Детски коледен календар - 4 част

• 29 879
  • 241
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Katstyr, от 10-11години вече правя адвенти за двама Joy
Последните години все в последния момент, за тази изобщо още не съм мислила нищо, но пък баткото е на 200  км от къщи, та ще мисля нещо виртуално за него Simple Smile
Назад в темата, а и в предишните такива има споделени страхотни идеи, можеш да взаимстваш.

# 211
Понеже ние вече сме с 3 деца (8, 6 и 1,8г.), а за големите сякаш вече се изчерпах откъм идеи, още пролетта бях взела готови адвент календари, когато бяха на промоция - един на Лего с Дисни принцеси и един с колички HotWheels. Може би ще взема един на Хари Потър за баткото и това ще е. Иначе имам купени разни дреболии и само пълна в една кутия под леглото, така че може и да ми дойде друго на ума до тогава Simple Smile

# 212
  • София
И аз трябва да мисля за 8 годишна госпожица, вече четири години аз сама си правя със задачи и награди. Но малко ми омръзна и ми се иска нещо различно.
Ето един примерен списък от мен от 2021г.
Скрит текст:
1.Напиши писмо до дядо Коледа с най- голямато си желание
2. Нарисувай зимна картина и получи награда- Барни
3. Коледно стихче научи и награда получи- да принтирам стихче, kinder surprise
4. Време е за коледни песни и танци
5. Търсене на съкровище- настолна игра
6. Голяма риба оцвети и награда получи
7. Да си направим топъл шоколад с маршмелоу
8. Едно пиленце ми каза, че е гладно. Хайде да му направим хранилка
9. Да направим свещник от картон
10. Да разберем как се казва дядо коледа на различни езици- Google translate
11. Коледна рисунка направи и награда получи- kinder pingui
12. Дядо коледа много обича песни, да научим нова коледна песен за него- Звъни звънче
13. Търсене на съкровища- Лего Нинджаго
14. Да гледаме коледен филм с пуканки- Гринч
15. Направи малки подаръци за приятели- коледни ключодържатели от магазин Импресия
16. Търсене на съкровища- Ана Ана красива зима
17. Нарисувай елен и награда получи- играчка с бонбони
18. Да направим картички за госпожите
19. Търсене на съкровища- пъзел
20. Да изрежем снежинки и да ги налепим на прозореца- принт
21. Да направим коледни сладки
22. Търсене на съкровище- домино
23. Научи елените на дядо Коледа и награда получи- принт, kinder surprise
24. Сложи чай и бисквитки за дядо Коледа до елхата
Тъсенето на съкровища са налепени листчета из цялата къща едно водещо до друго и накрая подаръка.

Иначе на мъжът ми също правя миналата година направих с протеинови барчета и подобни, а по-миналата с коледни чорапи и коледни боксерки 😃

# 213
Мисля да включа коледен въпросник с въпроси най-вече за прочетените досега коледни книги и приказки, за всеки отговор награда шоколадова монета. Още измислям въпросите. Ще търся и подходяща коледна кръстословица. Миналата година правихме гигантски шоколад, няколко шоколада затоплихме във фурната и оформихме с лъжица, с украси от бонбони и ядки. Тази година ще опитаме да направим щолен.

# 214
Здравейте и от мен.
От 3 години правим и ние подобен календар като сме го обединили с elf on the shelf. Джуджето има мъничка къщичка, соято направихме заедно с детето, а то всяка година си носи и прави още нещичко. Вратата не се отваря никога, защото ще изчезне магията. Всеки ден то оставя писмо със задачки,носи подаръци от Северния полюс или прави пакости. Лошото е, че вече мнооого се изчерпах от към интересни идеи. Прочетох темата и ми се струва, че наистина е изчерпано.
Писмо до Дядо Коледа
Коледни бисквити
Картички за любимите хора
Един лабиринт д прежда и нахвърляни чорапи "прави" джуджето, който е много любим.
Билети за кино ни купува
На фотосесия ни праща
И т.н.
Все едни такива неща, които явно всички ги правим дали като календар, или джудже. В първи клас е тази година и мислих, че ще се оттърва, но от една седмица само слушам "моли се с мен да дойде отново Йоли" и явно ще трябва да се захващам.

# 215
Белушани, 1,2,3 клас са най-благодатните за задачките и коледния календар.
Кръстословици, задачи, загадки, ако учи език и ребуси с думички ...
Решавайки загадката, намира малка наградка, подаръче...
Най-готиният ни календар е бил около 4ти клас с детективски загадки, ребуси, кодове с цифри и символи...накрая с кутия с код за отваряне...

# 216
Белушани, 1,2,3 клас са най-благодатните за задачките и коледния календар.
Кръстословици, задачи, загадки, ако учи език и ребуси с думички ...
Решавайки загадката, намира малка наградка, подаръче...
Най-готиният ни календар е бил около 4ти клас с детективски загадки, ребуси, кодове с цифри и символи...накрая с кутия с код за отваряне...
Ооо това ме заинтригува много, благодаря ти.
Ако не е нагло, искам да те помоля, когато имаш време, да ми "подшушнеш" нещо по-конкретно. Относно ребусите, кутията с код откъде е и какво имаше вътре..каквото прецениш ти. Благодаря още веднъж Heart

# 217
Всичко си го правим сами. Има дървен адвент календар тип къщичка с прозорчета. Във всяко прозорче слагам разпечатано листче, много често написано в стихотворна форма и картинка, на което има или загадка или упътване към място, на което се намира загадката(ако е по-описателна и не мога да я събера на малко листче). Слагам и бонбонче. Загадките са от най-различен тип. Винаги са били съобразени с това, което учи и знае към момента.
Пример - кръстословица на английски, която при решаването и дава думата примерно "пералня". Така той се досеща, че ако отвори пералнята ще намери нещо.
Криптографски шифри, които при решаването им дават местоположение на наградата /примерно шифър на Цезар/.
Математическа задача взета, чийто резултат дава част от код /цифрите лесно се преобразуват в букви/.
Гатанки или улики /тук вече въображението може да е много голямо... намира нещо, което трябва да се сети, че трябва да свърже с друг предмет... и т.н./
Кутията - взехме си непрозрачна кутия от магазин, завързахме я с 4-5 телени въжета и катинари с кодове Simple Smile стоеше през цялото време под елхата да го "дразни" какво има вътре Simple Smile
Бях купувала и играчка криптекс , в която се намираше ключ към нещо.

Нямам съхранени целите календари и описана логиката им. Те все пак са съобразени и с мястото, където се осъществяват загадките /например пиратска карта, която обрисува конкретни елементи от апартамента ни/.
Тази година и аз малко съм изчерпана от идеи... че ще е 8ма поред година/първият беше в 4та група на ДГ/.

# 218
gato , само ако знаеш колко много съм ти благодарна

# 219
  • София
Ох, времето наближава и аз съм до никъде .... 😔
Каката е в четвърта група, а малките вече са на 2 и май ще трябва да мисля нещо и за тях... Направо тази година ми се струва, че ще се проваля тотално 😭

# 220
  • Пловдив
Коледа наближава 🥳🥳🥳
За първа година ще приготвям коледен календар за голямото ми момче /на 5 години/, откраднах идеи от тук, имам накупени някои неща. Нямам търпение да започвам да опаковам.

# 221
  • София
Моята муза още я няма, дано се появи скоро Simple Smile

Десиссслава, браво, ще чакаме да споделиш готовия резултат Wink

# 222
Здравейтее,
Тази година отново ми се иска да направя календар, на 6г е госпожицата... със задачите проблем няма, ще ги наглася, моля ви дайте ми идея какво да слагам като "награди"
У нас има милион фиби, диадеми, ластици, червила, лакове, гривни, гердани, пръстени... Затрупани сме, не ми се искат още...Лакомства чак всеки ден ми е прекалено, може в някои от дните примерно ...
Единствено за книги май ми идва идея, но сякаш имаме натрупани доста, някои от които още не сме смогнали да прочетем и са нови... По-скоро догодина ми иска книжки като е на 7 и кусур, сама да си чета и да се упражнява...
Ще се радвам да споделите опит с 6 годишните.
Благодаря! ❤️

# 223
  • София
Моите вече 16 и две по 19 г госпожици са се запалили много по лего с цветя. Те сглобяват доста големи сетове и сложни такива, но предполагам има и за по-малки девойки и може да и допадне.
Друго, което аз редовно правех е да няма предметна награда, а самата задачка да е наградата. Например семейно гледане на Коледен филм, вечеря на свещи на пода, изработване заедно на нещо на Коледна тематика и тн неща, които им допадат на децата в зависимост от възрастта.

# 224
  • Пловдив
Може да добавите да я заведете на някаква работилничка - за сапун, свещ, грънчарство. Да язди кон. Някой музей. Аз едното, което съм намислила е посаждане на боб в памук. Да направите нещо с дарителска насоченост - приют за животни, по кампания Плюшено мече.

Общи условия

Активация на акаунт