тест. Това си е мое решение, след като са предоставени варианти( другият е тест след 72 часа на бг територия).

# 406
Ако престоят в Испания ви е кратък и връщането вкл. до 72 часа, може да направите ПСР и тук в БГ. Аз така постъпих в началото на този месец за Италия. На 28.01 летя за Барселона и ще направя същото. Единствено се чудя дали да рискувам да направя теста на Летище СФ. Цената е същата. Нямаше чакащи, а пред повечето лаборатории сега има големи опашки. Трябва да се предвидят и 2 часа за резултата.

Просто ще отидете достатъчно рано на летището . И на Т1 и Т2 ПСР струва 80лв. и излиза за 2 часа. Аз така постъпих,за да се вместя в 72-та часа.

# 407
  • СОФИЯ
Аз мисля да отида сутринта и да взема резултата преди следобедния полет, за да не чакам 2 часа. Пак се вмествам в 72 ч. Обратният полет е сутрешен.

# 408
Предстои ни пътуване в Италия с кола и търсим къде най-бързо ще излезе PCR тест, за който излиза сертификат (имаме 48 часа, а самият път ни е около 14 часа).
Дали на терминал 2 на летището е ок според вас да направим тестовете? Ще ги признаят ли на границата в Италия?

# 409
Предстои ни пътуване в Италия с кола и търсим къде най-бързо ще излезе PCR тест, за който излиза сертификат (имаме 48 часа, а самият път ни е около 14 часа).
Дали на терминал 2 на летището е ок според вас да направим тестовете? Ще ги признаят ли на границата в Италия?

Няма причина да не ги признаят, ако са в срок. Иначе там май е сигурно като време за обработка и цената ако още е 80лв е нормална.

# 410
  • Sofia
В централата на Рамус правят експресни ковид тестове, резултатът е готов за 1 час.

# 411
  • софия
В централата на Рамус правят експресни ковид тестове, резултатът е готов за 1 час.
А каква цена е експресният тест?

# 412
Много благодаря!!!

# 413
А каква цена е експресният тест?

135 лв след регистрация в сайта им.

# 414
  • София
По-добре на летището - 80 лв. за 2 часа.

# 415
  • София
Има промоция в момента за 65 лв. . Grinning

# 416
Предстои ми пътуване до Италия на 25.01. и връщане на 30.01. в Италия мога да вляза със ваксина , бърз атигенен тест или ПСР . Ако реша да бъде бърз антигенен , до колкото разбирам на влизане в България трябва да съм в карантина 3 дни и след това ПСР.
Ако направя ПСР за влизане в Италия , същия ПСР дали ще важи за влизане в България? Или другия вариант , ПСР за влизане в Италия , ПСР след влизане в България , при този вариант пак ли се иска карантина? Много объркано стана...чудя се със кой от двата теста да изляза от България за да не стоя в карантина.

Това от сайта на Re-open EU

Пътуващи от червени държави (съгласно националната класификация на България) могат да влизат в България само ако принадлежат към една от категориите, изброени в раздела по-горе, и ако техните EUDCC съдържа едно от следните:

Доказателство за пълна ваксинация, валидна 14 дни след последната предвидена доза. Приема се и комбинацията от една доза Vaxzevria (AstraZeneca) с една доза Comirnaty (BioNTech и Pfizer);
Доказателство за възстановяване от COVID-19. Валидност: между 11 и 180 дни след положителния резултат от тест за COVID-19).
Освен това пътниците от червените държави трябва да имат отрицателен резултат от молекулен (PCR) тест, извършен в рамките на 72 часа преди пътуването.

# 417
  • София
ПСР има давност максимално 72 часа, не може да го ползвате за влизане и в двете държави с тези дати. Като се върнете в България, след 3 дни си правите нов ПСР и карантината отпада.

# 418
Искам да благодаря отново за съветите! На летището направихме тестовете срещу 80 лв в Кандиларов, за час и малко излязоха, нямаше опашка, чакахме резултатите на самото летище на заминаващи. Доволни сме, пътуваме Simple Smile

# 419
Искам да благодаря отново за съветите! На летището направихме тестовете срещу 80 лв в Кандиларов, за час и малко излязоха, нямаше опашка, чакахме резултатите на самото летище на заминаващи. Доволни сме, пътуваме Simple Smile
На кой терминал? В смисъл... и на двата терминала ли я има тази опция с тестовете?

Общи условия

Активация на акаунт