Коледа 2021/2022

  • 98 292
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 600
  • In transit
  • Мнения: 14 442
Рецептите за всички тези сладки има ли ги на първа страница? Питам за рохличките, портокаловите, напуканите, щоленчетата на Лабрекс. А, меденки кои препоръчвате?

Dara888, кои са септемврийките?
Заповядай рецептата: https://www.mycookingcreations.com/2020/11/settembrini.html

# 601
  • София
  • Мнения: 12 258
Когато останат белтъци, първо, може да се замразяват и ако не ви мързи забъркайте тези ореховки, няма да сте разочаровани, те изчезват почти веднага BRUTTI MA BUONI - ГРОЗНИТЕ ИТАЛИАНСКИ ОРЕХОВКИ
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/brutti-ma-buoni.html
Това са капучиновите звезди. Ако е твърд марципана в ръце се размесва и от топлината се отпуска,  не го разточвам, а откъсвам малко парче, лекинко се разточва с ролер , колкото да се изглади и действам с формичката
КАПУЧИНОВИ ЗВЕЗДИ-
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_804.html
Напуканите сладки са много хубави, не знам кое не ви харесва, рецептата ми е много добра, да, те са малко по-суха сладка ,но изпълнена с аромат -НАПУКАНИ СЛАДКИ С ШОКОЛАД И ОРЕХИ
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/12/blog-post_18.html

# 602
  • Мнения: 703
Благодаря!
Ще ги пробваме.
И аз мислих върху количеството захар и дали не мога да я намаля с 50-тина грама, но какаото си е доста - 100 гр.

# 603
  • In transit
  • Мнения: 14 442
Благодаря!
Ще ги пробваме.
И аз мислих върху количеството захар и дали не мога да я намаля с 50-тина грама, но какаото си е доста - 100 гр.

Не знам за коя рецепта става дума и сигурно ще се посипят камъни върху главата ми, но аз почти винаги намалявам захарта в рецептите, в които ми се вижда повече. И смея да твърдя, че не съм имала никакъв проблем с крайния резултат.

П.П. Видях за коя рецепта говорите...множко си е...Криси е права, че какаото до някъде коригира сладостта, но аз пак бих я намалила.

# 604
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Mikkey, от твоите рецепти по-рано в темата направих една салата - твоята беше с боб, печени чушки и кисели краставички. За печени чушки не ми се отваряше цял буркан, затова добавих малко паста от чушки от тази турската, бибер нещо си, която е и леко лютичка/пикантна, ЖЕСТОКО стана, изчезна веднага.

Благодаря, ще си харесам още от твоите неща. Simple Smile

От вчера се отчитам с 58 зеброви бисквитки, 89 шоко нус кугелн на нудел33, 183 мини щоленчета на Лабрекс, както и поне 60-тина панфорте екен/ъгълчета, като от тях половината смес остана за днес.

За днес ще опитам нова рецепта с шотландските маслени бисквитки на Алия, които мисля да тествамс печати, защото са без набухвател, хусаренкрапфен, които ми допаднаха от миналата година, предстоят линцерите на Наталина, както и евентуално едни меденки, много ме изкушават тези на Пейчев, защото много приличат на бабините, от друга страна обаче не мога нито печати, нито украси да им направя...

За изпращане ще е това, че тази седмица с повече няма да смогна. Simple Smile
Имам и да рисувам ръчни подаръци, трябва да ми остане време и за тяхното приготовление, и да изсъхнат хубаво боите до момента на изпращането. Simple Smile

# 605
  • Мнения: 8 528
Напуканите какаови сладки и у нас не се харесаха. Капучиновите звезди, също.
Абсолютни фаворити са рохличките, линцерите (двата вида сладки правя по рецепта на Наталина), меденките на Джемма и сладки мини щолени на Лабрекс. Харесваме и шотландските маслени бисквити, а аз обожавам ричарели.

# 606
  • София
  • Мнения: 12 148
Криси,Марчева благодаря!
Криси от онзи ден си мисля за твоите 228 рохлички от три дози и какво аз не правя както трябва.Срам ме е да кажа,но изкарвам 105-110 рохлички от три дози.  Thinking

# 607
  • Мнения: 8 528
На мен от една доза рохлички по рецепта на Наталина ми излизат 62 броя (записала съм си в тефтера Simple Smile ). С орехи ми харесват повече отколкото с лешници.

# 608
  • Мнения: 703
Благодаря!
Ще ги пробваме.
И аз мислих върху количеството захар и дали не мога да я намаля с 50-тина грама, но какаото си е доста - 100 гр.

Не знам за коя рецепта става дума и сигурно ще се посипят камъни върху главата ми, но аз почти винаги намалявам захарта в рецептите, в които ми се вижда повече. И смея да твърдя, че не съм имала никакъв проблем с крайния резултат.

П.П. Видях за коя рецепта говорите...множко си е...Криси е права, че какаото до някъде коригира сладостта, но аз пак бих я намалила.
А с колко предлагаш? Simple Smile И аз винаги намалявам захарта. Така направих и миналата година с твоите с лешниково брашно, които са ми любими, но се оказа че не е имало нужда, идеални са. Поправих се много пъти след това.

# 609
  • In transit
  • Мнения: 14 442
Mi Ra, ами аз бих я направила с около 150-200г, не повече...но има много какао вътре, то доста ще балансира сладоста, така, че може да направиш една пробна доза с 200г (или половин доза) и да видиш как ще ти е. Щом не обичаш много сладко, може би и със със 150 да ти е ОК.

Криси, чудесна идея ми даде, не съм я пробвала тази рецепта точно с пиперково пюре...мухаммара е с такова и много ми харесва. Направо ти се възхищавам на промишлените количества сладки, които правиш. Браво!

# 610
  • Русе
  • Мнения: 6 357
Скрит текст:
И при нас не се харесаха напуканите, нито рохличките. Рохличките стояха до Великден, чак тогава ги изхвърлих.

Ето тук ще си вложа лешниците: http://www.vkusnoteka.bg/2014/08/blog-post_27.html. Мисля да я направя само с лешници и да си оползотворя белтъците. Някой правил ли я е?

Ето един вариант на рохличките, който много се харесва в къщи. Направената преди дни половин доза вече изядохме.
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/01/blog-post.html

# 611
  • София
  • Мнения: 1 464
А, пфф, у дома шоколадовите напукани сладки, рохличките и коледните меденки, които украсяваме с децата са хит винаги! (една доза тесто за напукани шоколадови сладки чака в хладилника:)

Когато ми останат белтъци - стават на забравени сладки:) поръсени с канела.

Марципан има по веригите, огледайте се при сладкарските неща.

Имам въпрос, искам да направя торта. Моят син си е поканил приятели, англичани са децата, и ме е помолил да им направя банички и традиционна бисквитена торта с традиционния сладкарски крем.
Може ли някой да ми даде изпитана рецепта за бисквитена торта моля?

# 612
  • София
  • Мнения: 12 802
Ето един подходящ крем, а и идея за някои с неизползвано Панетоне:

Торта от готово Панетоне с яйчен крем

# 613
  • Мнения: 15 115
Рецептите за всички тези сладки има ли ги на първа страница? Питам за рохличките, портокаловите, напуканите, щоленчетата на Лабрекс. А, меденки кои препоръчвате?

Dara888, кои са септемврийките?

Портокаловите. Миналата година бяха фаворит у дома.
https://sunshineskitchen.com/orange-chocolate-chip-cookies/

Рохличките на Наталина, но от друг кулинарен блог
https://www.mycookingbookblog.com/%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BB … 0%BB%D0%B8%D1%87/

Щоленчетата на Лабрекс
https://www.bg-mamma.com/?topic=297129.225

Септемврийки (тя Мики ги даде вече, ама така и така съм подкарала)
https://www.mycookingcreations.com/2020/11/settembrini.html

Напукани сладки
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B4%D0%BA%D0%B8

# 614
  • In transit
  • Мнения: 14 442

Имам въпрос, искам да направя торта. Моят син си е поканил приятели, англичани са децата, и ме е помолил да им направя банички и традиционна бисквитена торта с традиционния сладкарски крем.
Може ли някой да ми даде изпитана рецепта за бисквитена торта моля?

Заповядай, Бисквитена торта със сладкарски крем

Общи условия

Активация на акаунт