Родени през месец април 2021 - Тема 6

• 20 337
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Ох и аз допуснах ОГРОМНА грешка ори захранването. Следващото дете ще е много по-добре гледано😂

Малкия става около 8:30 и към 10 излизаме. На разходка сме 2ч до парка един час в парка и обратно. Като се приберем е 12ч. Гледам да се оправя и го оставям на пода до мен, не че стои так де, но нешо му давам да се занимава, но не иска вече без мен да играе. Сега научи ринговете и само това може без мен да играе. Пускаме песнички и готвя за около 30мин. Имаме мултикукар и тенджера под налягане и с тях спестявам много време. Гледам като правя супа да му замразявам в бурканче за да може някой път като се бавим да му я стопля. Също така замразявам нарязани зеленчуци примерно със заешко на дозички и ги готвя на пара, после му ги давам и така спестявам време. Ако е нещо от горе споменатите трябва да съм имала време!

# 676
Какви грешки мислите, че сте допуснали, момичета? При нас сякаш захранването мина добре… Ама всичко друго - оле, мале… Grinning И аз не успях да кърмя, много тежко го приех тогава. Вече не се втелясвам…

# 677
Грешката ми беше, че го захраних рано, бързо и невнимателно. Със следващото бебе ще започна от 6+ със тиква на парчета!

# 678
Определено да се отгледа дете е много трудна задача! Винаги поставям под въпрос всяко нещо, което съм направила с нея Grinning и със сигурност допускаме грешки, но едвали има безгрешни майки.
Аз също не успях да кърмя. В началото имах кърма, но тя така и не засука както трябва, за да се храни. Голям рев беше и просто се изцеждах и така и я давах, отделно и АМ. Отведнъж ми олекнаха гърдите Grinning и ми спря кърмата и продължихме само с АМ. Но определено не съм се обвинявала за това, че не се получиха нещата с кърменето.
Важното е да са ни живи и здрави дечицата. И да спят повече.... Grinning
Нашият дневен сън мисля че е добре,  но вечер така и не спи това дете. Постоянно се върти и се събужда, заспива само на ръце, а и си върна нощното хранене... бях се заканила след нова година да се свържа с консултант и аз, но още не съм и много се чудя.

# 679
  • София
Знаех, че няма да кърмя, просто бях сигурна. В болницата след раждането ме тормозеха доктори, сестрите всички от персонала, стискаха ме за зърната до болка. А самото раждане не го усетих даже, но това усукване на зърната беше... убийствено. Бях се подготвила и с помпа за всеки случай, ползвах я точно две седмици, кърма имаше 60мл за 90 минути помпане. Отказах се да седя по цял ден на дивана с помпата. Сменихме няколко АМ и накрая стигнахме до Нашето си- Topfer. Най-любимото на бебче. Захранването... и аз нямах търпение и мерак, започнахме на 4 месеца и половина. Въпреки ранния старт, всичко върви повече от перфектно. Човека си хапва всичко, което съм му предложила. Следвам много стриктно съветите на Д-р Ирина Владимирова. Попарата при първите опити беше трагедия, но точно в началото на 8мия месец, всичко започна да се случва точно както тя казва. Бебето си приема и кус кус, юфка, попара, макаронки със сирене и масло без никакви проблеми. Утре ще предложа филийка хляб с крема сирене на малки парчета, че нещо се муси на нехомогенна храна, яде я, но става мазало като почне да се смее (90% от будното му състояние) или кихне.

# 680
Ох, днес прии нас е ад. Зъб номер четири от няколко дни се опитва да избие, господинът мрънка и плаче цял ден и за капак следобяд имаше и температура. От няколко дни и протестира и почти нищо не яде, а е само на кърма.
По темата, която коментирахте исках да родя нормално и да кърмя, и двете неща се получиха. Обаче има моменти, в които кърменето вече ми идва в повече. Вечерните хранения и че не мога да се откъсна от него за няколко часа, да не говоря за ден, ме натоварват. Въпреки че е на 9 навършени месеца отбиването на този етап ми се струва мираж. Направо не знам как ще се научи да заспива сам.

Друга тема бих искала да засегна, как са взаимоотношенията ви с татковците? Ние нямаме почти никакво време за нас двамата.

# 681
И на мен взе да ми тежи да сме като скачени съдове. В събота за първи път я оставихме на майка ми към 11ч. сутринта и се върнахме в 18:00. Ами много добре ми се отрази, ходихме до мола и този път не я разнасяхме, защото не иска в количката. После обядвахме на заведение с приятели и вкъщи помързелувахме. Вярно, че накрая вече нямах търпение да ходим и да я видя 😃.
Иначе ние я слагаме да спи към 20-20:30, вечеряме и имаме време за двамата, докато си легнем.

# 682
  • София
RoseDawn,  с таткото нямаме проблеми, остава ни достатъчно време да си обърнем внимание един на друг. Даже правим опити за бебе номер 2 Gift Heart . Иванчо и баща му си имат всяка вечер заедно по мъжки по час час и половина да си играят и гушкат, после го къпя, храня, мием зъбки и заспива самичък в леглото си. От 21ч. до към 23-24ч. е време за мама и тати- вечеряме, гледаме филм, майсторим си нещо и накрая бебеправим Smiley

# 683
Здравейте дами,
можете ли да ми препоръчате аптека с безплатна онлайн доставка под 50лв? Всичките масово са толкова, а все някакви дреболии ми трябват и не събирам за 50. След няколко дена се сещам какво съм пропуснала, и пак не събирам за 50.

Иначе ъпдейт от нас - още го кърмя доста, цикъл нямам още (направо забравих какво беше това), захранването криво-ляво, зъби няма никакви. Брат му влачи вируси от градината непрекъснато, сега му слагам риноджермината (на големия - 4г) всеки божи ден в носа - още не смея да се похваля за ефект, но може и да има някакъв.

За малкия ще изчакам годинка да стане и на него ще му направя курс няколко месеца да се заселят добри бактерии в нослето. Много е страшно с антибиотичната резистентност, от лекари знам че масово не помагат антибиотичните капки за нос и очи. Последния път бяхме с 2 различни антиобика - един в очите и друг в носа.

# 684
  • София
Много е кисел тези дни и нощи с пусти зъби. И съм като шамаросана от недоспиване. Иначе относно кърменето сам се отказа от дневното и си иска храна в 8,12,16 и 19.30,нощното си го държи. И моят цикъл го няма.
С кърменето много ми помогна акушерката и нямахме проблеми благодарение на нея.
Ако го болят венците,ме буди n пъти даже скоро отказваше да спи като махна гърдата. Снощи беше добре и хапва два пъти,което се издържа.
Кофти е,че отказва да го приспива баща му. Ако добутам някакъв режим за сън
/че зъбите омърляха пейзажа/, това ще ни е следваща цел - да заспива с друг. Вечер припадам до него. Като имам читав ден и нощ, което е рядко,тогава е шепата време с тати. Да си призная липсва ми много...
А и малкия има навика да ме "проверява" от време на време, докато не заспи супер дълбоко,и ако не ме види,"алармата" се включва.
И не му се играе сам. Цял ден съм на педал така да се каже.
Иначе захранването върви прилично според мен. Засега ми е приятно да му сготвя,само сили да имам.

# 685
Никакво време нямаме д таткото,което е много тъжно.До голяма степен,обаче,сами си го правим така.Малкия заспива късно - 21.30,22ч.,аз дооправям каквото има,например,измивам шишета и биберони,прибирам играчки,къпя се ии припадам.Таткото си дояжда вечерята, допива си питието,гледа тв и по някое време ляга и той.Не знам как да го имаме това време..Липсва ми и на мен,и още по-лошото е,че се отразява на отношенията..

Оо,вече има ентусиасти,които опитват за номер 2 Grinning Респект и успех! Blush

Аз не искам повече.

# 686
Еха колко сте изписали …
Да ви кажа аз съм от откачените, които са кърмили до 2 годишна възраст и сте много прави- ОТКАЧЕНО Е! Кърменето след 1 година носи други ползи и то много…дали си заслужава- ами не, не и ако човек иска свобода, на която все пак има право. Второто бях решила да кърмя до 1 година макс, е да ама не, така се случиха нещата, че на 4 месец спрях окончателно не по мое желание. Беше ми малко криво, но бързо ми мина Simple Smile Сега мога пак да си бъда егоист както ми каза една приятелка Simple Smile ама мен не ме е срам да съм егоист…как ще са щастливи тези деца и мъж и кучета ако жената майка не е щастлива, те са 90% от моя живот, но другите 10% са си за мен и само за мен!
С таткото имаме време един за друг- бебето ляга в 19:30-20:00, баткото в 20:30-21:00 най- най- късно…после е живот!

# 687
Малчо е много кисел цял ден. Плаче ли плаче. Чудя се това дали е, защото има температура, защото зъбите го дразнят?🤷🏻♀
Между другото Рейчъл майка ми на 4м си е казала ,,стига му толкова на това бебе, щом яде пюре защо му е кърма?” И сама е спряла😂 Ама друго време, млада е била жената.

Малкия 20:30-21:00 е в леглото записал. Заспива сам и обикновенно аз се къпя и оправям до 21:10 най-късно. След това имам време до 23:00 преди да припадна😁 Най-много мразя факта, че малкия винаги намира точни момент кога да се разплаче. Имам чувството, че си е сложил камера в нашата стая и наблюдава кога е най-неудобната минута да започне да плаче. Чак някой път чи идва да го игнорирам, но поне да отида трябва.

Между другото някоя от вас мисли ли за второ/трето? Аз се замислям, защото искам малка разлика от типа 2г, но пък и ми се вижда рано все още. Вие какво мислите?

# 688
Аз искам и второ и трето, но не сега. Мисълта за разлика ме плаши. Когато този стане на две тогава може по-реално да мисля за номер две, въпреки че това означава, че ще съм 30+. Иска ми се поне малко да се е очовечил. А и да си призная, че имах неприятни моменти първите месеци, разбирайте следродилна депресия, беше ми доста тегаво и ревливо и стресово. Малката разлика означава според мен малко бебе и голямо бебе. Ако пък стане по грешка, тогава ще му мисля. 😀 Иска ми се малко да съм се наспала преди второто бебе, а ме бременна да патролирам цяла вечер.

# 689
rosedawn, какъв е проблемът с 30+?
аз на 40 родих звярът (първа бременност). справяме се някак. даже се замислям за още едно по-нататък.. ако се получи.
а до скоро ( до преди по-малко от 2 години) и едно не бях сигурна че искам. живеехме си добре.
след секциото ме предупредиха че трябва да внимавам и е добре да не забременявам преди да са минали 2 години. но ще поживеем, ще видим. от една седмица звярът категорично отказва да спи в своето легло, така че е сложно времето за 'нас си'. но това е.

Общи условия

Активация на акаунт