Образователен Говорилник - тема 19 (предизборна, ДО, Будители, Хелоуин, Ковид и др.)

• 24 246
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
  • софия
Ашли, за мен е странно родата ви да е болна в момента, и то нелеко, а да си против мерки и ваксини. Повечето хора промениха мнението си след директен сблъсък.

Чудя се за друго - наистина много народ го е изкарал в БГ, повече, отколкото официално се знае. От близки знам, че в Австрия е възможно да ползваш изследването си за антитела за определен срок /сигурно точно определени изследвания/, като алтернатива на ЗС. Не за пътуване за други страни, а само вътрешно. Мисля, че има такава възможности в Германия /но не съм съвсем сигурна/. Защо не въведат това и в България?

Амели, много съм съгласна с последното ти мнение - и аз имам усещането за такова "геройство" и очакване да се каже след няколко години - аз казах ли ви!

слабаци! аз имам такива дето им изгоряха душите от притеснение по техни роднини в болница и се страхуваха от най-лошото и въпреки всичко днес имат горди теории за гнусните икономически манипулации, дето можели да не допускат това да се случи, но алчността била по-голяма.  Затова ваксините не били онова добро дето света си мисли, и няма никаква полза от тях и те няма да попаднат в капана им.
наглост бе наглост! Някакъв свян трябва да има човек!

# 151
  • София
Струва и се, че сте по-толерантни от необходимото. Аз не мога да се похваля със същото, защото ми писна децата ми да плащат за чуждото невежество. Който не иска ваксина, сертификати и мерки да си седи вкъщи, а не, за трета поредна година, да затварят ваксинираните ми деца. Аман!

# 152
  • София
Ашли, за мен е странно родата ви да е болна в момента, и то нелеко, а да си против мерки и ваксини. Повечето хора промениха мнението си след директен сблъсък.

Мислиш ли? Мои близки влязоха в болница с тежък ковид (мисля, че ти споделих), в единия случай човекът си е вкъщи вече и пак няма да сложи ваксина, дори и след време, защото "не е тествана достатъчно" и "не знаеш какво има вътре". Сякаш преди всяка вливана система са задавали въпроса "ама чакайте сега, какво ще ми вливате, дайте първо да прочета научните публикации по темата, покажете ми резултатите от изпитванията и доведете да интервюирам лично поне 7 пациента, на които това е било приложено".

# 153
  • София
Струва и се, че сте по-толерантни от необходимото. Аз не мога да се похваля със същото, защото ми писна децата ми да плащат за чуждото невежество. Който не иска ваксина, сертификати и мерки да си седи вкъщи, а не, за трета поредна година, да затварят ваксинираните ми деца. Аман!
Като ти казвам, че си вещица Kissing Heart

в единия случай човекът си е вкъщи вече и пак няма да сложи ваксина, дори и след време, защото "не е тествана достатъчно" и "не знаеш какво има вътре".
Все едно знае като пие купен алкохол какво се влива в тялото му или като яде хляб по левче, или като яде шоколад от щанда за сладки храни. А, и като напръска доматите с всички химии на света или като си нахрани животните с антибиотици и после ги изяде Rolling Eyes Сори за откровения натурализъм.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 14:44 от Аш

# 154
А тези хора, които не искат да се ваксинират, защо аджеба не са толерантни към другите, които искат да запазят себе си и близките си, и отказват мерките?

# 155
Аз съм толерантна. Даже повече от необходимото.
Но не мога да приема, че заради войнстваща неграмотност за поредна година детето ми ще седи по цял ден пред екран и ще се чудим дали все пак усилията на учителите и нейните ще са достатъчно. Или пък аз ваксинираната да съм единствената носеща маска в магазина.
Не мога да прием, че хем отказват мерки, хем не искат ваксинация. Ако наистина имаше притиснение поне мерките щяха да се спазват стриктно.
Абе за пореден път повтарям. Лятото на открито в претъпкания Дисниленд не видях един човек неносещ изобщо или неправилно маска. Един не видях.

# 156
Точно в София да твърдиш, че не се носят маски … и да не забравяме, че има много родители, които искат децата им да са вкъщи. Така им е по-удобно. И аз не ги разбирам. И работата си мога да загубя с две малки деца. Но примерно няма да ги ваксинирам, а не са пропуснали нито една задължителна ваксина. Всеки си има виждания. Много е лесно да се прехвърля отговорността на хората, а не на малоумните ни управляващи, за които беше много важно летният сезон да върви. Иначе обещаваха, че децата ще бъдат затворени последни. В момента можеш да ходиш на кръчма по дяволите.

# 157
  • София
От "всеки си има виждания" почваме трета учебна година ДО. В щата NY, където НЕ  "всеки си има виждания" имат задъжителна ваксинация на студентите и няма дистанционно.

# 158

Защо никой не каза, че ПУК е в училище в доста ЧУ? Питагор връща ПУК в клас от понеделник.

Аз не знам защо се учудваш.... В заповедта пише ... "За учениците от I до XII клас..." ПУК не се спонемава никъде.

# 159
  • София
И аз мисля, че бяхме дори в повече толерантни. Опитвах се да приема различните гледни точки на хора около мен, които избраха да не се ваксинират, да публикуват в социалните медии видеа за залепване на метална лъжица в точката на ваксиниране, активиране на чиповете от 5G мрежата, мъчителна смърт на всички ваксинирани след година и какво ли не още. В крайна сметка, всеки има право на свободен избор. Но живеем в едно общество по дяволите и сега моите деца също учат вкъщи, въпреки че учителите им са ваксинирани и в училищата им ситуацията е много добре овладяна, включително защото голяма част от родителите са ваксинирани. И ето че, както казва клишето, всички сме в една лодка и отнасяме последствията от чуждите напълно неадекватни на действителността решения.

# 160
  • София
На мен също ми направи впечатление тази отчетлива разлика между спазване на мерки в България и чужбина. През юни бяхме в Португалия - всички хора бяха с правилно сложени маски навсякъде, където се изисква, а даже и навън бяха с маски, въпреки че не се изискваше, освен при струпване. Случи ми се да ми правят забележка бармани, ако вляза за минута на бара в заведение да си взема кафе за навън, защото не си бях сложила маската. Правеха забележка и за маска под носа, и това обслужващия персонал - не някакви проверяващи.
Сега октомври  в Испания - абсолютно същото - навсякъде самият персонал прави забележка, ако случайно не си с маска или е под носа.
А тук и аз като Фенси - влизам ваксинирана в кварталния магазин и аз и още един човек сме с маски, от 7-8. Продавачът е с маска под брадичката...
dreaminfly, ние с теб в различни градове явно живеем, нищо, че и двете сме в София...Grinning

# 161
И аз живея в друга София явно. Поне 1/3 от хората са с маски под носа или под брадата. Прясно от вчера в очна клиника, където бяхме натъпкани като сардели.

# 162
  • София
... мъчителна смърт на всички ваксинирани след година ...
Как една година, бе? Нали 5 години живот ни даваха? Че на мен едната година скоро ще ми изтече! Scream

# 163
  • Отвъд алеята зад шкафа
Според религиозната конспирация - 2025 г.

# 164
Много е лесно да се прехвърля отговорността на хората, а не на малоумните ни управляващи, за които беше много важно летният сезон да върви.

Ами не мога да се съглася. "Малоумните ни управляващи" са осигурили ваксини за всички, достатъчно на брой, и от всички видове, одобрени от ЕС и ЕАЛ. И достатъчно пунктове за ваксинация. Какво повече да направят, да ходят по домовете да ги слагат ли? Хората, които отказват да се ваксинират, щото са много умни ли?

Колкото до това, че в София се носели маски, наистина носят се повече, отколкото в провинцията, но има достатъчно безотговорни без маски или с неправилно сложени. Лятото се престрашавах да ползвам трамвай, защото и заболеваемостта беше изключително ниска тогава, и съм ваксиниран, и съм с маска, и колко хора имаше в трамвая без маски, да не ти казвам. Въпреки че на всяка спирка освен съобщението за спирката добавяха, че в градския транспорт всеки трябва да има маска, покриваща носа и устата.
(На метро не съм се качвал откакто има ковид, макар и ваксиниран. В трамвая поне лятото прозорците бяха отворени, нямаше много хора и имаше достатъчна дистанция, а и го ползвах само за 4 спирки, понеже водех детето на спорта занималня, където беше зелена зона и не ми се даваше по 1 лв. сутрин и 1лв. вечер само за 5 минути, докато го оставя/прибера. Ей не се наяде тази Столична община, ей! Зони навсякъде).

Днес четох, че ромите в Кюстендил вярвали, че до 1 месец щял да умре, който се ваксинира. Ами при мен са минали 5 месеца. Не само, че нищо не ми стана от ваксините, ами даже и цели 14 дена след тях не близнах алкохол, което е много полезно за здравето. За да не преча на изработването на имунитет, след втората игла дори май 3 седмици не близнах алкохол.

Общи условия

Активация на акаунт