ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 3

• 37 574
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • София
министър Кацаров - "Антителата не доказват нищо. Те не са доказателство, че сте изкарали Ковид-19. Науката не признава това като документ, че си преболедувал, поради ниската достоверност на тестовете. Не е специфичен показател за преболедуване. PCR тестът и антигенният тест са доказателство", заяви той в предаването "Денят ON AIR".
За какво се борим тогава ако не за антитела?! Аз ли нещо не схващам. Thinking
Кой е по-заразен - ваксинирания или неваксинирания е малко несигурно. Всеки се пази в крайна сметка от другия.
Това, че някой е ваксиниран по никакъв начин не доказва, че той не е заразен в момента. Затова всички подлежат на тестове и следва да докажат, че са здрави. Ако искахме децата ни да ходят на училище, това беше най-постижимия начин.
Моят опит след контакт с доста болни, включително и гледане на болен от ковид мъж вкъщи 10 дни сочи, че въпреки всичко аз не изградих антитела (не съм била дори и с маска).  Кой ми гарантира в такъв случай, че и от ваксината ще изградя? Дори ЛЛ не препоръчва ваксина за хора в детеродна възраст. И го правят, защото и те не са напълно убедени в ефикасността им и последиците, които ще донесат в дългосрочен аспект.

Познати и аз имам, които вярват във всички конспирации. Последната, която чух от първо лице беше - Гейтс щял да измисли скоро как всеки човек да си плаща за вредните емисии, които излъчва. Sweat Smile

Нашата първа сутрин протече така:
Наборката стана 20 мин преди първия час.  По време на часа влизам в стаята - тя си цъка нещо на телефона. Но иначе внимавала какво говорят.
Малкия - часовете му започват в 9 ч, а той в 8:15ч вече беше на лаптопа и играеше със съучениците на някаква игра...
Идеше ми да си сипя ром в чая, за да се успокоя малко. Бясна съм. Децата не са виновни. Просто се увличат заедно с всички останали. Дано това положение да е за възможно по-кратко време.

# 151
При нас камерата е задължителна. Няма ли включена камера, автоматично отсъствие и уведомяване на родител.
Вчера получих дълго писмо с разяснения, а днес имаме онлайн родителска среща.

# 152
При нас камерата е задължителна. Няма ли включена камера, автоматично отсъствие и уведомяване на родител.
Вчера получих дълго писмо с разяснения, а днес имаме онлайн родителска среща.
Това в частно училище ли е?
При нас не ги карат да включват камери, освен на контролно. Ама то до вчера и половината учители ги нямаше на ДО, защото бяха само техния клас под карантина от осмите. И кой разбрал, кой неразбрал, кой от библиотеката или от мобилния с заминаваща батерия. От днес поне имаме ново разписание и няма да висят толкова часове. С намалени ще са онлайн, а именно блокове по 60 мин.
В спора за ваксините няма да се включвам, но ще кажа само, че е много тъпо, че може да се отиде навсякъде - в Мол, бар, и прочие, но не и на училище. Децата пак са жертвани заради ситуацията.

# 153
Здравейте, да се запиша и да благодаря за темата.
В депресия съм заради домашното обучение...

# 154
Малкия в 4-ти клас е с 20 минутни часове- вече са приключили и със занималнята... Хаха, смях в залата...материала ще усвоят ама на кукуво лято. Изритвам го навън на игра.
Изтръпнала съм вече, ще са необразовани, поне души да им останат и живи и здрави да съумеят да си ползват акъла...
Марти, подкрепям написаното от теб за ваксинирането- не мога толкова спокойно да го обясня, защото по темата съм по- крайна. Аз вече вярвам и не вярвам в нищо- коментират, пишат, изследват, интервюта дават- всеки си говори каквото иска- истина може да има навсякъде, даже и подкрепени теории с аргументи. Спрях да чета, да се ядосвам, имам си позиция и ще я отстоявам, докато мога.

# 155
  • София
И при нас няма камери (жалко, за дето вчера ги оборудвах с нови пижами 😂). Тъй като класа на девойката до преди два дни беше пак онлайн, тогава учителите бяха в училище и някои от тях си пускали камерите, но днес като всички са вкъщи нито деца, нито учители.
MianaNia, много ми допада това, че часовете са им намалени и не трябва да стоят толкова много пред монитора.
В СМГ, обаче няма такова нещо - от 7:30 до 14:05, плътно. Единственото във вторник са до 13 часа, а понеделник до 15:45 🙄 Очаквах, че ще имат някакво намаление, но явно на ръководство не му пречи, че са по 7 - 9 часа пред мониторите.

# 156
А моят е ПУК в училище и ще седи пред компютъра да 17.00 😬

# 157
  • София
Кати, съгласна съм с почти всичко написано без тестването.
Ваксинираните разпространяват и се заразяват много в по-малка степен, но проблемът е при малък брой ваксинирани. Представи си какво ще стане, ако се появи болен от морбили при 1 ваксиниран срещу морбили и 10 неваксинирани. И обратния вариант-10 ваксинирани и 1 неваксиниран. В първия случай този 1 ваксиниран ще е изложен на много по-голяма доза патогени, контактът с тях ще е много по-дълъг, защото ще среща постоянно хора, които са преносители.
Да, идва малко дискриминационно спрямо ваксинираните деца да може възрастните със зелен сертификат да влизат в театъра без тест, а само със сертификата, а децата въпреки ваксината да бъдат тествани. Обаче при огромната склонност на българина да си купува сертификати, мисля, че поне на първо време няма как да се диференцира в училищата.
В един момент, ако достатъчно на брой възрастни се ваксинират, може да е резонно да има разлика в тестването на децата.
Плюенето в едно пликче няма нищо опасно. Колкото меренето на т в училище е медицинска манипулация, толкова е и това.
Нас не са ни казвали в училище с какви тестове може да ги тестват, но отговорих с да. Вчера прочетох, че сега разпращат към родителите дори видовете тестове и имаше тест със слюнка.

Не става дума тук за опасност. Детето ми е ваксинирано. Точка. Да тестват неваксинираните. По каквито си искат начини, по колкото си искат пъти на ден. Аз съгласие няма да дам. Дала съм го вече - за нещо, което носи по-голяма опасност, така да се каже, поела съм социалния си товар. Не желая да рискувам карантина. Не и преди всички останали да поемат равен с мен социален риск.

Марти, не ти препоръчвам непременно да черпиш информация от ФБ. Има и учебници (в случая трябва да вземеш вирусология) - аз лично по принцип винаги препоръчвам информацията да се черпи от източника, не от преразкази. Не вменяваме вина на неваксинираните за това, че децата не ходят на училище... просто недоумяваме защо не е организирано присъствено обучение за ваксинираните деца и учители, които биха желали, примерно. Не е проблем другите да гледат от компютъра...

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 12:14 от katiABV

# 158
  • София
И аз това се зачудих с часовете, сега са си като в нормално учебно време. А миналата година бяха намалени навсякъде, за да не се стои толкова пред монитора.

# 159
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
едно разбрах - решенията са политически или финансови или каквито и да са, но не са медицински.
жалко. но от жалки хорица какво да очакваш.

благодаря за коментарите за отказ от изследвания.
на мен ми бяха полезни да си изчистя картинката и поразделя събеседниците.
надявам се наистина да ни четат (както се доказа от други теми) и да вземат да помислят малко с главите си, не с нещо друго, разположено по средата и отзад. Sad

# 160
  • София
Кали, сега видях чудесната анкета:) Как ги измисляш, ти си фея! Разгледах я старателно, само 3 деца пеят Simple Smile
Дъждец, писала си: Духовните са над тея неща, щото така са си направили вибрациите, че....

Тяхното "че" може да е всичко, защото е или диагноза, или бизнес. Тук във форума има чудесна тема за оплаквания от самозванци гурута.
В момента има един нашумял, но ако му напиша името, върху мен ще се стовари енергията на божествената ,непорочната, космическата, свещената майка (всъщност на любовницата му). А и тя има деца, не мога да пиша. Макар че тя пак си е сменила името Simple Smile
Ако някой иска, на ЛС ще му кажа.

# 161
  • София
Кали, разбира се, че може!!!

# 162
Заслон, може всякак да се продължи изречението.
Не всички са такива, но просто някои са много зле. Едната въпросна госпожа е йога, такива ги пише във фейсбук, накъдрени, възвишени, всичко перфектно във всяко едно отношение, а понеже имаме обща приятелка и едно време се засичахме по детските площадки, знам каква е реалността.

Кати, каква карантина да рискуваш? Антигенният тест може да се потвърди с пср, а и доста по-рядко излизат фалшиво положителни. Освен това за съжаление и ваксинираните боледуват и понякога предават.

# 163
  • София
На никой не вярвали, нашите политици, статистици, учени са се компврометирали. Ама чуждите... абе имало конспирация за унищожаване на населението. Но иначе ще се купят фалшиви сертификати. Ами не, не мога да го приема това.

Вярват само на трафикантите, нали? Wink

Мисля, че можеха да направят вариант за децата /и учителите/ - с тестване със слюнка например - и да продължат да учат присъствено, това никого нямаше да травмира и щеше да осигури безопасност в училище.
И това не искаха при нас - само с мама, само при ЛЛ, само през трупа им. На какво се начетох в Школо, докато накрая директора не спря коментарите.

Да, аз не искам. Примерно. Не проумявам защо трябва да плащам антигенните тестове на онези, които не желаят да се ваксинират. (слушам радио в момента). Някак не е редно.

# 164
  • София
И моята малък четвъртокласник вече е приключил с часовете и ми се обади да ме помоли  да отиват да ритат топка със съучениците си на близкото игрище. В 16 ч отново има час, а вечерта е на тренировка.
Супер е поне, че децата искат да използват хубавото време, за да играят навън.
На ММ ПСР-а му излезе фалшиво отрицателен, но си го изкара. Явно беше минал периода за изследване.

Общи условия

Активация на акаунт