Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 65 983
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Април ми казаха, че приемът е между 11ч и 13ч.

# 511
Раждах през март с планово секцио, приемът беше следобед, без конкретен час. Не бяха разрешени никакви посещения, часът и датата на секциото ги бяхме определили с др Китанова около 36 седмица. Падаше се 39 седмица раждането. На някое от ходенията ми за тонове тя ми каза, че е уведомила в родилното да се запази първия сутрешен час за секцио в този ден, защото аз исках него.

# 512
Здравейте,
Предстои ми планово секцио в понеделник 04.07 ,може ли да ми дадете информация относно приемането. АГ каза че става ден по рано и тогава се определя час за секцио , но това е комуникация по Вайбър, не успявам да се свържа с нея по телефона днес,за да ми даде по адекнатна информация.
Колко най -късно може да се случи приема и дали има възможност да остане и придружител с мен , доста съм притеснена и напрегната от развилата се ситуация.
Много ще се радвам , ако някоя мама може да сподели информация  от близките месеци, изчетох доста коментари,но не намерих  отговор на въпросите които ме тормозят.

Успех на всички !

Привет Simple Smile Да, приемът е един ден по-рано. Мен ме приеха преди обяд, беше към 11 часа. Просто отивате на регистратура и от там знаят какво да правят. Когато аз раждах през октомври, ми правиха бърз ковид тест на място. Сега не знам как е. След това трябва да се качите в отделението. Моят мъж не го допуснаха там, тоест ме изпрати до асансьора. Беше много емоционално, защото не очаквах да се разделим там, а и хормони, знаете…Качвате се с асансьора в родилното и там една сестра попълва разни документи с Вас. Беше мила и пускаше шегички. Следва мерене на тонове, взимане на кръв, преглед за разкритие и си отивате в стаята. Аз бях помолила моята АГ операцията да е възможно най-рано, защото просто нямах нерви вече. Наложи се да изчакам обаче, защото имаше спешен случай и почнахме към 8:30 часа.

За мен часовете след приемането и първата нощ бяха кошмарни, защото бях страшно притеснена. Не знаех какво да очаквам. Мисля че и Вие сте доста притеснена, но искам да знаете, че наистина няма от какво. Пожелавам Ви всичко да е наред. Лекарите са специалисти, знаят какво правят. В добри ръце сте. Интервенциите преди операцията и самата тя просто не бяха болезнени. А аз имам страшно нисък праг на болка.

На разположение съм, ако имате други въпроси и неща които Ви притесняват Simple Smile

# 513
  • Замък сред облаците
Една влогърка е записала и разказала за раждането си във Вита, също са я приели по-рано, има инфо в двете й видеа за раждането:
https://youtu.be/Y3gH8maQC1U

https://youtu.be/N1G_-yUQ-2w

# 514
Много благодаря на всички отзовали се , за информацията и подкрепата ! 😊

# 515
Bibsunn ,на кой лекар си пациентка? Спокойно,  акушерките в родилно са уникални, дано попаднеш поне един от дните на Ева. Предай поздрави от Марина (трите раждания на д-р Кълвачева). Стискам палци всичко да мине гладко и очакваме разказ за престоя, в който да чуем само хубави отзиви Simple Smile

# 516
  • Sofia
Предай поздрави от Марина (трите раждания на д-р Кълвачева).
Хаха, и моите три раждания (но секцио) са при Кълвачева 🙂.

# 517
Brin de muguet, аз първите 2 нормално, третото беше много голямо и седалищно, затова се наложи планово секцио.

# 518
Едно момиче беше качило този линк, който лично за мен беше много полезен и й благодаря ❤. Качвам го отново, защото мисля, ме беше доста назад в страниците, а днес имах време и прочетох всичко от началото 😅 а може би ще бъде полезен за някоя от вас, защото е скоро качено видеото и е с актуална информация. Също видях, че доста жени са недоволни, че не са получили адекватна грижа и обяснения за кърменето и тук акушерката казва, че това е взето под внимание и се регулира този проблем.
https://youtu.be/FX7TaR2w5LA 🌸

Желая на всички лека бременност и раждане! ☀ Засега аз съм много доволна - следя се при д-р Дойчиновски и смятам, че е страхотен! 😊

# 519
Brin de muguet, аз първите 2 нормално, третото беше много голямо и седалищно, затова се наложи планово секцио.
Интересно е да споделите кое раждане е по-приятно Wink - нормално или секцио?

Последна редакция: пн, 04 юли 2022, 12:13 от Laura_H

# 520
Laura_H и двете раждания ли не бяха ОК?
Питам, че моят час наближава и почнах много да го мисля.

# 521
Laura_H, много са ралични. Първото ми раждане беше отдавна (още в база 1) и беше много чудесно изживяване, може би и заради акушерката, която ми се падна на смяна, а може би и заради това, че очаквах нещо много страшно, а не беше така. Секциото беше планирано, бяха ме подготвили как ще се случат нещата,откъм възстановяване определено нормалното раждане е по-бързо, но и при секциото, в деня на изписване си бях доста добре. Маточните контракции бяха доста по-силни, но го отдавам на третата бременност и съответно преразтегнатата матка та може би и нормално да беше, пак щеше да е тегаво.
Сравнение не мога да направя. При нормалното боли по време на раждането, но когато си мотивиран да родиш нормално и запознат с процеса, нещата се издържат лесно. След това е леко. При секциото боли повече след това, но там правят обезболяващи и пак не е драма.

# 522
Аз да попитам кога те запознават с процеса, аз съм при д-р Илиева, засега сме с нагласа за нормално, аз я подпитах как се случват нещата предвид, че съм 39 седмица, тя много релаксирано ми обясни, че има време, ще изчакаме нещата да се случат, ако се наложи ще ме обезболят, но без никакви  детайли и сега се чудя така ли е по-добре, без да знам много или да разпитвам пак?

# 523
То няма много детайли по принцип Grinning Но ако нещо конкретно ви интересува, питайте и тук.

# 524
mexicana___, Илиева е такава спокойна за всичко по принцип. Поне моите впечатления са такива, което лично и мен ме зарежда със спокойствие. На самото раждане ако вдъхва увереност и спокойствие сигурно е много добре за психиката на майката. Мен малко неизвестното ме плаши.

В клипчето от главната акушерка се споменава, че всички се обезболяват, освен тези които не искат. Така ли е наистина? Понеже има разнообразна информация в мрежата, независимо от см.разкритие ли може да се сложи епидурална?

Общи условия

Активация на акаунт