Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 48 448
  • 797
  •   1
Отговори
# 585
  • BG-DE
До преди няколко дни режимът за заведения и хотели беше 2G+, което означава, че се пускат хора преболедували и ваксинирани до три месеца след втора игла, а иначе и за ваксинирани без бустер искаха тест.
Това се промени наскоро и сега режимът е 2G, а за магазини за нехранителни стоки и обществения транспорт е 3G т.е. оздравели, ваксинирани и тест за неваксинираните. За хотелите обаче остава 2G+.

# 586
До преди няколко дни режимът за заведения и хотели беше 2G+, което означава, че се пускат хора преболедували и ваксинирани до три месеца след втора игла, а иначе и за ваксинирани без бустер искаха тест.
Това се промени наскоро и сега режимът е 2G, а за магазини за нехранителни стоки и обществения транспорт е 3G т.е. оздравели, ваксинирани и тест за неваксинираните. За хотелите обаче остава 2G+.
Сега разбрах какво имате предвид...да,така е... само при 2G+ ваксинираните с 2 дози след трети месец трябва да представят и тест.

# 587
  • София
Може би мерят температурата на пътуващите.
Но те и с това се справят - който си знае, че е болен гълта 2 парацетамола преди да влезе.

# 588
Здравейте, извинявам се предварително за глупавия въпрос - чета, че за европа сертификатът важи 270 дни, ако нямаш бустерна доза, а след бустерна доза, се удължава с още 9 месеца или?

# 589
  • Sofia
За момента в някои държави е безсрочен, в други 6 м., а какво ще измислят след месец никой не знае …

# 590
Аз понеже да не сгафя нещо, нали за Италия със сигурност отпадна PCR при пълна ваксинация? Че гледам едни евтини билети, да не ми излезнат солени😂

# 591
Нямате нужда от тест, ако не са минали 270 дни от последната ваксинация за влизане в Италия и 180 дни за самата държава за хотели, ресторанти, музеи и други мероприятия на закрито.

# 592
Вчера се върнахме от Барселона, само със сертификатите за ваксинация се пътува, а който не е ваксиниран с PCR или антигенен тест, като антигенния не е валиден 48 часа вече, а 24.
Нашия престой беше 48 часа и така единия човек, който няма ваксина си направи PCR на летището и беше с него и на отиване и на връщане.

# 593
  • Sofia
Някой има ли някаква нова информация за Исландия, тъй като не мога да намеря нищо, вече отпадна ли карантината за неваксинирани, може ли да се пътува само с PCR?

# 594
  • София
Някой има ли някаква нова информация за Исландия, тъй като не мога да намеря нищо, вече отпадна ли карантината за неваксинирани, може ли да се пътува само с PCR?
https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Iceland

# 595
  • София
Да споделя и аз - прибиране от Америка на 06.02.2022.

С бустер съм, поставян в България.

Влязох само със сертификат, сканираха го и това е.

Нямам нито карантина, нито задължение за предоставяне на тест.

# 596
Здравейте, имам следното питане- не съм ваксинирана, съответно за влизане в Италия доколкото разбирам от 1.02. може и само с антигенен тест? Ако направя такъв 24 часа преди заминаване и имам престой там три дни, там трябва ли да правя други тестове или само на влизане в България?

# 597
  • Milano
Наясно ли сте, че в Италия ви трябва сертификат за ваксинация/преболедуване за хотели, всякакъв транспорт, заведения за хранене, музеи и т.н.? Иначе, да, може да се влезе с антигенен тест.

# 598
  • Перник
Наясно ли сте, че в Италия ви трябва сертификат за ваксинация/преболедуване за хотели, всякакъв транспорт, заведения за хранене, музеи и т.н.? Иначе, да, може да се влезе с антигенен тест.
Здравейте!
За Италия имам няколко въпроса, ако може да помогнете.
За дете на 14 години трябва ли сертификат за ваксинация или преболедуване?
И очаква ли се скоро премахване на изискването за сертификати за хотели, заведения, музеи?
Моето пътуване ще е през май, надявам се да има някакво облекчаване на мерките дотогава.

# 599
  • Milano
Здравейте!
Трябва да, щом е навършило 12г.
За момента мерките в страната са до 31.03.22.

Според медиите пас ще се изисква и лятото, но кога, къде и какво ще бъде облекчено още не се знае.

Общи условия

Активация на акаунт