Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 47 949
  • 797
  •   1
Отговори
# 675
  • Mediterraneo
Не е вярно, че в страната никъде нищо не искат! Испания е голяма държава, разделена на автономни области. В моята такава, Валенсия, все още се изисква сертификат навсякъде. Миналата седмица не пуснаха малката на кино, просто забравих, че няма сертификат.

# 676
Не е вярно, че в страната никъде нищо не искат! Испания е голяма държава, разделена на автономни области. В моята такава, Валенсия, все още се изисква сертификат навсякъде. Миналата седмица не пуснаха малката на кино, просто забравих, че няма сертификат.
Права сте.
Бяхме една седмица в област Валенсия по Коледа и ни искаха само в две заведения във Валенсия. В музеи – не. В Аликанте - не.
Преди пет дни се върнахме от обиколка Барселона-Севиля–Мадрид. В трите области не искат сертификати.
В Каталуня отпаднаха първата половина на февруари, в Андалусия са отпаднали след наше заминаване, но на практика не са ни искали ни в музеи, ни в заведения, ни в самолети (Барселона-Севиля), ни във влакове (Севиля-Кадис, Севиля - Мадрид). В Мадрид май въобще не са ги въвеждали, но не съм 100% сигурна. Наши приятели, живеещи в Мадрид, си ходят навсякъде свободно, а не са сертифицирани.
Сертификата ми го поискаха чак на летище София, за Испания го качих към plf и не го показвах никъде.
В сравнение с другите страни с мерки, в Испания е много добре.
Май Швейцария махнаха мерките тези дни, но мен леко ме бие по джоба тази дестинация.

# 677
Момичета, дайте идеи за пътуване с деца на 5 и 10 години с оглед Ковид мерките (Имаме ваксина от лятото на 2021 повече от 6 месеца). Обещали сме им много отдавна за пътуване със самолет, а сега наближават и Рождените им дни. Мислех за Италия, но с тези мерки отпада. Дайте идеи и съвети за място с отхлабени мерки. Благодаря!
Будапеща

# 678
С оглед на информацията от днес, че серитфикатите за преболедувал, установени след направен антигенен тест, ще важат и за чужбина (аз имам такъв, мъжът ми - никакъв), ми се ще да си направим еднодневна екскурзия до Румъния. Когато съм ходила да си правя бърз тест, винаги са ме питали дали ще пътувам, и разбрах, че тези, които се правят за пътуване в чужбина са по 25лв. Моля колежка обаче ходи миналата седмица за Турция и е минала границата с теста, който си е 10 лв. Та, може ли с такъв тест или е където мине - мине?

# 679
...Та, може ли с такъв тест или е където мине - мине?
Може, сертификатите са двуезични. Изпробвано с антигенен тест, направен в мол за 10 лв., без обяснения за къде трябва.

# 680
...Та, може ли с такъв тест или е където мине - мине?
Може, сертификатите са двуезични. Изпробвано с антигенен тест, направен в мол за 10 лв., без обяснения за къде трябва.
Супер!
Защото ми е правило впечатление, че пише, че не е документ за пътуване, и си мислих, че това е проблем.

# 681
На ваксинационния сертификат също пише, че не е документ за пътуване.

# 682
Благодаря много за информацията Simple Smile

# 683
"Документ за пътуване" е документ за самоличност.
Идеята на сертификатите е друга.

# 684
  • pomorie
С оглед на информацията от днес, че серитфикатите за преболедувал, установени след направен антигенен тест, ще важат и за чужбина (аз имам такъв, мъжът ми - никакъв), ми се ще да си направим еднодневна екскурзия до Румъния. Когато съм ходила да си правя бърз тест, винаги са ме питали дали ще пътувам, и разбрах, че тези, които се правят за пътуване в чужбина са по 25лв. Моля колежка обаче ходи миналата седмица за Турция и е минала границата с теста, който си е 10 лв. Та, може ли с такъв тест или е където мине - мине?
Аз обаче не разбрах от къде ще ги издават зелените сертификати със задна дата за преболедували с антигенен тест.При нас антигенен тест за пътуване е 15лв.

# 685
Аз обаче не разбрах от къде ще ги издават зелените сертификати със задна дата за преболедували с антигенен тест.При нас антигенен тест за пътуване е 15лв.
Аз също. Пробвах през his.bg, но все още няма нищо ново.

# 686
  • pomorie
😁 и аз така

# 687
  • София
Да попитам за пътуване до Англия-имат ли изискване за срок на валидност на ваксинационния сертификат? С 2 дози Астра Зенека от май 2021 ще мога ли да пътувам?

# 688
  • София
С оглед на информацията от днес, че серитфикатите за преболедувал, установени след направен антигенен тест, ще важат и за чужбина (аз имам такъв, мъжът ми - никакъв), ми се ще да си направим еднодневна екскурзия до Румъния.
Аз обаче не разбрах от къде ще ги издават зелените сертификати със задна дата за преболедували с антигенен тест.

казаха по новините , че от 26.02.2022  автоматично ще се прегенерират в сетификати за ЕС. Вчера пробвах в his.bg , но нищо(само удостоверението за БГ седи)

# 689
Здравейте,някой с информация за Италия.

Общи условия

Активация на акаунт