Коледа 2021/2022

  • 98 392
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 750
  • In transit
  • Мнения: 14 444
Оризовото брашно на маслените бисквитки със червени боровинки дали може да се замени с друго.
Не мисля, и защо искаш да го промениш, а и с какво да се замени, оризово брашно се продава във всеки супер, струва стотинки, дето се казва
Нямаше в магазинчето от което търгувах. Утре ще потърся на друго място.
В Била има в постоянния асортимент. Ако имаш наблизо.

55Rush, аз ги слепвам с горски плодове или боровинки. Иначе класиката е малиново както са ти писали, но и тези имат кисела жилка и червенеят, което контрастира добре с пудрата захар на линцера.

# 751
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 982
Тестото за рохличките държите ли го 1 нощ в хладилник, както е по рецепта или може и за по-кратко време да е?

# 752
  • София
  • Мнения: 12 259
Тестото за рохличките държите ли го 1 нощ в хладилник, както е по рецепта или може и за по-кратко време да е?
Трябва да се стегне, направи си сметка, кога е твърдичко, не по-малко от 2 - 3 часа,  а с 1 нощ се оформя структурата на тестото, и това е най-добре.

# 753
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Тестото за рохличките държите ли го 1 нощ в хладилник, както е по рецепта или може и за по-кратко време да е?
Специално рохличките да. Всичко друго търпи вариация, но с рохличкие една година пропуснах и не станаха така хубави - нито като аромати, нито като обработка - много трудно се обработваха и дали не се и трошаха повече...
----------
За сладкото за линцерите - точно както казаха и момичетата, обикновено се търси по-киселко, малиново за предпочитане. Simple Smile Поне аз съм чела за оригинал с малина и кайсия също.

# 754
  • Мнения: 602
Марчева, липсват ми твоите саблета.
Момичета и момче много хубави неща сте направили и много като количества.
За линцерите и аз си варя  конфитюр от малини, че го минавам и през цедка да няма семки, да се заклещват между зъбите.
До тук напълно свършени са 8 щолена, два от които направени на топчета и 3 дози рохли.
Опечени са две дози капучинови звезди и долната част на 2 дози линцери довечера може да изрежа и изпека горната част с дупка.
Замесила съм още 2 дози напукани и 1 доза меденки.

# 755
  • под тепетата
  • Мнения: 11 329
Да, аз за линцерите ползвам кайсиево и става добре с леко киселата нотка. Лятото си правя с фикса мармалад.
Дамата, която прави финландските сладки опита ли ги вече, че ми е интересно дали и допаднаха?

# 756
  • София
  • Мнения: 12 259
Марчева, липсват ми твоите саблета.
Момичета и момче много хубави неща сте направили и много като количества.
За линцерите и аз си варя  конфитюр от малини, че го минавам и през цедка да няма семки, да се заклещват между зъбите.
До тук напълно свършени са 8 щолена, два от които направени на топчета и 3 дози рохли.
Опечени са две дози капучинови звезди и долната част на 2 дози линцери довечера може да изрежа и изпека горната част с дупка.
Замесила съм още 2 дози напукани и 1 доза меденки.
Сабле.....жестоко хубава бисквитка,  семпла,  но и елегантна,  но ги прескачам тази година, направих много, много по-малко, а и най-вече ми се иска, както и направих, по един -два модела нещо новичко да включа,  Червено  кадифе и бисквитката с шоколад и канела - Ovis Mollis са нови рецепти, от последната съм изключително доволна, деликатна е. Стига толкова, че както ви чета ме сърбят ръцете да забъркам още, но ще се пробвам с  Пандоро, то ще ми отнеме два дни, и се чудя дали си заслужава времето, което малко ми е кът около последните дни преди   Бъдни вечер и на другия ден пък Коледа, май ще ми дойде нанагорно.
Кажи ми 8 броя щолени какво ще ги правиш, 3 дози рохлички и всичко изброено, жестоко!

# 757
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 982
Благодаря ви. Ще спазя значи. Simple Smile

# 758
  • Мнения: 602
Марчева, те не са най-големият размер( сурови бяха по 650 грама) моите щолени, но тези 6 бройки ще ги раздам, а за нас ще останат 2, които направих на топчета .
За пандорото ще намериш време просто трябва чакане.Simple Smile
Иначе разгледах с интерес, новите ти творения.Чудесни са.

# 759
  • Мнения: 8 536
По каква рецепта правите бисквити с печати?
Миналата година правих по рецепта на Ossigeno. При мен се получиха много добре, макар че доста от пишещите тук се оплакаха, че са имали проблеми.

Ето как изглеждаха при мен .

# 760
  • Мнения: 4 442
Едни панетонета от снощи

# 761
  • Мнения: 791
Може ли да помоля някой за сполучлива рецепта за портокалови бисквити с шоколадови капки? Ще ми се, че имаше снимка в темата, но не помня за рецепта🙄, а и тогава не мислех да правя сладки. Връщах се, но не намирам, май. Намерих в интернет няколко варианта - едните са напукани, другите гладка бисквитка без пудра захар...

# 762
  • Русе
  • Мнения: 6 363
Скрит текст:
Може ли да помоля някой за сполучлива рецепта за портокалови бисквити с шоколадови капки? Ще ми се, че имаше снимка в темата, но не помня за рецепта🙄, а и тогава не мислех да правя сладки. Връщах се, но не намирам, май. Намерих в интернет няколко варианта - едните са напукани, другите гладка бисквитка без пудра захар...

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/01/blog-post_7.html

# 763
  • Мнения: 8 080
Може ли да помоля някой за сполучлива рецепта за портокалови бисквити с шоколадови капки? ...........
Портокалови бисквитки с парченца шоколад

# 764
  • Мнения: 3 465
Ориховите ми скалички са готови.

Общи условия

Активация на акаунт