Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Януарчета 🍁🌦️🌬️❄️☃️- тема 4

 • 1 296
 • 67
 •   1
Отговори
# 1
 • Мнения: 2 605
Благодаря Kikair,прекрасна е новата тема!
Беболина като по-мъничка спеше с чувалче,но сега и дума не може да става. Спи до мен,не желае да спи сама,дори често през нощта се буди да ме проверява дали съм там и да си изпроси гушкане 😂.
Как се справяте с тръшкането! Моето бебе-пубер взе все по-често да ми устройва сцени навън и чак ме е срам от хората. С говоренето също сме до никъде,с гърнето още по-зле!

# 2
 • Мнения: 4 555
Спи по пижами не иска завивка.
Истерии навън не толерирам много добре знае какво следва прекратяваме всичко и се прибираме вкъщи. Ако иска разходка ще кротува. Преди я оставях но сега я водя навсякъде с мен и се държи много прилично.

# 3
 • Мнения: 30
Ние сме с тръшкащо се бебе от рождение, само дето чак наскоро разбрах, че то всъщност винаги е ревяло от бяс, а не защото нещо му има Grinning Просто не се поддаваш и не ти пука, навън, вкъщи, няма значение. Те хората по улиците нали знаят, че децата се тръшкат,а и най-вероятно и техните деца са се тръшкали. И при нас с гърнето е до никъде, ние нищо не можем да я накараме да направи, само когато тя си реши, така че просто я питам всеки ден иска ли, тя казва не и това е. Вярвам скоро ще пожелае сама, може би като тръгне на ясла. Иначе доста неща казва, даже се опитва да прави бебешки изречения - изрежда няколко думи и се надява да я разберем.
Благодаря Kikair,прекрасна е новата тема!
Беболина като по-мъничка спеше с чувалче,но сега и дума не може да става. Спи до мен,не желае да спи сама,дори често през нощта се буди да ме проверява дали съм там и да си изпроси гушкане 😂.
Как се справяте с тръшкането! Моето бебе-пубер взе все по-често да ми устройва сцени навън и чак ме е срам от хората. С говоренето също сме до никъде,с гърнето още по-зле!

# 4
 • Мнения: 630
Аз да се оплача... След 3 дни на ясла, 10 дни боледуване, тази седмица цялата са на ясла за по 3 часа на ден. Вече плачат от вкъщи, не искат да ги облека, не искат да ги обуя, през целия път до яслата мрънкат. Мила се буди вечер  с писъци на всеки час, нищо не може да я успокои, мен качили изобщо не иска да ме вижда като е в това състояние. А през деня се повтаря само "мамо, мамо". В яслата казват, че с всеки ден е по-добре, хапват си, сравнително спокойни са като ги взимам, но сутрин направо ми се къса сърцето..

# 5
 • Мнения: 2 483
Никога не е спала с човал😃мисля че няма да го търпи то и вече е късно да се купува както каза някой.Спи с нощница и чорапи,не е завита,пускаме климатик а днес в 6 много се въртя и рита станах и я завих и заспа,може пък да й е било студено 🙄
Вчера се закашля два пъти ще ида да купя ш.соли 3ка,че свършиха дано ни се размине 😇
Навън излизаме пеш.Не прави сцени,тръшка се вкъщи когато баща й се прибере малко като глезене да й обръща внимание той,че цял ден е на работа и е затъжена

# 6
 • Мнения: 347
Моите пък се тръшкат когато им е кеф. Просто им е приятно да се търкалят по земята. Правят го в къщи навън и се заливат от смях. Младежа даже се е усъвършенствал и прави кълбо напред. Също така ме хапят, когато са щастливи и пак се заливат от смях. Шантави човечета. Иначе и двамата спят по пижами и боси. Просто гледам да са малко по плътни пижамките, когато е студено. Обличането и събличането обаче е предизвикателство за мен. Не искат, дърпат се, а щом махна памперса, казват ме искат на гърнето и аз разбира се ги пускам, после ги гоня 1 час, за да ги облека. Младежа тогава прави пиш на гърнето, но иначе пак слагам памперс и през другото време върши всичко в него. Девойката иска на гърне, но нищо не прави там. Явно ги кефи да бягат по голи дупета из в къщи и да се закачат, а аз да ги гоня да ги обличам.
С говора мисля, че са добре. Доста думички знаят, ползват отдавна АЗ, но  в повечето случаи ги произнасят по бебешки. Рядко чисто. С лъжицата госпожицата се справя добре, но младежа никак, аз обаче винаги ги оставям да се опитват и затова пера всеки ден. Само много ме дразнят, като започнат да се мокрят нарочно с вода. Пият от чаша и двамата, обаче като не са жадни, започва игра, бъркат вътре, духа в чашата докато пият, преливат от чаша, някъде другаде или пък отскоро натискат беберона на бутилката да влезе навътре и след това я изливат. Без значение вода...сок... Ей тогава вече едвам си овладявам нервите, да не ги наритам...

# 7
 • Мнения: 30
На една позната детенцето беше по същия начин на две годинки, като се опитаха да я пратят на ясла. Отказаха се тогава и сега тръгна пак, почти на три стана вече, но я записаха в друга детска и много й харесва. Може би лелите не са й харесали в предишната, или пък е била малка, кой знае. А това дето го описваш с писъците и че не иска да те вижда, ти гарантирам, че е "нощен ужас" , тя въобще не е будна и няма какво да направиш освен да изчакаш да й мине и да я гледаш да не си направи нещо. Просто е явно впечатлително детето и му се е натоварило мозъчето от всичкия стрес. Можело уж да помогне, ако си ляга половин час по-рано например, но те като са две сигурно е по-сложно. А и при нас не съм сигурна имаше ли полза въобще някое от нещата, които опитвахме.
Аз да се оплача... След 3 дни на ясла, 10 дни боледуване, тази седмица цялата са на ясла за по 3 часа на ден. Вече плачат от вкъщи, не искат да ги облека, не искат да ги обуя, през целия път до яслата мрънкат. Мила се буди вечер  с писъци на всеки час, нищо не може да я успокои, мен качили изобщо не иска да ме вижда като е в това състояние. А през деня се повтаря само "мамо, мамо". В яслата казват, че с всеки ден е по-добре, хапват си, сравнително спокойни са като ги взимам, но сутрин направо ми се къса сърцето..

# 8
 • Мнения: 2 483
Моята още не може да пие от чаша цялата се олива 😃😃😃И Мони обича да бяга по голо дупе и после трудно я обличаме 🤣🤣🤣
С думите също е добре даже съчетава по две три (Айде тати там -баща й да я свали от стола,махма писи -да й махна лигава с котката )
Апопо-хипопотам 😃(вече ги записвам)и още някои,примерно
Я я сняг
Тим килим
Гуга  друга

# 9
 • Мнения: 153
Благодаря за новата тема, kikair.

И аз използвам чувалчетата на Angel baby,  ластиците им също са доста стегнати, но малкият спи добре и с есенния, и със зимния. Отпечатъци от цип не виждам по дрехите и тялото, та предполагам, че не му е неудобно, а той също обича да спи по корем.

Предната зима видях, че в Уайкики се продават ватирани ромпъри за спане , с дълги ръкави. Сториха ми се хубави, но вече бях купила чувалчетата.

В дилема съм какви боти и ботуши да купя, ще се радвам, ако споделите марки, от които сте доволни.

Тръшкането ми е познато и на мен... За всяко нещо, което не му изнася се тръшка. И вода от шишето обича да изсипва. От чаша пие, но трябва аз да му я държа иначе я изсипва върху себе си. 😂
С всеки изминал ден казва все повече и повече думички, толкова е сладък бебешкият език. ❤️

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 09:42 от RFM

# 10
 • Мнения: 347
Аз купих обувки зимни. Ботуши не смятам да купувам, защото във Варна няма голяма зима. Миналата година 2 пъти валя сняг и го стопи за няколко дена и така ботуши не успях да сложа. Затова сега няма да купувам, но ако ходим някъде на планина зимата, ще потрябват и тогава ще видим...
Сега съм им взела на Понки и ДД степ и на двете марки са им хубави, лесни за обуване, а на ДД степ подметката е страшно гъвкава. На понки също, но не толкова много. Харесват ми, че стават и за сега и за зимата с по дебел чорап, какъвто моите не понасят.

# 11
 • Мнения: 272
И аз благодаря за новата тема 🥰

При нас преди 1-2мес беше ужас с тръшкането, сега сякаш отмина. Като се тръшка, го прибирам или не му обръщам внимание, защото то така или иначе нищо не помага. Питам го искаш ли вкъщи ( или искашли да спра детското , да взема играчката или каквото там прави в този момент) , той като каже Не и види че това е алтернативата и спира с тръшкането. Много често се “ пазаря” с него, “ще получиш това, ако направиш това” и така успявам да пробутам лекарства , капки в носа , обличането и т.н. - винаги работи 🤣

Вече и той събира по няколко думички, многоса сладки, но виждам как вече минава бебешкия период и в дадени моменти приличат на момченца и момиченца , не на бебета .. и ми става малко мъчно и носталгично , но така е ,растат децата 😁

Пак сме със сополи вкъщи … успях да поработя една седмица 🤣

# 12
 • Мнения: 2 483
Кой номер носят децата ви 🙄Мони 23,24
И в Бургас сняг не се задържа взех от Зара ботички много са ми сладки,незнам дали ще изкара с тях цяла зима,като номер 😃Но на първо време са ок.(гледах и в Декатлон много трудно й влезе крака стигнах до 26 номер и се отказахме )
Аз като започне да реве й казвам ще ревеш ли,ако каже Да казвам й отивай да ревеш отатъка че ме боли глава. Гледа умно...умува после пак я питам и тя казва Не и спира да реве намерих й цаката 😃😇
Днес излязох на кафе,нямаше ме 4 часа и ме посреща една затъжена мама,мамииии 😃🥰🥳

# 13
 • Мнения: 667
Тони носи 25 номер. Ботуши още не съм купила, имам 2 чифта боти, ще реша в движение дали да взема ботуши.
Страшен инат е. Тръшка се за всичко, а когато не стане на неговото хвърля всичко, което докопа. Но само вкъщи, навън е кротък и досега не ми е правил сцени.
Когато се развика започвам да викам и аз. Като се тръшка, сядам до него и го имитирам и той се шокира и спира.
Иначе не млъква, не всичко му разбирам, но по цял ден говори, даже и на сън понякога.

# 14
 • София
 • Мнения: 590
Благодаря за новата тема.

И моят син е с чувал на angel baby. Одеало или завивка не понася.

Тази седмица беше на ясла, там твърдят че е много весел , играе, яде, спи. В нас има моменти на изблици , уви никои не ги толерира, ама шанс. И през това ще минем. Яслата доста ги обърква емоционално. Минахме през всички етапи.
Взех боти на Биомеханикс и той е 25 номер.

Сега бебка е със сополи от баткото.

Общи условия

Активация на акаунт