Коледа 2021/2022

• 98 296
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 930
Портокалови сладки, подходящи за диабетик в семейството
Може ли рецептата?

# 931
Портокалови сладки, подходящи за диабетик в семейството
Може ли рецептата?

Рецептата е с основна част и вариации.
Основната част е 100 грама ядки, смлени в блендер, 50 грама растително масло и 50 грама захар, половин пакетче бакпулвер и щипка сол.
Добавят се различни есенции, аромати, сушени плодове, шоколадови капки, други добавки.
Всички продукти се смесват в купа, добавя се брашно, бърка се с шпатула, докато може и после се доизмесва на ръка.
Правят се топчета, пекат се на 170 градуса.
В показаните сладки вложих 100 грама печени безсолни ядки кашу, 100 грама портокалов сок, половин пакетче лимонена захар, олио от авокадо, супена лъжица Коантро и половин пакетче шоколадови капки. Получиха се 38 сладки.

# 932
  • В светлината на слънцето
С идеята за олд бритиш Коледа си струпах печенето на сладки за последния момент. Ми такива са рецептите просто.
Та… първи вид коледни сладки с черен пипер, кафява захар, карамфил, канела, орехи и сушени плодове. Определено ми е откритието на сезона и съм супер доволна от ровенето за подходяща рецепта. Уханни, хрупкави и деликатно пикантни. И се правят много лесно и бързо.

# 933
С идеята за олд бритиш Коледа си струпах печенето на сладки за последния момент. Ми такива са рецептите просто.
Та… първи вид коледни сладки с черен пипер, кафява захар, карамфил, канела, орехи и сушени плодове. Определено ми е откритието на сезона и съм супер доволна от ровенето за подходяща рецепта. Уханни, хрупкави и деликатно пикантни. И се правят много лесно и бързо.

Ще Ви помоля за рецептата.
Криси страхотна си. Дано си изненадала семейството си супер приятно. Възхищавам ти се , за сладките също

# 934
JustMila, много са лесни.
Английски коледни бисквитки с черен пипер
Продукти:
3 яйца, 2 ч.ч. кафява захар, 2 ч.ч брашно, 1 ч.ч натрошени орехи, 2 1/2 ч.ч. сушени плодове (аз сложих червени боровинки и стафиди), 1 ч.л. смлян карамфил, 2 ч.л. канела, 1/2 ч.л. черен пипер, 1/2 ч.л. сол, 1/2 ч.л. сода, повечко кандирани лимонови кори (аз сложих над 1/2 ч.ч смес от портокалови и лимонови), пудра захар за поръсване. Масло, олио и прочее мазнина НЯМА!
Всичко се разбърква направо с лъжицата в една купа, докато се уеднакви като консистенция. С чаена лъжичка се гребва и се разпределя върху хартия за печене. Но на разстояние, защото се надуват. Пече се на 190 градуса около десетина минути. Като се охладят леко, се поръсват с пудра захар.

# 935
  • София
Тази година слабо откъм бисквитки, ама толкова реших,  има и два вида бонбони - Трюфел с маскарпоне и Рафаело, но все още нямам снимки , но ще ги направя по-късно, следва баклавата ми и Пандорото, което не е по рецепта на Мики, намерих си май още по-сложна рецепта , да ме пита някой защо го направих, като при "Вкусно у Вали" ,жената е пуснала рецепта и май за един ден се е справила, а аз за два и половина се мотах.  Рецепти ще пусна по-късно ,сега не ми стига времето, но до довечера ще ги има тук -https://cookwithmarcheva.blogspot.com/

това е стара рецепта ,но сега смених снимките и това са едни разкошни  бисквитки,  приличат силно на ореховки ,но с шоколад, бисквитката не е натруфена, както се очаква, но за сметка на това е много хубава, отивам да сменя  снимките Й.

и Пандоро, не е рецептата на Мики, също има бял шоколад ,но е по-друга и ще я кача много обстоятелствено малко по-късно, че времето ме подпира.

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 17:31 от marchеva14

# 936
Ето ги и моите сладки. Ричарелите се изядоха бързо.
Скрит текст:

# 937
  • München, Deutschland
Сладките и подаръците пристигнаха в България, последните гости преди Коледа тръгнаха предните дни и най-накрая остана малко време и за мен и моите хобита.

Споменавах вече, че не обичам да готвя сладко, правя го за гости, приятели и близки, но се чувствам наистина в свои води, когато готвя солени неща.

Понеже в части от западна Европа, типичната коледна храна е риба, ми хрумна да кача в точно тази тема това, което правих вчера, иначе попринцип отдавна спрях да качвам манджи тук.

Копирам текста, който вече написах за една кулинарна група:

Вчера за пръв път имах възможността да готвя плоска риба. Беше много готино, а също и една малка стъпка за мен по пътя на кулинарните ми експерименти.

Мисля, че в следващия живот с удоволствие мога да стана готвач - изглежда забавно, вдъхновяващо и ти дава възможност всеки ден да изразяваш, но и да предизвикваш самия себе си. 😃

-----------

И така, за тези, които имат интерес, последното ми творение:

Черна атлантическа камбала, сос горчица/лук/риган, сладък грах (snow peas) в трюфелово олио, white tiger скарида в кокосово масло, връхчета от бели аспержи, кубчета от сладък картоф в салвия, лимонизирано едамаме, кълнове от репички, всичко това поднесено с резенчета свеж черен трюфел

-------------

Поднесох със Sancerre - бяло вино / совиньон блан от долината на Лоара, всъщност се оказа, че регионът е много близо до моя любим за бели вина Poilly-Fumet - точно отсреща, на другия бряг на реката 😃

За днес съм си намислила да извадя и наснимам и сладките, за да съм в тон с тази тема. 😃

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 17:38 от chrissy

# 938
  • под тепетата
peych, благодаря! Точно твоята тиква е!
chrissy, с каквото и да се захванеш, все  е прекрасно!
lulumba, не са ли много сладки с тези 2 чаши захар?

# 939
  • Шумен

Това са моите творения за тази Коледа

# 940
  • под тепетата
Аз по-скромно тази година. Утре ще направя и едни сладки с моркови и кокос. Тези в ляво са с мента.

# 941
lulumba, не са ли много сладки с тези 2 чаши захар?
Никак, съвсем точно им идва, защото омекотява пикантността на пипера.

И втори вид сладки с пипер, този път по рецепта на Марта Стюарт. Коледни сладки с какао, кафе, черен пипер и канела. Тестото тук е маслено. Освен в него, преди да се изпекат се овалват в смес от кафе (не нес), черен пипер и захар. Но са по-дискретно пикантни от предните.

И едни бисквитки за отшелници изпекох, които са просто уникално вкусни. Има ги на първа страница - рецепта на Umbra.

# 942
  • София
....................и последно досаждам бАнбонки Рафаело и с маскарпоне и кокос, последните са ми любими

# 943
Може ли рецептата на бонбонките с кокос и маскарпоне?

# 944
  • София
Може ли рецептата на бонбонките с кокос и маскарпоне?
Може, разбира се, не съм пуснала линк към блога си - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/

Общи условия

Активация на акаунт