Много мина, малко остана, скоро всяка ще е горда ДЕКЕМВРИЙСКА мама! (Teмa 7/2021)

• 35 084
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
На мен не са ми правили обременяване с глюкоза. Кръвната захар на гладно е ок, водите са ок, бебето не е прекалено голямо. Момичета, ние с ММ сме в ковид, направо страхотно, само това ни липсваше точно на финала. Аз имах събота и неделя лека температура, също хрема, днес не съм вдигала, надявам се така да остане. Пила съм единствено и само парацетамол няколко пъти, дори капки за нос не слагам, само солен разтвор. Надявам се да не се отрази негативно на бебето, то милото само това му липсваше. Миналия понеделник го гледаше кардиолога и беше много доволен от развитието му. А сега този вирус не знам до колко достига до бебето, при положение, че четох за една майка, прекарала ковид в 8 месец, писа че бебето се е родило без антитела дори.... Чувам се с професора, каза че ще мислим нещо за тоновете, и ще насрочим секцио до 10.12 като аз ще избера първата възможна дата, която ми предложи. Просто вече ми дойде всичко в повече, искам да се приключи най-после.
Биби и Ирен стиснати палци за вас, явно ще се случват скоро нещата, да минава леко 🍀 Палци и за останалите, някои имате още доста време, но сега ще си мине

# 556
Верно, Алисън, само това ви липсваше. Сигурно ли е? ПСР-и ли правихте? Аз съм от почти месец с хрема, ама си имам хроничен синузит+ алергичен ринит и по цяла зима съм така, а явно сега и от бременността допълнително. ММ е същият. Пръскам си солен разтвор на Носко , ама няма никакъв ефект. Надявам се като родя, да се пооправят нещата.

# 557
Ех, Алисън Hug
И аз лежа с корона вкъщи. Мина леко, но остава още седмица от карантината, та се моля да не тръгна да раждам. Терминът ми е за 3.12 и се надявам да си изкарам докрай.
С големия терминът беше 3.08, а секциото беше насрочено за 6.08. Той се роди на 5ти вечерта. Силно се надявам и с малкия така да държа докрай.
И дрехите още не са пристигнали, така че точно още 2 седмици ми трябват да си се носим.

# 558
Ирен във вторник разбрахме, че сме били контактни с болен,  в сряда сутринта направихме бързи тестове в Геника - моя отрицателен, на ММ положителен. Той се изолира уж, въпреки че ми беше ясно, че ако съм се заразила вече е станало. В събота сутрин вдигнах лека температура и направих пак тест, но от аптеката, и беше по по-положителен от теста ми за бременност. Вече нямам сили да мисля какво и що, искам само да минава първо раждането, та после и периода до операцията и тя самата, както Бог е рекъл и това е. Знаем си, че си има риск за живота на бебето, още преди операцията, както и, че тя ще бъде сложна. Просто ако мине успешно всичко ще бъде наред. Имало много по-леки операции, но после децата имали повече проблеми и ограничения в живота. Нашия случай не е такъв, но въпроса е да се справят и лекарите, и бебето с операцията. Няма да ви обеснявам какво ми е психическото състояние, най-вече това чакане ме измъчи! Просто силно ви съветвам, не пропускайте ехокардиография навреме при следващи бременности!!! Колкото и да ви говорят как не било задължително

# 559
Алисън, дано всичко мине леко - и ковида, и после. Не се настройвай отрицателно, може пък да е за добро и бебето да си има антитела и поне от тази гад да е защитено в началото, когато ще му е най-нужно. Стискам палци.

# 560
  • до най-прекрасния мъж
Алисън, бързо да минава и да не оставя трайни последици. То на всичко, което ви е на душичките, само това липсваше.
И аз изкарах нещо миналата седмица, но беше с един ден болки в гърлото и хрема за седмица, без никаква Т. Аз също съм с хроничен синузит и по това време на годината винаги минавам по едно обостряне. Оправих се с чай от джинджифил, инхалации с физиологичен разтвор и Стеримар. Инхалациите най-много ми помогнаха от всичко, но то не беше и тежко. Не съм ходила на тест, при положение че нещата не бяха тежки и нямах планирани излизания. Предпочетох да не се набутвам по лаборатории, за да не лепна наистина Ковид. ММ е здрав, а аз не бях контактувала с никой, освен с него от 2 седмици.
Ирен, ти нямаше ли да раждаш нормално? Какво налага да си секцио? Аз много се надявах на нормално, но май няма да ме огрее с това дупе надолу. В сряда ще видя докторът какво ще каже, но той си ме предупреди, че не се ли е обърнала, ще е секцио. А тя не е и едва ли ще.
Лайка, да минава и при теб бързо. На повечето не остана до раждането, дано сме здрави.
Биби, успех утре. Имаш стиснати палчета всичко да мине нормално и да се гушкате живи и здрави.

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 15:09 от blue.angel

# 561
Алисън, аз вярвсм, че всичко ще е наред при вас.
За съжаление имам една прекъсната бременност в 6ти месец, поради увреждане на плода. Съвместимо беше с живота, но го очакваше живот на инвалид.
Да са ми живи и здрави, сега в рамките на 2 години ще имам двете си деца.
Не съм си представяла, че ще съм толкова щастлива някога след всички мъки, които преживях преди близо 4 години.
Просто Господ дава най-тежките битки на най-силните си бойци и знае, че ще преминат през тях! И вие ще преминете през това и ще сте най-щастливите, когато всичко се подреди Heart

# 562
Алисън, сигурна съм , че бебчо е боец и всичко с него ще е наред. Надявам се, че и леко ще мините през тая модерна болест.
 Моята кума беше болна на пролет и докато разбере , бяхме постоянно заедно. По това време имах доста антитела и мисля утре да ида да видя имам ли все още и, ако пък имам, да си извадя сертификат. ММ е скептичен,ама аз съм любопитна.
Блу, моята АГ иска да съм секцио заради възрастта, това че съм ин витро и кървенето в началото . Аз и казах , че не съм съгласна. Вчера определеихме дата за секцио. Ако тръгне бебчо до тогава, ще пробваме да е все пак естествено. Тя смята, че може би ще тръгне.Каза ми, че ако толкова много държа на индукция, ще ми пусне една банка окситоцин , за да видя колко много боли и , че ще моля тогава за секцио Simple Smile
Аз й казах, че няма нищо против болката , стига да е естесствено.

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 15:19 от iren11

# 563
Алисън, съжалявам за добавеното притеснение, дано мине леко и е за добро! Вероятно ще му се предаде защита, по тези болници ще му е полезна. Sad Вярвам, че ще е за добро. Heart

Лайка, леко и бързо възстановяване и на теб! Безкрайно съжалявам за предишния ти опит... Нека бебчо и по-голямото ви съкровище имат най-хубавото детство и да сте здрави и щастливи всички! Blush

Другата седмица ми предстои втората игла Файзер, ще споделя за ефектите. Simple Smile

# 564
  • до най-прекрасния мъж
Ирен, опитала се е да те сплаши, но доколкото те познавам, не се плашиш лесно. Няма по-хубаво от естественото раждане, хем бързо се възстановяваш, хем си преживяваш идването на бебето. Пък и за него не е такава травма, защото си тръгва, когато то си реши, не го вадят принудително. Дано стане така, както ти искаш. А през Искам секцио май минават повечето жени в последните минути преди същинската част. Но ти с толкова се пребори, та една болка ли ще те уплаши. То все едно секциото хич не боли, само дето е след това. Доколкото знам нито възрастта, нито инвитрото са предпоставка за секцио, ако ти и бебето сте добре и няма пряка заплаха за живота ви.

# 565
Вече не знам какво да мисля за тези антитела и ваксини. Мои познати са ваксинирани с Файзер и също го карат в момента. Отделно на листовката на бързия тест от аптеката пише, че може да отрази и други вируси. А ся де?? Иначе аз обоняние и вкус имам, минават ми мисли дали не е друго, а не точно ковид, но пък едва ли... Каквото и да е, да минава, а ние ще пуснем след 30тина дни антитела да видим дали и колко ще имаме

# 566
Алисън много съжалявам,че и това ти се случи.След всяка буря,идва слънце.
Дай Боже след всичко,което преживя,да дойдат само усмивки и щастие.
Скоро ще приключи всичко,ще мине успешно операцията и ще си отдъхнеш.
Аз също броя дните до декември и искам вече всичко да приключва.
Уж се пазя от този Ковид,но то може ли човек да се опази.
Момичета,моля се всички да дочакаме датите  и да мине успешно.

# 567
Вече не знам какво да мисля за тези антитела и ваксини. Мои познати са ваксинирани с Файзер и също го карат в момента. Отделно на листовката на бързия тест от аптеката пише, че може да отрази и други вируси. А ся де?? Иначе аз обоняние и вкус имам, минават ми мисли дали не е друго, а не точно ковид, но пък едва ли... Каквото и да е, да минава, а ние ще пуснем след 30тина дни антитела да видим дали и колко ще имаме

О да, ваксината не е защита да не го хванеш, а да намали с огромни степени шанса за хоспитализация и по-тежки усложнения. Родителите на ММ го изкараха с двойна доза като младежи, а брат му с непълен курс ваксинация (на 20г) се влачеше доста неприятно. Голяма гад, дано не ни тормози още много време...

Майка ми сега си преживя някои неща, явно от емоции е отслабила имунната система и хоп, възпалено око. Казали й вирусна инфекция, а уж мноооого внимава да не се пипа по лицето със замърсени ръце. Та може наистина и друг вирус да е, нали коронавирусите са семейство гадняри. Grinning Важното е, че сте добре, бързо възстановяване!! Heart

# 568
  • София
Успех на всички момичета минаващи през ковид или други вируси, като прекарала го вече и преживяла 3 седмици без прегледи и тонове и в постоянен страх да не тръгне раждане, отделно че пих и антибиотик и сума други неща, знам колко е стресиращо. Пожелавам ви много бързо да мине и без никакви последствия.
Аз днес бях на тонове - АГ ги взе и ми ги подписа - явно са добри или поне нищо не каза....Взеха ми и микробиология, че в последната точно с началните симптоми на ковид се оказах и с кандида, слагах гиназол дано се е изчистила.
Днес бях на преглед и по ЗК там лекаря, каза че според него няма някакво явно изоставане на плода (според другото АГ има 2 седмици), но пък потвърди омотаната пъпна връв, която може да създаде проблем при раждането...
Последните дни имам доста зачестяващи контракции вечерно време, придружени с болки от различно естестве, всяка вечер има нещо ново Simple Smile ММ вчера ми вика, отиваш и и казваш на лекарката да ти насрочва едно секцио, че не се издържа вече - миличкия го побърках, отделно че главно лежа и той изцяло е поел грижата над дъщеря ни.

# 569
Слънчоглед, добре дошла сред нас Simple Smile

Алисън, ама наистина само това ви липсваше... стискам палци да мине бързо, леко и безпроблемно. 🍀 Както някой по-напред писа: след всяка буря изгрява слънце - желая ти да е много силно 🙏

Ирен дано да не се стига до секцио Wink

Aisi радвам се, че всичко е наред още малко остава - не се впрягай от измереанията.. всеки лекар мери различно.

blue пробва ли да правиш упражнения за обръщане? При мен бебка се обърна няколко дни след като започнах да правя упражненията - не знам дали е съвпадение или наистина са спомогнали, но не пречи да се опита..

Общи условия

Активация на акаунт