Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 48 408
  • 797
  •   1
Отговори
# 615
  • pomorie
48 часа преди влизане в страната за санитарния контрол. На другите въпроси няма как да се отговори, нещата се променят, а до март има още време. Аз в Испания влязох само със сертификат за ваксина, ама разбирам, че вие явно нямате. Удостоверение за преболедувал какво ще рече?
Доказано преболедувал чрез антигенен тест - получаваш удостоверение.Зная,че март е далеч,но нещата е по-добре да се плануват с време.Купихме билетите ,а по- нататък каквото е писано.Между другото малкият ми син е на 9г.,но при чекинг ми иска документ за Ковид???

# 616
Здравейте,смятам да посетя Белград за няколко дни,но притежавам само т.нар. розов сертификат за антитела.На сайта на външно пише ,че няма специални изисквания за влизане в Сърбия.Моля,ако някой скоро е бил там ,да сподели актуална информация.
Предварително благодаря.

# 617
  • София
Сертификата за преболедували, установен с антигенен тест, важи само вътре в България. Не може да се минават граници с него.
За сертификата за антитела важи същото.
Няма изисквания за сертификат за влизане в Сърбия, вижте си обратната посока.

# 618
  • pomorie
Сертификата за преболедували, установен с антигенен тест, важи само вътре в България. Не може да се минават граници с него.
За сертификата за антитела важи същото.
Няма изисквания за сертификат за влизане в Сърбия, вижте си обратната посока.
Да,зная,че удостоверението важи само за България,за това попитах дали мога да вляза с антигенен тест в Испания.

# 619
  • София
За Испания може с антигенен, но е с валидност 24 часа, ПСР - 72 часа.

# 620
  • Mediterraneo
Системата иска документ за ковид на дете на 9 години, защото в Испания са ваксинирани децата от 5 години нагоре. И се предполага, че едно деветгодишно ще е ваксинирано, не знам.

# 621
  • pomorie
Системата иска документ за ковид на дете на 9 години, защото в Испания са ваксинирани децата от 5 години нагоре. И се предполага, че едно деветгодишно ще е ваксинирано, не знам.

Да,но в наредбата пише,че лица под 12 г няма нужда да представят документ за Ковид,което важи и за други държави ,включително България и Турция.

# 622
  • Milano
Коя система? На самолетната компания ли?
Тя не е направена конкретно за Испания, а стандартна. За Италия напр.над 6г им трябва тест, за да влязат ако не са ваксинирани.

# 623
Някой с ново инфо за Турция? Чух,че вече се изисква и ПСР тест,освен ваксините,но в нета не намирам нищо подобно 🤷

# 624
  • Mediterraneo
Коя система? На самолетната компания ли?
Тя не е направена конкретно за Испания, а стандартна.
Аз разбирам системата за регистрация за влизане в Испания. Ако е за самолета, няма логика.

# 625
  • Milano
Тарталета, написала е при чекиране. Затова помислих, че самолетната компания "иска" да прикачи ковид документи  - тест/ваксина/преболедуване, ако има такъв.

# 626
  • pomorie
Тарталета, написала е при чекиране. Затова помислих, че самолетната компания "иска" да прикачи ковид документи  - тест/ваксина/преболедуване, ако има такъв.
Точно така,самолетната компания ми иска да прикача документ,а самата държава не изисква такъв на деца под 12г.

VanessaDe,до колкото зная ваксина,преболедувал с ПСР или антигенен тест,едно от трите.Утре пътуваме за Турция,ще мога да кажа вечерта .

# 627
Тарталета, написала е при чекиране. Затова помислих, че самолетната компания "иска" да прикачи ковид документи  - тест/ваксина/преболедуване, ако има такъв.
Точно така,самолетната компания ми иска да прикача документ,а самата държава не изисква такъв на деца под 12г.

Значи трябва да можеш да минеш и без да качваш каквото не се изисква.

# 628
  • СОФИЯ
Много авиокомпании искат при онлайн чекин документ за ковид. Има опция за отказ и допълнително представяне.

# 629
  • BG-DE
Точно така, онзи ден пътувахме от България за Германия, всички документи за ваксини и регистрациите ги проверяваха на чекинга преди да ти дадат бордната карта (за Уиз еър става въпрос) а на немска територия освен лична карта друго нищо не проверяваха, явно така са се разбрали с авиокомпаниите.

Общи условия

Активация на акаунт