Образователен Говорилник - тема 19 (предизборна, ДО, Будители, Хелоуин, Ковид и др.)

• 24 297
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
  • Отвъд алеята зад шкафа
А стига де, два уикенда да мръдна и ме бъзикате!

# 76
Да бе, два уикенда,😂

Лейка, тоя сръбския лаф точно важи за мен - баш така се чувствам.

# 77
Мислиш ли, Нот?
Ще видя. Аз на НГ си стоя у нас.
Ако е пълно, ще изчакам. Че ме обзела мизантропия. Като сърбите съм - мразим све и себе мразим
Simple Smile

Я, какъв велик лаф! Все едно за мен го каза. Същото ми е, но пък имам СПА за ноември и хотел за НГ. Исках да ходя в Малта, но е ковидно някакво и ми мина желанието.

Гадамер, всъщност ти се радвам и завиждам😀 Имам едни приятели, всеки уикенд почти в Гърция и всякакви други такива по чужбина и прочие, не ги свърта. В събота им звъня за пица, викат: “Ние сме в Женева”. Бе какво правите по никое време баш там, ми не били ходили е така …..

# 78
Бях казала на родата, че ще виждат внуците си веднъж на високосна, докато не се ваксинират. Защото, ако по някакъв начин ние ги бяхме заразили, аз щях да живея с тази вина. Добре че разумни излязоха WinkSimple Smile

Отново децата ще са вкъщи, за да пазят възрастните!  В повечето училища не се налага затваряне и уж щеше да има самостоятелност във взимането на решения за ДО. Псувам наум!

П.П Собствената ми майка ми говори глупости и не се е ваксинирала! 🤬

# 79
  • в страната на чудесата
Преди доста години, още gmail беше тестов, един сърбин написа в чата един предълъг пост:
Мразим Енглези, Немци, Швеђани, Холанђани, Руси, Французи, Чеси, Пољаци, Американци... (изброени още 30-на) и накрая - мразим све, и себе мразим. Ние често се хилим като сменяме националности с градове и професии.
Та така Simple Smile
Никакви планове не правя.
Малко ми е свито за училището (по всички причини), но такъв им бил късмета на децата.
Преди 2-3 седмици посветих час-два да обяснявам на една 65+ за ваксините и да отговарям на въпроси и притеснения. Накрая тя бодро каза, че вече е спокойна и ще се ваксинира. Онзи ден идва, не ваксинирана. Как се ядосах. След прегледа я изхвърлих и казвам - това е последната ни среща. Вбесих се, че ме остави да загубя часове. След 1 час се обади от окръжна с ваксина. Колко им беше трудно да се боднат август и да не стигаме дотук.
Та така...

# 80
  • софия
А стига де, два уикенда да мръдна и ме бъзикате!
Дъще, ти не се спря. Нямаш два уикенда на едно място Satisfied
Не те бъзикаме, радваме ти се! (особено когато показваш снимки)

В моето обкръжение е мазало. Такива крайни мнения и разгорещени спорове и разговори, че нямам думи. Изненадвам се, предимно неприятно, от плоски размисли. Ама така сложно обясняващи, и така навъртяно убедени в тезите си хора, че дори поредната мис свят, която мечтае да спаси света от глад и обожава Пауло Колю ми се струва много симпатична и съм съгласна да съдействам за идеите и. И го гледаш тоя ми ти пореден екземпляр, обяснява ли ти, обяснява, и като му задам въпрос някакъв, ама елемнтарен, не нещо научно сложно, ми вика - "питай мъжа си, той има математическа мисъл, ще ти обясни"  Браво бе, цял живот съм в ролята на "прост художник"...  Ние цял живот си имаме лаф с мъжът ми - "добре че сме еднакво прости". За умни може и да не сме, ама поне сме еднакво прости. Това помага, растем заедно.

Има някои прииятни изненади де, нов поглед ти дават върху личността си. Дет се вика, скрити лимонки, баланс нЕкЪв.

# 81
Разбирам хората, които имат съмнения в качеството на предоставения продукт. Ако шефовете на една корпорация имат да избират между здравето на хората и баснословни печалби... еми, хора много, милиардите евентуални компенсации не премахват текущите огромни бонуси, та така...

# 82
  • София
Това за ваксината ли? Той щото самият вирус е много безопасен...

# 83
  • Отвъд алеята зад шкафа
Същите тези хора, които имат съмнение, познават ли в детайли качеството на какъвто и да е било друг медицински продукт? Сигурни са какво има във всяка опаковка аспирин, ибупром, АБ? Защото и те пари струват и генерират милиарди продажби.

# 84
  • София
Ти пък, същите тези хапват кренвирши на прИмоция.
Покрай мен вече все по-масово се решават за ваксина.

# 85
Ох, знаете ли до края на ноември как ще ни се вдигне рейта на ваксинирани?!?!?!? Още лятото трябваше да го въведат този зелен пас. Ама избори, служебни правителства, крякащи ресторантьори и хотелиери.

# 86
  • София
Fancy, не бързай, те почти го отмениха вече Disappointed Гледам, че се огъват и отстъпват - една игла да е достатъчна от деня на поставянето, антигенните тестове да се приравняват, преболедувалите да се удължат... До довечера може да се окаже, че само ваксинираните няма да имат право да пребивават в публични пространства.

# 87
Дано не се огъват много, че имам кръчми и срещи през уикенда. Това на шега, а сериозно си трябват мерки и теглилки, иначе голямо тегло ни чака. Справка - ковид темите. Много болни, шаш и паника.

# 88
  • софия
Ти пък, същите тези хапват кренвирши на прИмоция.
Покрай мен вече все по-масово се решават за ваксина.
да бяха тия, лесно.
Но аз познавам много умни хора, в разцвета на силите си, със заплати мечти, със собствени бизнеси, с претенции в покупките и услугите........страшно е. Е те тия нямат оправия. (рЕзко им спадна тежеста на мненията в моите очи)

# 89
Ама как една игла ще е валидна? Боже, боже!

Е Нот, как няма да има болни?!?!? То беше някакъв содом и гомор. Никакви мерки и никаква ваксинация. Все едно няма вирус.
Не гледам новини и принципно телевизия от стрта на епидемията. Сега имах неблагоразумието да отворя някаква тема в "За качествена и иновативна образователна система". Еми първото, което е прочетох е как една "......"

Наистина нацията е с абсолютно изпилен мозък и продължават да пилят. Потресена съм.

Общи условия

Активация на акаунт