Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ или кето - Тема 42

• 25 136
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
И моята четвъртокласничка ще се обучава онлайн от утре...😬🤐🤨

# 586
Ето нагледно два начина за нисковъглехидратно хранене.
1. Класическо кето

2. Нисковъглехидратно, базирано на зеленчуци.

Кой каквото си избере. Аз предпочитам да редувам в зависимост от сезоните.
И пирамида палео

Чиния палео

# 587
И малко смях от мен...В края на тази реклама даже пише, че този деликатесен продукт е с ниско съдържание на холестерол. 😬
Скрит текст:

# 588
Ужас, егати вулгарната реклама... Това сега сирене ли е или някакъв имитиращ продукт както пише?

# 589
Имитиращ продукт със съдържание на мляко...и малко холостерол. "НЕ е сирене, а деликатес!" Те си го казват 😆 Рекламата е от 2013 г. 🤡 Кой ли яде сирене в дискотека, ха ха. Това е една от най-пошлите реклами които съм гледала...ever.

# 590
Помислих, че е нова. Подвеждаща е определено, освен че е тъпа.

# 591
Това, че е стара не я прави по-малко тъпа...😁 Нищо не се е променило оттогава де. В България имитиращи продукти се рекламират като продукти с нисък холестерол, че маргарините дори и като "здравословни, с малко мазнини"...

# 592
Това като олиото без холестерол дето рекламираха преди време. Laughing

# 593
  • Paris, France
Nevena Virolan,
Относно цинк нямам представа  защо е такъв, пия единствено лекарства за високо кръвно.Аз бях на режима на Узунов или НВ-ВМ/ незнам все още до колко съществено се различават/ за 6 месеца свалих 19 кг, незнам какъв е бил тогава НОМА индекса.През това време не съм взимала добавки и през цялото време съм се чувствала добре. Ясно е че трябва да продължавам с режима, но незнам какво точно да предприема с тези изследвания  и къде да отида.

Явно приемаш доста цинк с храната, което не е голяма болка за умиралка. Намери богати на мед храни и яж малко човече от тях! Сещам се за черен дроб, морски дарове, зелена трева. Зелените, листни зеленчуци са много важни за подобрение на инсулиновия отговор.

Миоки , двестата калории от листа са част от успеха на нюкасълския режим. Да, много е като обем, но точно големия обем разпъва стомаха и задейства трели на, а при ИР има проблем с него. Обем с витамини, К1, който поправя инсулин на 1 час, ензими, фибри. Със сигурност се чувствам в пъти по-заситена след салата и малко месо, отколкото след доста повече месо. Не само не се посирам, ами се и запичам след много зелено. Аз се посирам от мазнина.

леа2015, КЗ е нормално да се вдигне като си болна, а твоята по принцип не е ниска. Пий си лекарствата и не я мисли! Даже спри да я мериш!

# 594
Момичета, налага се да пия лекарства за ангина, чиито състав е със захар, кскво ще ме посъветвате ? Да ги пия за няколко дни или да се опитам с народна медицина??
Включвам се с личен опит - с хронична ангина съм от дете (когато хората се разболеят от грип им потичат сополи, а когато аз се разболея от грип ми се подуват сливиците).
Като дете ме дупчеха с гентамицин на общо основание, спомням си краката твърди като буци и как не можех да ходя…
След това дойдоха антибиотиците - минимум 10 дни, придружени от смучещите се захаросани за гърлобол и в последствие “любимите” гъбички…
След това срещнах един доктор по мой вкус и го цитирам буквално (спомням си какво ми каза преди 11 години все едно сега ми го говори)
1. Пази се от трите П-та: падане, преумора, простуда;
2. Капка дъжд да не те накапе (обичах да се разхождам под дъжда без чадър/качулка, а сега чадър имам и на 40 градуса жега - и от слънце мога да се пазя с него Joy )
3. Забрави за всичко газирано: коли, сода, сайдер, шампанско, бира…
4. Ако можеш откажи цигарите
5. Усетиш ли болка в гърлото веднага правиш дълбока гаргара с топъл (не горещ) чай от лайка (по-силен от този за пиене) с разтворена чаена лъжичка сода бикарбонат. Ако нямаш лайка може само с вода, ако нямаш сода - слагаш сол. Първата комбинация е най-ефективна, другите комбинации искат повече повторения. За предпочитане е да се прави на гладно (не че с ангина на някой му се яде) три пъти дневно и на следващата сутрин си пушка.
Никакви медове, смучещи бонбони/таблетки, лекарства.
Сега, ако имаш и температура - изтървала си момента да се оправиш само с гаргарата и трябва да пиеш антибиотик + пробиотик (тези за ангина разстройват стомаха), а ако много държиш на смучещите - исла касис върши най-добра работа при мен (има захар, има обаче и без захар - не си спомням вкуса).
За ларингит пък успешно прилагам инхалации само с топла вода (с или без инхалатор може да се направи).
Много дълго обяснение, но надявам се да е от полза.
Бързо оздравяване Hug

# 595
  • Paris, France
beki8, бях като тебе. Ай пийна алкохол или безалкохолно ме заболяваха сливиците, които бяха станали като сливи големи. Понякога почваше да ме боли гърло още след последния хап антибиотик. През бременността спря да ме боли гърло. Тогава ядях много плодове и зеленчуци. Сливиците ми спряха да ме болят след прием на витамин Ц, а след прием на мултивитамини с йод намаляха и вече едвам се виждат. Сливиците са лимфни възли и имат висока потребност от витамин Ц и йод.

# 596
Сестра ми беше така като малка и тинейджърка. А настине нещо, а я удари в гърлото и прави ангина. Накрая направи абцес и я цепиха в спешното, че ѝ се затваряше гърлото. Каквото изтече, изтече и от тогава не е имала ангина нито веднъж.

# 597
  • в сърцата на децата <3
Оооо, ангина - уелкъм то май хел 😂 Кой написа "кой ли изобщо е гладен с ангина"? Ей ме, аз съм! Изобщо моят апетит е най-здравата част от мене 😂😂😂😂 Да не можеш да преглъщаш и вода, а да си гладен като вълк е "прекрасна" комбинация! И сливиците ми винаги са били (все още са) огроооооомни. Като дете майка ми ме заведе да ми ги вадят, но така захапах докторката, че ме изгони и ми се размина 🤣🤣🤣🤣

Лея, ти от кога беше на режим?

# 598
Като ви чета за сливиците, почвам да се чудя дали няма връзка с ИР Simple Smile

На 13 като станах и почнах да правя и аз ангина след ангина. И аз като beki8 не си чувствах краката. Биеха ми инжекциите в предната част на бедрото. Сама си ходех да ми ги слагат - поне да имаше ефект. Колко антибиотика Доксициклин съм изпила не помня. Само знам, че тази мъка продължи 6 години. Преди бала ми в 12 клас ми казаха да си разбъркам 1 ч.л. сода в 1 с.л. мед и да хапвам по малко. С това нещо до вечерта всички налепи се смъкнаха и спря да ме боли. От тогава до началото на тази година гърло не ме е боляло.

И сега като си погледна гърлото все е зачервено, все е възпалено, все са подути лимфните възли на врата. Невена, какви са тези мултивитамини с йод? Да взема да пробвам да елиминирам това хронично възпаление.

# 599
Аз бях същата, докато една УНГ лекарка в нашия град не каза супер проста рецепта - 1 с.л. 10% разтвор йодасепт се разбърква с 6 с.л. вода. Прави се гаргара сутрин и вечер, не повече от пет дни в месеца. Обикновено до третия съм пушка.
Дъщеря ми като по-малка беше на компреси с извара, а като порасна и започна и тя с гаргарите, но с 1 ч.л. йодасепт и 6 ч.л. вода.

Общи условия

Активация на акаунт