Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 66 002
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 735
Благодаря за бързата реакция.
А наблюдения за това как се отнасят към естественото раждане може ли да споделите? Чувала съм, че в частните болници много не им се занимава и ако може да мине секцио, най-добре. това ми е първо раждане и съм доста объркана.
Подобни слухове като се повторят 100 пъти и всеки вярва. Успокойте се, идете при лекар, който си харесате, ако нямате индикации за секцио, никой няма да ви принуди. Аз се следих при Китанова, много съм доволна, изключително спокойна, опитна, търпелива. Аз съм раждала секцио, но моя приятелка роди при нея естествено бебе над 4,500 кг.

# 736
  • София
Д-р Дойчиновски, според супердок. преглежда само в база 1. А дали изражда пак само в база 1 или там единствено се правят прегледите?

# 737
Май ражданията са само в база 2.

# 738
Преглежда в 1. Изражда и оперира в 2.

# 739
  • Sofia
Вече няма родилно отделение в база 1.

# 740
Само аз ли не разбирам как мъжът ми не може да присъства на раждането, уж заради Ковид, а 80 процента от персонала и пациентите са без маски в болницата...

# 741
Цитирам д-р Жекова, завеждаща отделението на Св Анна: "Ковид е изключително удобно оправдание за отделенията да не допускат бащите".

# 742
Цитирам д-р Жекова, завеждаща отделението на Св Анна: "Ковид е изключително удобно оправдание за отделенията да не допускат бащите".

Абсолютно!! Много жалко, че в западните и модерни държави (където мерките бяха и са далеч по-строги) бащите присъстват и сега, а тук в частни болници (в които плащаш немалки суми) оставаш сама в един изключително важен момент.
Разбирам, че не за всеки е важно, но всеки би следвало да има право на личен избор...

# 743
Ами аз питах Дойчиновски какво се очаква да е положението през януари, когато аз ще раждам и според това, което ми каза не мисля, че скоро ще отменят тези мерки. Още повече, че при нас не е така прието бащите да присъстват на раждането и не се чува много роптаене по този въпрос. На запад се опитаха да им забранят, но не стана, защото всички скочиха срещу такива забрани. Та такова е положението, за съжаление.

# 744
И според мен вече е просто едно оправдание да не става лудница в болницата.
Моя мъж също много иска да присъства, но се съмнявам до февруари-март да разрешат.

# 745
  • Замък сред облаците
Много ми е интересно какво ще прави този мъж в калабалъка като се качите на магарето и около вас се нареди персонала. Или ако има друга родилка на съседното магаре по случайност.
Както беше каза една акушерка на шефката ми  “и като припадне аз дете ли да израждам или да ходя да му шия главата” (редовно имали сцепени чела и вежди, удряйки се някъде).

# 746
Толкова клипове съм гледала как седят до главите на жените или отстрани. Никой не се завира отпред да гледа какво става 😀Според мен това си е специално преживяване и за мъжа.
Има много където припадат като видят кръв и тн, има и много, които нямат проблем.
В крайна сметка всеки си преценява.

# 747
AA, ти имаш пълната свобода да не искаш мъжът ти да присъства на раждането, а какво ще прави моят мъж там не е твой проблем. На запад е съвсем нормално да присъства и на мен например би ми било по-спокойно да е там. Но това съм аз и не налагам мнението си на никого.

Освен това гледах витруална разходка в родилното и там обясниха, че има зала само с едно магаре, за случаите в които бащата иска да присъства. Предполагам точно за да не притеснява другите родилки.

# 748
Стискам палци за вас, момичета! Дано поне до следващата година има промяна.
Аз ще раждам по-скоро и вече нямам надежда, но продължавам да си страдам, защото едно е, че аз ще съм без подкрепа по време на раждането, но и след това, ако не съм в състояние да гледам бебето, то ще реве с още 20 само в неонатологията, вместо да е в прегръдките на баща си.

# 749
lo9009, и на мен ми е много мъчно, но недей да се терзаеш. Не сме първите, нито последните, които ще са сами в родилното. Има достатъчно персонал, който да облужва бебетата. Все пак най-важното е раждането да мине добре и децата да са здрави, а присъствието на бащата не е решаващ фактор в това отношение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт