Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 47 934
  • 797
  •   1
Отговори
# 705
  • Mediterraneo
Откъде в Испания ви е полетът? Поне малко да се ориентираме какви са възможностите.

# 706
Барселона. Simple Smile

# 707
  • pomorie
Ние пътуваме този месец до Мадрид,поразрових се из нета и това,което открих за там е ,че цените варират от 20 до 25 евро.В Истанбул например можеше да повикат лаборант и да вземат проба на място в хотела,незнам дали в Мадрид го практикуват...

# 708
  • Mediterraneo
https://flycovidtestcenter.com/pide-cita/?gclid=Cj0KCQiA95aRBhCs … GEN&post=9988

Само на терминал 1. 30 евро със запазен час, 50 евро без час, антиген тест.

Пп За Мадрид на 2 и 4 терминал.

# 709
Много благодаря Тарталета! А дали стават бързо за 15 минути ако цената му е 30 евро?

# 710
  • Mediterraneo
Така пише, не знам.

# 711
Тарти, какво се иска за влизане в Испания сега?
Много съм се затъжила

# 712
  • Mediterraneo
Нямам идея, честно. Ама мисля, че остана само QR кодът. Аз обикновено не ги следя нещата, само като пътува мама насам- натам се интересувам какво е в момента.

# 713
  • София
Тарти, какво се иска за влизане в Испания сега?
Много съм се затъжила
За влизане в страната искат сертификат за ваксина, преболедуване или отрицателен резултат от тест. Мисля, че може и с антигенен, но все пак трябва да проверите. Попълва се техния формуляр за санитарен контрол, който генерира QR код. При попълването трябва да се качи кода от ковид сертификата - само кода, че миналата година мъчих да качвам целия сертификат и се чудех защо не ми го валидира Smiley
Бяхме в Барселона миналия уикенд. На летището там проверяваха QR кодовете от формулярите - четяха ги и системата автоматично ни беше пратила имейли, че сме влезли в Каталуния и инструкции какво да правим при симптоми. След това никъде нищо не ни искаха - магазини, хотели, заведения, музеи. Единствено се носеха маски на закрито.
Това е за Каталуния - мисля, че изискванията за сертификати в заведения примерно варират в различните области.

# 714
  • Mediterraneo
Мисля, че вече никъде не се изисква зелен сертификат и няма маски на открито.

# 715
Благодаря, ще проверя тогава.
Аз нямам бустер, защото преболедувах декември 2021, но тогава правих антигенен тест.

# 716
  • pomorie
Благодаря, ще проверя тогава.
Аз нямам бустер, защото преболедувах декември 2021, но тогава правих антигенен тест.
Вече и преболедувалите с антигенен тест получават Европейски зелен сертификат.

А може ли да не кача сертификата в санитарния контрол,а да го покажа на летището.Двамата с мъжа ми имаме зелени сертификати,но по-големият ни син ,който е на 16г. ще пътува с антигенен тест,който ще направим в деня на заминаването.Мислех да допопълня формуляра деня преди да отлетим,за да не чакам последния момент....

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 07:54 от la_chiquita_linda

# 717
  • Mediterraneo
Може да не се прикачи. Аз последно така пътувах. Имам го само инсталиран в приложение сертификата и не успях да го прикача и в санитарния контрол. Даже не са ми искали да го показвам на летището в Испания, но аз съм резидент.

# 718
  • София
Може да не се качи сертификата - тогава излиза едно съобщение, че ще трябва да се представят допълнително документи.
Иначе проверките на летищата май зависят пак от областта - декември във Валенсия след кацането не гледаха абсолютно нищо, сега в Барселона четяха QR кодовете на всички. Един мъж преди нас беше без попълнен формуляр и показваше само ваксинационния сертификат - задържаха го и го отведоха настрани - не знам дали са го пуснали в крайна сметка.

# 719
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Мислим да пътуваме в началото на април до Виена, но не мога да се ориентирам за мерките. Разбрах, че от днес влизат в сила нови мерки, но на сайта на МВнР не са отразени. Двамата със съпруга ми сме със зелени сертификати за ваксинация с бустерни дози. Дъщеря ми е на 14 г. и е с две дози, като втората й доза е през август 2021 г., т. е. минали са 210 дни. Не мога да разбера какво е необходимо за нея.

Общи условия

Активация на акаунт