Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 65 966
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, възможно ли е да се откаже клизма преди раждането?
Здравейте, не знам какви са ви основанията да не искате клизма, но трябва да ви успокоя, че притесненията са само в главата на раждащата. Самата процедура трае 1 минута, не е болезнена, не е нищо специално или тревожно. Нито някой от персонала ви кара да се чувствате наудобно, нито има за какво да се притеснявате. Ако за първи път ще влизате в болница, да ви кажа там пердето пада и сякаш чувството за срам изчезва.

# 496
В сайта на акушерски кабинет Зебра четох, че ефектът от клизмата и задължителността на прилагането й са спорни, заради което те предлагат алтернативен вариант - свещичка Eva q, която вероятно има същия ефект... Но дали е опция навсякъде, не знам...

# 497
В сайта на акушерски кабинет Зебра четох, че ефектът от клизмата и задължителността на прилагането й са спорни, заради което те предлагат алтернативен вариант - свещичка Eva q, която вероятно има същия ефект... Но дали е опция навсякъде, не знам...
А дали обясняват плюсвете на свещичките пред самата клизма? Ще ми е интересно да прочета. В моята глава стои така " медикамет или вода" и аз бих избрала водата, ако изобщо ще се прави нещо. Аз лично никаква драма не виждам в правенето на клизма и винаги съм се чудила защо някои жени се запъват и отказват, но всеки с предпочитанията си. Simple Smile

# 498
Не, нямаше обяснение, само, че предлагат алтернативен вариант за тези, които не искат клизма.
Предполагам, че нежеланието идва от неудобството и естеството на процедурата, в която трябва да участва втори човек, докато свещичката си я слагаш сам.
Честно казано, и на мен този момент ми е малко смущаващ, но ще се преживее някак.

А дали обясняват плюсвете на свещичките пред самата клизма? Ще ми е интересно да прочета. В моята глава стои така " медикамет или вода" и аз бих избрала водата, ако изобщо ще се прави нещо. Аз лично никаква драма не виждам в правенето на клизма и винаги съм се чудила защо някои жени се запъват и отказват, но всеки с предпочитанията си. Simple Smile

# 499
Едва ли това ще бъде позволено в някоя болница в скоро време. Първо не се знае дали ефекта от свещичките е тотален, както при клизмата, второ няма как да се гарантира, че някоя майка няма да реши да пропусне свещичката и да каже, че я е направила и после проблем.

# 500
Здравейте, възможно ли е да се откаже клизма преди раждането?

Не знам дали е възможно изобщо да се избегне, но доколкото разбрах, може да си я направите вкъщи. Не съм 100% сигурна, но така дочух един път пред кабинета на доктор Гагова. Най-добре попитайте Вашия АГ. Не искам да Ви се бъркам, но ако питате, защото се притеснявате, трябва да знаете, че няма от какво. Аз доста се притеснявах, не само че ще ме е срам, но и от болката. Нито ме беше срам, нито ме боля, въпреки че имам много нисък праг на болка.

# 501
  • Замък сред облаците
Защо да има болка от клизмата?!? Това не е аноскопия.

# 502
Много ми е странно, като четете неща от други кабинети (зебри, коне и слонове) или други болници и пишете видиш ли там какво се предлага, а тук не. Точно тези кабинети си играят с притесненията на бременните. Не искаш клизма, ми супер, ние имаме алтернатива. Не са първите, които знаят за тези свещички. Във Вита ги ползват преди лапароскопски операции. Всяка болница си има правила и си спазвате правилата, които са в нея. При мен клизма не се направи преди секциото (знам, че клизма не се прави и ако сте отишли с много голямо разкритие), но при двете ми нормални раждания имаше. Това беше най-страхотното нещо. Чувстваш едно облекчение и никой не ме накара да се чувствам така, сякаш има за какво да се притеснявам. На мен по-конфузно би ми било да сера, докато раждам.

# 503
Здравейте,

Следя се в друга болница, но се ориентирам за раждане във Вита с избор на екип.

Бих искала да ви питам, ако знаете:

- НСТ/тонове се правят в болницата, където се следя към момента или вече при този, с когото се уговарям да води раждането?
- Направление 7 и 45 дневен болничен - отново - издава се от лекаря, при когото се следя или от този, при когото искам да родя?
- Каква е цената на тонове във Вита?

Благодаря ви предварително! Animal Hatching Chick

Привет!

Ще отговоря на въпросите си след като вече имам яснота , в случай ,че някой се интересува:

- Тонове се пускат в болницата при следящия лекар, но и лекарят ,които изберете за раждането също може да назначи такива, по негова преценка. (Според мен е и по ваше решение и както се разберете с лекарите. Тоновете така или иначе в моя случай се плащат отделно от проследяващия пакет, които съм заплатила предварително.)
- 45 дневен болничен ще се издаде в болницата, където се следя. После , направление 7 - тепърва ще видя.

Поздрави.

# 504
Много ми е странно, като четете неща от други кабинети (зебри, коне и слонове) или други болници и пишете видиш ли там какво се предлага, а тук не. Точно тези кабинети си играят с притесненията на бременните. Не искаш клизма, ми супер, ние имаме алтернатива. Не са първите, които знаят за тези свещички. Във Вита ги ползват преди лапароскопски операции. Всяка болница си има правила и си спазвате правилата, които са в нея. При мен клизма не се направи преди секциото (знам, че клизма не се прави и ако сте отишли с много голямо разкритие), но при двете ми нормални раждания имаше. Това беше най-страхотното нещо. Чувстваш едно облекчение и никой не ме накара да се чувствам така, сякаш има за какво да се притеснявам. На мен по-конфузно би ми било да сера, докато раждам.
Подкрепям Simple Smile аз молех да ми направят клизма, но нямаше време...съответно докато раждах се притеснявах да не съм се осрала Wink

# 505
Два въпроса-  бързо ли действа клизмата и нощниците, които дават, стават ли, защото масово са доста късички по болниците?

# 506
Да, бързо действа. Нощницата бих казала, че ми беше дълга до под коляното или моята беше развлечена просто, с две думи по-дълга от моите нощници, но е с връзки отпред. Не е особено практично да тръгнеш да кърмиш и да си дърпаш всички връвки една по една и като приключиш да почнеш да си ги завързваш пак една по една. Мен лично това ме поизнерви понеже бебето през деня често беше на гърда и просто си извадих моя.

# 507
Здравейте,
Предстои ми планово секцио в понеделник 04.07 ,може ли да ми дадете информация относно приемането. АГ каза че става ден по рано и тогава се определя час за секцио , но това е комуникация по Вайбър, не успявам да се свържа с нея по телефона днес,за да ми даде по адекнатна информация.
Колко най -късно може да се случи приема и дали има възможност да остане и придружител с мен , доста съм притеснена и напрегната от развилата се ситуация.
Много ще се радвам , ако някоя мама може да сподели информация  от близките месеци, изчетох доста коментари,но не намерих  отговор на въпросите които ме тормозят.

Успех на всички !

Последна редакция: пт, 01 юли 2022, 18:31 от Bibsunn

# 508
  • София
Голяма драма стана тук, никой не е споменавал зебрите и дали някъде другаде позволявали или не. Просто исках да попитам дали задължават всички родилки, лично аз съм си правила клизми преди и не ме е страх ако ме накарат.

За момичетата с планово секцио - в коя седмица ви се пада? 40-та или по-рано?

Иначе @Bibsunn мисля, че вече придружител изобщо не пускат :/.

# 509
  • Замък сред облаците
Обадете се на телефона в родилно (денонощния) да ви кажат в колко часа да отидете. Мисля, че е предиобед, за да могат да ви пуснат кръв и урина. Не са позволени придружители.

Общи условия

Активация на акаунт