Образователен Говорилник - тема 19 (предизборна, ДО, Будители, Хелоуин, Ковид и др.)

• 24 243
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моята ваксина е от февруари, ще меря антителата и ако са малко, ще слагам трета доза.

# 106
Навсякъде се обсъждат ваксините..

Офтопик.

Та ако ваксините бяха такава панацея, то това нямаше да се случва.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 06:04 от Анонимен

# 107
  • София
Всъщност всеки ли след 6 м. може да си сложи пак ваксина - не беше ли само за някои хора - нарушен имунитет и т.н.?

# 108
  • София
Контеса, баш панацея са ваксините. Аз изръшках света това лято и не се заразих, хем бях в Калифорния к Флорида когато бройките им с Делта бяха като нашите сега. Ако не бях се ваксинирала, отдавна да съм се разболяла.

# 109
  • софия
Контеса, къде е това "тук"?

Идеята на ваксината не е ли, никога да не разберем колко по-зле е  можело да бъде и да минимизираме максимално фаталните случаи?

# 110
Контеса, за къде става въпрос, ако не е тайна?

# 111
  • София
Контеса, правилно ли помня, че беше в Канада?
Гледам 7-дневната ви смъртност към момента - 39 човека при 38 млн. население, в България е 102 човека при по-малко от 7 млн. население. Както и да го смятам, работят ваксините.

# 112
Гледам 7-дневната ви смъртност към момента - 39 човека при 38 млн. население, в България е 102 човека при по-малко от 7 млн. население. Както и да го смятам, работят ваксините.
Ако работеха то нямаше да ни слагат все по- драконовски мерки, ограничения и безумности.
Ние бяхме една от най- затворените страни до средата на юли. След месец и половина рестрикциите са отново тук, а и “ доброволните ваксини” станаха доброволно разделящи обществото. При 80% ваксинирани се натиска да станели 90-100%. Безумие просто.

Спирам по темата.

От утре вече няма извънкласни занимания за детето ни.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 21:22 от Анонимен

# 113
  • София
или в цифри - ако България беше с населението на Канада, смъртността й според процентните данни за БГ щеше да е 554 човека за деня. В Канада са 39 човека - около 14 пъти по-малко. Нищожна разлика Smirk!

# 114
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ами какво да ви кажа, ако има в западните държави пробив от неваксинирани, вероятно ще са българи или румънци.

# 115
  • София
Ами какво да ви кажа, ако има в западните държави пробив от неваксинирани, вероятно ще са българи или румънци.
или руснаци Simple Smile

# 116
И къде е това гадно място, където е Контеса и където няма (отново) ресторант ?

# 117
Е как не се разбра, че и с ваксина можеш да се заразиш, но с нея вероятността да го караш тежко или с фатален край спада до минимум?
Ами според мен мерките в Канада са заради тези 20% неваксинирани. Изчислили са си каква тежест на икономиката и здравната система носят те и решават да прилагат мерки. Поне има държавност в тази държава. Не е като при нас.

# 118
  • в страната на чудесата
Тинки, аз съм много хард. Установих, че с възрастните няма никакъв друг начин освен да ги нариташ. Даже прелюбезно им казвам, че в самоубийството им няма да участвам. Сестра ми е още по-хард. Днес питала една няма ли да и е тъжно ако дъщеря и я получи в затворен ковчег и даже не е ясно дали ще е тя там...
Даже майка ми успяхме да ваксинираме като и отрязаха достъпа до Сърбия.

Амели, татко ти е много умен мъж.

# 119
  • София
Ваксинираните да се ядосваме за затягане на мерките го разбирам. Неваксинираните да се ядосват, при условие, че мерките се налагат заради тях, е много грозно.
При 90% ваксинираната Малта що няма мерки?
Или Дания, или Исландия.

Общи условия

Активация на акаунт